Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ασφάλεια και για οροθετικούς


Πανελλήνιο Σύστημα Υγείας "Iπποκράτης"
Απέναντι στην Υγεία,
όλοι οι Έλληνες είμαστε ίσοι!

Προ ημερών με πήρε τηλέφωνο ένας ασφαλιστής, τα συνηθισμένα τηλέφωνα ενημέρωσης που λαμβάνουμε πολλοί. Αυτό το τηλεφώνημα όμως είχε κάτι που ξεπερνούσε τα συνηθισμένα. Ανάμεσα στις καλύψεις που μου ανέφερε ήταν και αυτή για τους οροθετικούς άντρες και γυναίκες, τονίζοντάς μου ότι η Ασπίς Πρόνοια, είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και έχει αυτή την κάλυψη. Παρ' ότι δεν ενδιαφερόμουν για ασφάλεια, τον κάλεσα για ραντεβού την Παρασκευή το μεσημέρι που μας πέρασε και εξ αυτού δράττω την ευκαιρία για να γράψω.

Στο ραντεβού αφού μου ανέλυσε όλες τις καλύψεις που προσφέρονται, του ζήτησα να μου μιλήσει πιο συγκεκριμένα για την κάλυψη λόγω HIV/AIDS. Μου ανέφερε λοιπόν ότι πράγματι η Ασπίς Πρόνοια είναι η πρώτη εταιρεία που φροντίζει για την κάλυψη υγείας και συνταξιοδότησης των οροθετικών στην Ελλάδα. Τον ρώτησα αν καλύπτει τους/τις οροθετικούς/ές που έγιναν φορείς του ιού προτού συνάψουν συμβόλαιο με την εταιρεία. Μου απάντησε ότι καλύπτει μόνο τους οροθετικούς που διαγνώστηκαν αφότου έκαναν συμβόλαιο με την Ασπίς. Συμπλήρωσε δε ότι παρ' ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες που είναι παραρτήματα πολυεθνικών ασφαλιστικών, αυτές δεν έχουν παρόμοια προγράμματα, παρ' ότι οι αντίστοιχες ασφαλιστικές του εξωτερικού έχουν, σε αντιπαραβολή με την Ασπίς Πρόνοια που δεν είναι πολυεθνική, είναι Ελληνική εταιρεία.

Βρίσκω πολύ σημαντικό, να υπάρξουν στην Ελλάδα προγράμματα ασφαλιστικής κάλυψης των οροθετικών απ' όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Επίσης βρίσκω πολύ σημαντικό, να υπάρξουν και στην Ελλάδα ασφαλιστικά προγράμματα που θα καλύπτουν τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου (δείτε παράδειγμα στο Απέναντι Πεζοδρόμιο, εδώ).

Το τελευταίο το ανέφερα στον συνομιλητή μου. Μου απάντησε ότι δεν θα υπήρχε αντίρρηση, αρκεί να υπήρχε και αντίστοιχη ελληνική νομοθεσία (σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικός γάμος) που να καλύπτει νομικά τα ομόφυλα ζευγάρια. Χωρίς αυτά τα νομικά εχέγγυα, συμπλήρωσε, είναι δύσκολο να προχωρήσει κανείς σε κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν αυτό το επιχείρημα είναι αρκετό, για αρχή μου φαίνεται πειστικό, δεν είμαι ούτε νομικός ούτε ασφαλιστής, όμως πιστεύω αν υπάρξει καλή διάθεση μπορεί και εδώ να βρεθεί κάποια λύση.

Για όσους/όσες ενδιαφέρονται λοιπόν και θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα, δίνω τα στοιχεία επικοινωνίας:

Γραμμή Υγείας Ασπίς
Πρόγραμμα Ιπποκράτης Maximum
801 11 24 024, δωρεάν όλο το 24ωρο
Υπεύθυνος: Παυλόπουλος Σωτήριος
Τηλ. γραφείου: 210 2446932-4
akouta@aspispronia.gr
http://www.aspis.gr

1 σχόλιο:

xomeritis είπε...

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός