Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ASHTIANI ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

.

Με την έναρξη των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου για το Φθινόπωρο κρίθηκε ως επείγουσα η συνεδρίαση για την τύχη της Sakineh Mohhammadi Ashtiani, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας.

Η συζήτηση ξεκίνησε χτες Δευτέρα 6/9, συνεχίζεται σήμερα και αύριο Τετάρτη 8/9, θα τεθεί ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου προς έγκριση.

Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχει τεθεί καθόλου το θέμα του Χαμιντί, 19χρονου που επίσης έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμού, με την κατηγορία του "σοδομισμού".

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, ελπίζοντας ότι έστω την τελευταία στιγμή θα τεθεί και αυτό στο ψήφισμα.
Έναρξη της Συνόδου: Επείγουσα συζήτηση για τη Sakineh Mohhammadi Ashtiani.
Ο πρόεδρος του ΕΚ, Jerzy Buzek, στην εναρκτήρια ομιλία του στη Σύνοδο του Στρασβούργου, υπογράμμισε την περίπτωση της κ. Sakineh Mohammadi Ashtiani, η οποία έχει καταδικαστεί στο Ιράν σε θάνατο δια λιθοβολισμού.
Επισήμανε, ακόμα, ότι καταδικάστηκε σε 99 μαστιγώσεις, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής της στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ και παρότρυνε τις ιρανικές αρχές να επανεξετάσουν την υπόθεση με ένα δίκαιο και διαφανή τρόπο. Υπενθύμισε την κάθετη αντίθεση του ΕΚ στη θανατική ποινή σε κάθε περίπτωση.
Λόγω του επείγοντος της συγκεκριμένης υπόθεσης, η συζήτηση του Κοινοβουλίου μεταφέρθηκε, από την Πέμπτη, στη Δευτέρα το απόγευμα, ενώ η ψηφοφορία θα λάβει χώρα την Τετάρτη το μεσημέρι.
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προτεραιότητες...