Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Επιστολή ΕΡΜΗ και LSVD στον Έλληνα Πρέσβη στο Βερολίνο για τα lgbt δικαιώματα

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του περιοδικού 10% (εδώ):




Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο Αναστάσιο Κριεκούκη σχετικά με την κατάσταση των lgbt δικαιωμάτων στην Ελλάδα απέστειλαν η οργάνωση ΕΡΜΗΣ και ο γερμανικός σύλλογος LSVD. Η επιστολή έχει ως εξής:


«Ίσα δικαιώματα για λεσβίες και γκέι στην Ελλάδα

Αξιότιμε Κύριε Πρέσβη,
Πρόσφατα στο ελληνικό Κοινοβούλιο συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του οικογενειακού δικαίου και την εισαγωγή του καταχωρημένου σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα. Δυστυχώς, από την κυβέρνηση το νομοσχέδιο προβλέπετε μόνο για τις σχέσεις των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, και αποκλείει τα ζευγάρια του ιδίου φύλου.
Αυτό είναι κατά την άποψή μας μια απαράδεκτη διάκριση εις βάρος των λεσβίων και γκέι, ανάξια για μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία.
Ελληνίδες μετανάστριες και έλληνες μετανάστες που ζουν στη Γερμανία και έχουν εδώ συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης σημαίνει ότι με αυτό το νομοσχέδιο στην Ελλάδα χάνουν δικαιώματα που τώρα έχουν στη Γερμανία.
Ως εκ τούτου αντιμετωπίζονται στη χώρα τους ως πολίτισες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εμείς νομίζουμε ότι η νοοτροπία αυτή είναι απλώς ανάξια για την χώρα καταγωγής της Δημοκρατίας!
Το νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τις ευρωπαϊκές αξίες περί ισότητας και της ίσης μεταχείρισης.
Αντίκειται επίσης στο πνεύμα της ευρωπαϊκής πολιτικής κατά των διακρίσεων, η οποία συμπεριλαμβάνει την προστασία των λεσβίων και γκέι από άνιση μεταχείριση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια κοινότητα αξιών μέσα στις οποίες η ανθρωπινή απαξίωση δεν εμφανίζετε ως ένα απλό αβλαβές αδίκημα. Ιδιαίτερα το Κράτος εδώ θα πρέπει να προχωρήσει με καλό παράδειγμα.
Ο ΕΡΜΗΣ, η ελληνική λεσβιακή-γκει κοινότητα στη Γερμανία και o LSVD θεωρεί την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης απαράδεκτη.
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει για τα ομόφυλα ζευγάρια να εξακολουθούν να είναι χωρίς δικαιώματα μολονότι όλο και περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ προσφέρουν νομικούς θεσμούς καταχωρημένης σχέσης ελεύθερης συμβίωσης ή και το άνοιγμα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια.
Θεωρούμε πως η αγάπη αξίζει σεβασμό! Σε αυτό συμπεριλαμβάνετε ιδιαιτέρως και της αναγνωρίσεως από το Κράτος. Δεν θα έπρεπε να επιτρέπετε τα ομόφυλα ζευγάρια να ερούνται σε νομικό κενό.
Αυτό αντικρούει στο πνεύμα του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο προβλέπει την ισότητα των πολιτών ενώπιον του νόμου.
Ο ΕΡΜΗΣ και ο LSVD απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστούν τις αρχές της ισότητας και των ίσων δικαιωμάτων και να λάβουν τα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως και τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.
Οτιδήποτε άλλο είναι ασυμβίβαστο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Μάνφρεντ Μπρούνς»

-----------
* Ένα μπράβο στον Ερμή Γερμανίας για την πρωτοβουλία του!

-----------
** Και αντί καλημέρας, από τους Sisters of Mercy, Temple of Love:

From: giannicom.

Δεν υπάρχουν σχόλια: