Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

"ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ - ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ". ΑΓΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΤΡΩΝ.


From: Husqvarna990
Αντιγράφω απόσπασμα από το Έθνος.
Ιεράρχες αφορίζουν τον Ελτον Τζον
Για «κατακάθι της κολάσεως» κάνει λόγο ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ενώ «σκληρές» θέσεις κατά της ομοφυλοφιλίας εκφράζει και ο Πειραιώς Σεραφείμ
Σε ανάρτηση στο προσωπικό του blog, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κάνει λόγο για άνθρωπο με «κουσούρια» και για «κατακάθι της κολάσεως». Ο κ. Αμβρόσιος μάλιστα παραθέτει και μια φράση πιστού, με την οποία όχι μόνο συμφωνεί, αλλά και... επαυξάνει: «Να σαπίσει το στόμα του!», είπε για τον Ελτον Τζον ο συνομιλητής του κ. Αμβροσίου και εκείνος προσθέτει «αμήν, από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί!» Σε ανάρτηση στο προσωπικό του blog, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κάνει λόγο για άνθρωπο με «κουσούρια» και για «κατακάθι της κολάσεως». Ο κ. Αμβρόσιος μάλιστα παραθέτει και μια φράση πιστού, με την οποία όχι μόνο συμφωνεί, αλλά και... επαυξάνει: «Να σαπίσει το στόμα του!», είπε για τον Ελτον Τζον ο συνομιλητής του κ. Αμβροσίου και εκείνος προσθέτει «αμήν, από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί!» Ο Βρετανός τραγουδιστής δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό «Parade» ότι ο Χριστός ήταν ομοφυλόφιλος, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων
Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων μάλιστα υπερασπίζεται την άποψή του, λέγοντας: «τι θα εκάναμε π.χ. αν κάποιος έθιγε την τιμή και την υπόληψη του πατέρα μας ή της μάνας μας; Θα παραμέναμε σιωπηλοί, αν έλεγε τον πατέρα μας π..... ή τη μητέρα μας π......, τις γνωστές αισχρές λέξεις, που δεν μου επιτρέπεται ούτε να τις γράψω; Ακόμη και εγκλήματα έχουν σημειωθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι τα εγκλήματα τιμής, συχνά κατά το παρελθόν στην ανθρώπινη κοινωνία, τότε που οι άνθρωποι έλεγαν, ότι «η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει!»».
Μάλιστα, ο κ. Αμβρόσιος επικαλείται και το παράδειγμα του Προφήτη Ηλία που «από ιερή αγανάκτηση ωθούμενος, κατέσφαξε τους οκτακόσιους πενήντα ιερείς του Βάαλ και της Αστάρτης, ο δε Θεός τον εδικαίωσε». (...)
Εμπρός λοιπόν στον δρόμο που χάραξε ο Ηλίας, αγαπητέ! - θα σας δικαιώσει ο θεός σας. Άλλωστε, γνωρίζετε καλά από σφαγές εσείς, πλούσια η παράδοση - μακρά η ιστορία.

Αλήθεια παπούλη, πώς πάνε οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στα Καλάβρυτα; Το Μεγα Σπήλαιο Resort; Ο δρόμος για τον παράδεισο, είναι στρωμένος με πολλά εκατομύρια ευρώ. Ευλόγηcον!
.

4 σχόλια:

Athenian είπε...

Den uparxei megaliterh ypokrisia apo afth, aftos einai o orismos ths amarteias apo kapoion pou "ekproswph" thn Xristianikh pisth...

Tales from the other side of town είπε...

Μα ολόκληρος προφήτης Athenian.
Ο άγιος Καλαβρύτων και συνάμα λαμπρός επιχειρηματίας απλά εφαρμόζει τις διδαχές του.
Αλήθεια, θα πρέπει να πάτε στα Καλάβρυτα - θαύματα (=λουξ ξενοδοχειακές μονάδες) να δούν τα μάτια σας! Ο Ηλίας τον καμαρώνει περίφανος εκεί ψηλά στο άρμα του!

Ephemeron είπε...

Και που εισαι ακομη...
Εδω η εκκλησια "μας εχει κανει κουρελι" επι χρονια, και συνεχιζει ακομα...
Το απιστευτο στην Ελλαδα ειναι, οτι η κυβερνηση πληρωνει τους ιερεις με τα λεφτα των φορολογουμενων πολιτων, για να φωναζουν στους gay οτι θα πανε στη κολαση...
Ποσο θλιβερο... την ωρα που η οικονομια της χωρας παει να πεσει στο γκρεμο, η εκκλησια, αλλη δουλια δεν ειχε, και πειραχτηκε για το τι ειπε ο Elton John...
Ιερεις κυβερνητικοι υπαλληλοι!!!

Tales from the other side of town είπε...

Και τους ιερείς πληρώνει το κράτος, και επιδοτεί με προκλητικό τρόπο από κονδύλια του προϋπολογισμού τις μκο της εκκλησίας και πληρώνει δυσβάσταχτα ενοίκια σε δημόσια ιδρύματα (νοσοκομεία κ.α.) που ανοίκουν στην εκκλησία, χωρίς να πληρώνεται φόρος ακίνητης περιουσίας, κτλ κτλ κτλ.

Ε, φυσικά, ολόκληρος αρχιεπίσκοπος πήρε μέρος στο υπουργικό συμβούλιο και μετά προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στο δικό του "υπουργικό συμβούλιο", την ιερά σύνοδο.

Το έχω ξαναγράψει και επιμένω: ένας από τους βασικούς λόγους που η ελλάδα βρίσκεται τόσο ψηλά στους δείκτες διαφθοράς οφείλεται και στην ελληνική εκκλησία που ένας πλήρως διεφθαρμένος και απολύτως διαπλεκόμενος με το κράτος οργανισμός.