Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.


Αντιγράφω από τα σημερινά Νέα.
ΗΠΑ: αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός των γκέι από το στρατό.
Επιμέλεια: Εύη Ελευθεριάδου, Τα Νέα, 10/09/2010

Αντισυνταγματικό έκρινε τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων αντρών και γυναικών από τον αμερικανικό στρατό ομοσπονδιακό δικαστήριο.
Η δικαστής Βιρτζίνια Γουίλιαμς θα εκδώσει δικαστική απόφαση που θα υποχρεώνει την αμερικανική κυβέρνηση να σταματήσει την πολιτική του «μη ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε» που εφαρμόζεται στο στρατό.
Σύμφωνα με την δικαστή, η απαγόρευση των ομοφυλόφιλων στο αμερικανικό στράτευμα καταπατά το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου των πολιτών και της προστασίας τους από την κατάχρηση της κρατικής εξουσίας.
Η πολιτική του «μη ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε» απαγορεύει στις στρατιωτικές αρχές να ρωτούν τη σεξουαλική προτίμηση των στρατιωτών, αλλά απαιτεί την αποπομπή από το στράτευμα όσων παραδέχονται ότι είναι γκέι ή αποκαλύπτεται ότι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις ακόμα και στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οργάνωσης ακτιβιστών στρατιωτών, που προσέφυγε το 2004 στα δικαστήρια για την άρση της απαγόρευσης, περισσότεροι από 13.500 στρατιώτες έχουν αποπεμφθεί από τον αμερικανικό στρατό λόγω της σεξουαλικής τους προτίμησης, από το 1994 ως σήμερα.
Διευκρινίζεται ότι στην Αμερική, ο στρατός αποτελείται από επαγγελματίες οπλίτες.
Η δικαστική απόφαση υποχρεώνει την αμερικανική κυβέρνηση να απαντήσει μέσα σε μία εβδομάδα. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα ακυρώσει αυτή την πολιτική και θα επιτρέψει στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν ανοικτά στο στρατό. Τον Μάιο, η αμερικανική Βουλή ψήφισε υπέρ της ακύρωσης, κάτι που αναμένεται να κάνει και η Γερουσία πριν το τέλος του χρόνου.
.

6 σχόλια:

Ethan Raynolds είπε...

Και καλά έκαναν...Όχι ότι μας συμφέρει μόνο....Ίσως ακούστηκε λίγο κακό αλλά έτσι είναι!

Tales from the other side of town είπε...

Ethan, καλησπέρα.
Δεν καταλαβα τί εννοείς.

Ethan Raynolds είπε...

Καλησπέρα...Αναφερόμουν στο μέτρο ότι οι άντρες πάνε στρατό.Αλλά ξέχασα ότι δεν είναι υποχρεωτικός όπως στην Ελλάδα...

Tales from the other side of town είπε...

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Γιατί έκαναν καλά; - είτε είναι υποχρεωτικός ο στρατός είτε όχι.

Ethan Raynolds είπε...

Γιατί άμα ήταν υποχρεωτικός δεν μπορείς να δηλώνεις γκέι για να την γλιτώσεις και οι στρ8 να είναι υποχρεωμένοι να χάσουν 1 χρόνο από την ζωή τους...

Ethan Raynolds είπε...

Πιστεύω ότι πρέπει να εργάζονται!!! Αυτό που λέει(έχει καταντήσει αηδία μέχρι να το εξηγείσω καλά)


Κοίτα...Στην Ελλάδα ο στρατός είναι υποχρεωτικός. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει ένα χαρτί όπου δηλώνεις ομοφυλόφιλος και δεν πας στρατό.(ή απαλλάσσεσαι από οπλοφορία).
Αν και ρατσιστικό πολλοί γκέι θα προτιμούσαν να μην καταργηθεί αυτός ο νόμος γιατί τους βολεύει να γλυτώνουν με αυτόν τον τρόπο το στρατό...((είναι ένα σίγουρο θέμα συζήτηση άντρα που ετοιμάζεται να πάει στρατό και δεν θέλει...ψάχνει να βρει τρόπους να μην πάει...