Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής.
Σλοβενία: Διχάζει ν/σχ για υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010 12:31.

Η Βουλή της Σλοβενίας διχάστηκε κατά την ψηφοφορία, σε πρώτη ανάγνωση, του νομοσχεδίου για θέματα οικογένειας, στο οποίο εμπεριέχεται διάταξη, που επιτρέπει τις υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε από την κυβέρνηση ψηφίστηκε, με 46 ψήφους υπέρ και 38 κατά, ωστόσο οι επικριτές του έχουν ανακοινώσει ήδη ότι θα ζητήσουν διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση της συγκεκριμένης διάταξης.
Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού υποστήριξαν ότι στόχος του νέου νόμου είναι η βελτίωση της θέσης των παιδιών στην οικογένεια, αλλά η αντιπολίτευση αντέκρουσε, τονίζοντας ότι οι λύσεις που προβλέπονται δεν είναι ορθές και ότι ο νόμος θα αποδομήσει την κλασσική οικογένεια, εξισώνοντάς την με τις σχέσεις του ίδιου φύλου.
Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν το νόμο απαράδεκτο, επειδή αλλάζει την αντίληψη για τη σλοβενική οικογένεια και υποστήριξαν ότι η ζωή σε μία οικογένεια, με γονείς του ίδιου φύλου, θα επιδράσει αρνητικά στην ανάπτυξη του παιδιού.
- Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, STA
Εν τω μεταξύ, σχετική είδηση βρίσκω και εδώ:
Supreme Court Upholds Gay Adoption.
Ljubljana, 5 March (STA) - Reality is catching up with opponents of the proposed new family law, which legalises gay adoptions. The Supreme Court has upheld a US ruling which allowed a gay couple with dual US-Slovenian citizenship to adopt a girl in America, making the couple the girl's legal parents in Slovenia as well, media report Friday.

Δεν υπάρχουν σχόλια: