Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΣΤΡΕΛΛΑ".

Αντιγράφω από την σημερινή Ελευθεροτυπία.
(...) Τέσσερα βραβεία πήρε η «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα. Μπορεί ο ίδιος ο σκηνοθέτης να έφυγε χωρίς βραβείο, αλλά η ταινία του μάζεψε αρκετά: μακιγιάζ, ενδυματολογίας, σκηνογραφίας και α' γυναικείου ρόλου για την ίδια τη «Στρέλλα», δηλαδή την τρανσέξουαλ Μίνα Ορφανού. Οταν μάλιστα πήγε να παραλάβει το βραβείο της από τα χέρια τού Θόδωρου Τερζόπουλου, έλαμψε η σκηνή. Ανέβηκε με αέρα χολιγουντιανής σταρ με μία εντυπωσιακή μαύρη τουαλέτα με τεράστιο σκίσιμο στη μέση, που άφηνε να φανεί το εσωτερικό φούξια χρώμα της. Σεμνή και ταπεινή, ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη της και ομολόγησε: «Δεν είχα ιδέα τι ήταν το σινεμά». Φυσικά, αποθεώθηκε. (...)
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της "Στρέλλας", κυρίως όμως στον σκηνοθέτη και δημιουργό της ταινίας, Πάνο Κούτρα, που πράγματι έπρεπε να φύγει με ένα βραβείο.

5 σχόλια:

gay super hero είπε...

Kαι η Μπέτυ άξιζε το βραβείο δεύτερου ρόλου πάντως...

Αλλά φαίνεται είχαν ξεπεράσει την επιτρεπτή ποσόστωση για τις τρανς :-Ρ

gay super hero είπε...

Επίσης αναρωτιέμαι: αν κάποιο κανάλι αναφερθεί στη βράβευση θα φάει πρόστιμο από το ΕΣΡ;

'Οχι πως περιμένω να το κάνουν βέβαια. 'Εχουν άλλα σημαντικότερα ζητήματα να ασχοληθούν...

Tales from the other side of town είπε...

Φυσικά και άξιζε - το δεύτερο κομμάτι του ρόλου της, ήταν καταπληκτικό.

Καλά, αυτοί στο ΕΣΡ, νομίζουν πώς βρίσκονται στο '67.

gay super hero είπε...

Λυπάμαι που θα σε απογόητεύσω αλλά θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το ΕΣΡ είναι ο μόνος θεσμός που βρίσκεται σε επαφή με το λεγόμενο "λαϊκό άιθημα". Αν ήταν στο '67 θα κυνήγαγε τους κομμουνιστές.

Για το 90% των ετεροφυλόφιλων το μοναδικό κακό στην ελληνική τηλεόραση είναι ότι έχει "πήξει στις αδελφές". Αυτά που γράφει το ΕΣΡ στις αποφάσεις του για τους "ανήλικους που μπορεί να επηρεαστούν" κτλ. είναι τα ίδια πράγματα που επαναλαμβάνονται μονότονα σε κάθε σχετική "καφενειακή" συζήτηση. "Ναι αλλά κι αυτοί προκαλούν" κτλ, κτλ

Φυσικά το ΕΣΡ δεν θα λογοκρίνει ποτέ τις καρικατούρες όπως και το τηλεοπτικό κοινό δεν θα σταματήσει ποτέ να διασκεδάζει με τον Ψινάκη. Ο μοναδικός τρόπος για να φάνε πρόστιμο οι καρικατούρες είναι να αρχίσουν να μιλάνε ανοιχτά για την ταυτότητά τους ....

Θα παρατήρησες βέβαια ότι όταν η Μπέτυ προσπάθησε να μιλήσει σοβαρά για το τι σημαίνει να είσαι διαφυλικός στην Ελλάδα έφαγε πρόστιμο. Αντίθετα όταν ένας τρανς παρουσιάστηκε ως πορνοστάρ (στην ίδια εκπομπή!) ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Γιατί βέβαια στο δικό τους μυαλό το τελευταίο λειτουργεί "παιδευτικά", ως φόβητρο...

gay super hero είπε...

Τώρα εμαθα ότι ο ΣΚΑΙ θα μεταδώσει την τελετή αύριο το βράδυ, οπότε ας περάσει από το ταμείο :-Ρ