Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Ship of fools


Διαβάζω στα Νέα (εδώ) άρθρο του Στέφανου Κρίκκη και της Εύης Ελευθεριάδου, σύμφωνα με το οποίο: σε μία άκρη της Αφρικής, στο μέσο της ερήμου, ένας ωκεανός γεννιέται. Πρόκειται για ένα σπάνιο γεωλογικό γεγονός, που χαρίζει στους επιστήμονες εντυπωσιακά δεδομένα και εικόνες, μας λέει το ρεπορτάζ. Ακούγεται εντυπωσιακό μα και τρομακτικό θα έλεγα.

Αλλαγές; - αλλαγές. Παράλληλα όμως και το «τίποτα», όταν αφήνουμε το περιβάλλον να αργοπεθαίνει αδιαφορώντας ή γινόμαστε συνένοχοι εγκληματώντας εναντίον του και εναντίον του εαυτού μας τελικά, όπως διαβάζουμε σε δύο εξαιρετικά κείμενα του φίλου xomeritis εδώ και εδώ.

Όλα αυτά ενώ η οικονομική κρίση σε όλο τον πλανήτη δημιουργεί ένα κλίμα γενικότερης ανασφάλειας και κανείς δεν ξέρει ποιά μπορεί να είναι η κατάληξη.

Στη χώρα μας, διαβάζω στα Νέα (εδώ) ότι: η κυβέρνηση άρον άρον, λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, αποσύρει τις τροποποιήσεις για τη γονική μέριμνα, τρομάζοντας προφανώς από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν.
[Το ίδιο θέμα στο Βήμα, εδώ].

Οι γυναικείες, φεμινιστικές και άλλες οργανώσεις αντέδρασαν και τελικά αποσύρθηκαν οι επίμαχες τροποποιήσεις για τη γονική μέριμνα. Ωστόσο ένα βασικό κεφάλαιο του νέου οικογενειακού δικαίου θα είναι το Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο θα αφορά μόνο τους ετεροφυλόφιλους. Γι’ αυτό κανείς δεν φαίνεται ν’ αντιδρά.

The Doors – Ship of fools

From: imvo2

1 σχόλιο:

xomeritis είπε...

Λέγεται κύκλος του Wilson. Η ζωή - γέννηση και ο θάνατος ενός ωκεανού. Πιο γέρο-ωκεανός ο Ειρηνικός. Στην ακμή του ο Ατλαντικός (ο πριν από αυτόν ονομάστηκε Ιαπετός). Νεογέννητα η θάλασσα του Κορτέζ και η Ερυθρά. Και στα σπάργανα η περιοχή του Αφάρ (που γράφει και το άρθρο), συνέχεια βέβαια της Ερυθράς.