Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Σύμφωνο Συμβίωσης αλά Ελληνικά / Ένα μνημείο ντροπής και διακρίσεων.

Παρακολούθησα από τα πρακτικά την συζήτηση που διεξήχθη στην Βουλή και στην Επιτροπή, αλλά και στην Ολομέλεια επί του συνόλου και επί των άρθρων.

Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει ότι πρέπει να ψηφιστεί ένα σύμφωνο συμβίωσης που να εξαιρεί εντελώς τα ομόφυλα ζευγάρια απ' αυτό, όταν σε όλες τις χώρες του κόσμου που ισχύει, δημιουργήθηκε περισσότερο γι' αυτά.

Επιλέγει για την χώρα μας, να μας καθιστά έκθετους σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία, να μας εκθέτει ως μία χώρα πρωτοπόρο στις διακρίσεις.

Επιπλέον είναι λυπηρό ότι όλο αυτό, που θα μείνει στην ιστορία ως ένα μνημείο διακρίσεων, πέρασε χωρίς να ακουστεί έστω και μια κανονιά, έστω για την τιμή των όπλων ρε παιδί μου, από μέρους της λοαδ κοινότητας.

Παρακολουθώ τις λοαδ ιστοσελίδες του εξωτερικού με όλον αυτόν τον πλούτο ειδήσεων και ενημέρωσης από όλες τις γωνιές του κόσμου, και πουθενά δεν βλέπω έστω μια μικρή είδηση, στα ψιλά έστω, γι' αυτό που βλέπουμε να γίνεται στην Ελλάδα. Προφανώς δεν υπάρχει, δεν υπήρξε κάποιος, κάποια ομάδα / οργάνωση να τους ενημερώσει. Γνωρίζουμε βέβαια ότι σε πολλές περιπτώσεις η πίεση από τα έξω έχει φανεί σε κάποιο βαθμό αποτελεσματική. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και ο μοναδικός νόμος (3304/2005) που έχουμε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα, από οδηγία της ΕΕ προέκυψε.

Καί ένας, ένας βουλευτής να μην θέτει επίσημα ένσταση αντισυνταγματικότητας του νόμου, παρ' όλο που κάποιοι/ες το ψέλλισαν και συμφώνησαν ότι αν το θέμα φτάσει στα δικαστήρια, ελληνικά ή ευρωπαϊκά, θα καταλήξει σε απόφαση υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών.

Θλίψη-θλίψη-θλίψη. Και επαρχιωτισμός. Ειδικά όταν βλέπεις με ποιόν τρόπο διεξάγεται η συζήτηση στην Ελληνική Βουλή και το επίπεδο κάποιων ομιλιτών.

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τα πρακτικά στην Ολομέλεια της Βουλής, από το Απέναντι Πεζοδρόμιο, πιέζοντας εδώ, και όλα τα πρακτικά εδώ.
-------------------------------------
Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε σχετικό άρθρο από τον Gay Super Hero, στο διαδυκτικακό περιοδικό 10%, πιέζοντας εδώ, ή να συμμετέχετε στην συζήτηση που γίνεται στο φόρουμ του περιοδικού εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: