Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ.

Η δημοτική επιτροπή εκπαίδευσης του Τελ Αβίβ αποφάσισε την Κυριακή που μας πέρασε να εισάγει από τον Ιανουάριο του 2011 εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία της πόλης που θα εστιάζει στην σεξουαλική ταυτότητα, την εξοικείωση με τα θέματα που αφορούν την λοαδ κοινότητα και την καταπολέμιση της ομοφυλοφοβίας και των διακρίσεων.

Το πρόγραμμα αυτό έρχετται 13 μήνες μετά της δολοφονία δύο νεαρών ατόμων και των τραυματισμό άλλων 15, όπως θυμόμαστε, στα γραφεία της Israeli GLBT Association.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης Assaf Zamir, που είναι επικεφαλής της επιτροπής εκπαίδευσης είπε ότι "το πρόγραμμα αυτό είναι σημαντικό για την γκέι και λεσβιακή κοινότητα κοινότητα της πόλης μας, η οποία γίνεται όλο και πιο δυναμική (μάλιστα ομιλεί περί 'baby boom'). Υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 παιδιά που προέρχονται από ζευγάρια του ιδίου φύλου και τα οποία βρίσκονται στα σχολεία μας. Παιδιά ρωτούν 'γιατί το παιδί αυτό έχει δύο μπαμπάδες;'. Το πρόγραμμα αυτό θα απαντήσει σ' αυτές τις ερωτήσεις. Το Τελ Αβίβ έχει έναν ιστορικό ρόλο στην ανάπτυξη της γκέι κοινότητας του Ισραήλ και στο άνοιγμα του δρόμου για την κοινωνική ισότητα και στην αποδοχή του διαφορετικού", είπε ο κύριος Zamir.

[μέσω του gay persons of color.]
.

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

Eπειδή το έχω επισκεφτεί θα σου πω ότι το Τελ Αβίβ είναι η μόνη πολή στον κόσμο όπου είδα γκέι ζευγάρια με παιδιά.

Βεβαίως αυτό έχει να κάνει και με τη γενικότερη ψυχοσύνθεση της ισραηλινής κοινωνίας. Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι ανεκτό, το να μην κάνεις παιδιά όμως....

Tales from the other side of town είπε...

Γκέι ζευγάρια με παιδιά έχει τύχει να δώ στο Άμστερνταμ. Φαντάζομαι και σε πολλές ακόμη πόλεις της Ευρώπης που επιτρέπεται η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και δεν έχω επισκεφτεί.
Σε χώρα της Μέσης Ανατολής όμως είναι σίγουρα η μοναδική πόλη και αυτό έχει μεγάλη αξία.
Ενδιαφέρον όμως αυτό το τελευταίο που λες gsh.