Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Σύμφωνο Συμβίωσης / Νέα τροπολογία / Θα μετράνε τα ρατσιστικά κίνητρα


Διαβάζω στην Ελευθεροτυπία, το παρακάτω κομμάτι με τίτλο: Θα μετράνε τα ρατσιστικά κίνητρα. Το αντιγράφω:

Τροπολογία που προβλέπει ρητά ότι τα ρατσιστικά κίνητρα ενός εγκλήματος μπορούν να λαμβάνονται υπόψη από τα δικαστήρια ως επιβαρυντική περίσταση κατά την επιμέτρηση της ποινής κατέθεσε χθες στο νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις για την οικογένεια, το παιδί, την κοινωνία και άλλες διατάξεις» ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης. Η θεσμοθέτηση της σχετικής πρόβλεψης στο ποινικό μας δίκαιο έγινε ύστερα από αξίωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, ώστε να μη δίνει η χώρα μας την εικόνα στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι δήθεν υστερεί στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ετσι στον Ποινικό Κώδικα προστίθεται η διάταξη ότι «η τέλεση της πράξης από εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος κατά του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση».

Ο υπουργός λοιπόν κατέθεσε την τροπολογία, ώστε "να μη δίνει η χώρα μας την εικόνα στο Συμβούλιο της Ευρώπης ότι δήθεν υστερεί στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Λαμπρά-λαμπρότατα - έχει "ευασθησίες" ο υπουργός. Μόνο που έχει επιλεκτικές ευαισθησίες. Γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν αναφέρεται μόνο σε "εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος", μιλάει και για σεξουαλικό προσανατολισμό.

Οι ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, διαφυλικοί πάλι απ' έξω. Μήπως να ξαναφορέσουν το ροζ τρίγωνο κύριε Χατζηγάκη; Έτσι για να τους διακρίνετε καλύτερα...λέμε τώρα...


* Την τροπολογία μπορείτε να την δείτε στον ιστότοπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κάνοντας κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: