Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

"ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΓΚΕΪ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ".

Αντιγράφω από το Βήμα.
Νίκι Βεντόλα: «Είμαι αριστερός, γκέι και θέλω να γίνω πρωθυπουργός»
ΡΩΜΗ - «Είμαι ομοφυλόφιλος και σκοπεύω να διεκδικήσω την πρωθυπουργία. Υπήρξαν και άλλοι γκέι πρωθυπουργοί στην Ιταλία...». Τάδε έφη ο αριστερός περιφερειάρχης της Απουλίας Νίκι Βέντολα, ο οποίος ανακοίνωσε από τηλεοράσεως την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της Κεντροαριστεράς.
Στη συνέντευξη που έδωσε σε σατιρική εκπομπή του τηλεοπτικού ομίλου Μediaset (ιδιοκτησίας του μεγιστάνα πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ) ο 52χρονος πολιτικός διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι «η κατάργηση των διαφόρων μορφών της έκτακτης απασχόλησης» .
Στην ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής αν, για να κερδίσει τις εκλογές, θα ήταν διατεθειμένος να βγάλει το μικρό σκουλαρίκι που φοράει στο αριστερό αφτί, ο κ. Βέντολα απάντησε: «Οχι, διότι κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε την ταυτότητά μου με ένα είδος περίεργου αντι-καμουφλάζ. Βλέπετε, είμαι το κομμάτι που λείπει για να ολοκληρωθεί επιτυχώς το παζλ της Κεντροαριστεράς».
«Ο κόσμος μας, ευρισκόμενος σε απόγνωση λόγω του Μπερλουσκόνι, είναι έτοιμος να αγκαλιάσει την οποιαδήποτε... Μαντόνα» σχολίασε με ειρωνεία στα όρια του ρατσισμού ο Πιέρο Φασίνο, νυν στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος (Ρd) και πρώην εθνικός γραμματέας των Δημοκρατών της Αριστεράς (DS).
Στην πιο κρίσιμη ερώτηση για τους τηλεθεατές της εκπομπής, αν από τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας των τελευταίων 60 ετών υπήρξε κάποιος που ήταν ομοφυλόφιλος, ο περιφερειάρχης της Απουλίας απάντησε καταφατικά, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά να τον κατονομάσει. «Ασφαλώς και υπήρξε γκέι πρωθυπουργός στην Ιταλία, χριστιανοδημοκρατικής ταυτότητας, αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποκαλύψω το όνομά του» είπε.
Ο Βέντολα είναι επικεφαλής του μικρού αριστερού κόμματος «Αριστερά και Ελευθερία». Επανεξελέγη για δεύτερη φορά περιφερειάρχης της Απουλίας (σ.σ.: της νότιας ιταλικής περιφέρειας με πρωτεύουσα το Μπάρι), γεγονός το οποίο θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, διότι στις εκλογές για το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη των προοδευτικών κατάφερε να υπερισχύσει του ανθυποψηφίου του, τον οποίο υποστήριζε ο ισχυρός άνδρας του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο ντ΄ Αλέμα.
Με σημαία το σύνθημα «δουλειά για όλους», ο Βέντολα ζητεί τώρα να γίνουν σύντομα οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψήφιου πρωθυπουργού όλης της Κεντροαριστεράς και δηλώνει βέβαιος ότι μπορεί να τις κερδίσει επ΄ αγαθώ της παράταξης και της ιταλικής κοινωνίας.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο γκέι περιφερειάρχης κατέχει ήδη ένα ρεκόρ: οι επαφές στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ξεπέρασαν πρόσφατα τις 230.000, τη στιγμή που ο Καβαλιέρε μετράει «μόνο» 227.000 ψηφιακούς «φίλους».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: