Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Σύμφωνο Συμβίωσης made in Greece /
Μια ανακεφαλαίωση.

Επειδή πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που συγκλίνουν στην πληροφορία ότι η κυβέρνηση δεν θα αργήσει να φέρει στη βουλή το νομοσχέδιο που θα αναμορφώνει το οικογενειακό δίκαιο και ανάμεσα στις ρυθμίσεις του θα είναι το Σύμφωνο Συμβίωσης, επιτρέψτε μου να θυμίσω την πρόταση που είχε γίνει τον Μάιο από την Πρωτοβουλία των Ελλήνων Bloggers κατά των Διακρίσεων.

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη – θεμελιωμένη πρόταση που νομίζω πρέπει να τύχει της προσοχής όλων. Την πρόταση αυτή την βλέπετε κάνοντας κλικ εδώ.

Επίσης σημαντική δουλειά της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η μετάφραση στα ελληνικά των Αρχών της Yogyakarta που αποτελούν έναν οικουμενικό οδηγό για τα ανθρώπινα δικαιώματα βάσει των αρχών του Διεθνούς Δικαίου όσον αφορά τις διακρίσεις για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού. Μπορείτε να πιέσετε εδώ.

Μπορείτε επιπλέον να δείτε τις παρατηρήσεις της ΕΕΔΑ για το σύμφωνο συμβίωσης κάνοντας κλικ εδώ καθώς και το σχετικό δελτίο τύπου της εδώ.

Ενδιαφέρον επίσης, έχει άρθρο της Λίνας Παπαδοπούλου (Λέκτορας Συνταγματικού Δικαίου, ΑΠΘ), μία απόπειρα νομικής και δικαιοπολιτικής αξιολόγησης, για τη νομική κατοχύρωση των σχέσεων ατόμων του ιδίου φύλου, εδώ.

Για το Σύμφωνο Συμβίωσης, πρόσφατα κατέθεσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης, την οποία βλέπετε εδώ.

Τέλος, διαβάστε Αιτιολογική Έκθεση στο Σχέδιο Νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης εδώ, και στη συνέχεια, εξαντλητική ανάλυση γράμμα προς γράμμα της αιτιολογικής έκθεσης για το σύμφωνο συμβίωσης από τον e-lawyer που βρίσκεται αναρτημένη εδώ.

Εν αναμονή λοιπόν...

2 σχόλια:

tifoeus είπε...

να μια καλή επανάληψη, για να δούμε τι θα εμπεδώσουμε

Wrong Guy είπε...

κρίμα,κρίμα να χαθεί μια τόσο καλή ευκαιρία.....