Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Σύμφωνο Συμβίωσης / Η συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής.

[Από τις ειδήσεις του Πολύχρωμου Πλανήτη]

Ελλάδα: Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που συζήτησε την Τετάρτη 15.10.08 το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις για την οικογένεια, το παιδί, την κοινωνία και άλλες διατάξεις», στο οποίο περιέχεται το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης. Στη συνεδρίαση παρέστη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Κανένας εκ των εκπροσώπων δεν τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της αντισυνταγματικότητας του νόμου για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών. Να σημειώσουμε ότι αν τελικώς ψηφιστεί ως έχει ο νόμος αποκλείοντας τα ομόφυλα ζευγάρια, κάτι τέτοιο θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εκθέσει την χώρα μας παγκοσμίως.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι υπάρχει σχεδόν απόλυτη ταύτιση των απόψεων του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ. Η εισηγήτρια της ΝΔ κα Παπακώστα, καθώς και όσοι ακόμη μίλησαν από μέρους της κυβέρνησης, έθεσαν σαφώς το πλαίσιο του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών. Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, κα Τζάκρη, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, διάλεξαν να επικεντρώσουν σε θέματα που αφορούν τη διατροφή και τις «κοινωνικές» συνιστώσες του Συμφώνου, ενώ το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών υποβιβάστηκε χωρίς να ακουστεί με σαφήνεια η θέση του κόμματος, παρ’ ότι το ΠΑΣΟΚ, προ διετίας είχε παρουσιάσει μία πρόταση νόμου που βέβαια ποτέ δεν κατέθεσε στη Βουλή. Τέλος, το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα, που έθεσε σε προτεραιότητα το θέμα του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του εισηγητή του κυρίου Τσούκαλη, χωρίς όμως πάλι να τεθεί το θέμα της αντισυνταγματικότητας.

Για την πλήρη ενημέρωσή σας μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά πιέζοντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: