Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

OLD AGE IS NO PLACE FOR SISSIES.

Old Age Is No Place For Sissies
by Kevin Jardin
A documentary exploring the struggles of aging within the Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender community.

7 σχόλια:

Ephemeron είπε...

Φιλε Tales, αυτο που οι Ελληνες gay δεν συζητανε καθολου, ή δεν το σκεφτονται καθολου, ειναι τι θα γινει οταν φτασουν 50 -60 χρονων και μετα... Ο μεγαλυτερος αριθμος των ελληνων gay, οι οποιοι ποτε δεν ειχαν μια μακροχρονια σχεση, ποτε δεν εμειναν με καποιον μαζι επι χρονια, βρισκουν τον εαυτο τους σε ηλικια μετα τα 50 να εχουν χασει τους γονεις τους, να μην εχουν οικογενεια, γιατι κακα τα ψεματα, οι μακρινες ξαδερφες που μας τηλεφωνουν καθε χριστουγεννα ειναι απλα μακρινοι συγγενεις και οχι οικογενεια. Μονοι τους με την ιδεα της οικογενειας που εχασαν, και που γι' αυτην θυσιασαν την ζωη τους, κλεισμενοι στα διαμερισματα τους, μαραζονουν αργα αργα σε μια κοινωνια που δεν δινει δεκαρακι γι' αυτους... Ευχομαι ολοι οσοι σπρωχνουν αυτο το ειδος ζωης να εχουν σκεφτει τι θα κανουν μετα τα 50-60 γιατι τοτε ειναι πολυ αργα να σκεφτεις και να αλλαξεις τη ζωη σου...

Tales from the other side of town είπε...

Για τα πάντα μπορεί να μας δίνεται ευκαιρία να συζητάμε ephemeron. Το συγκεκριμένο θέμα, νομίζω ότι απασχολεί πολλούς, έστω κι αν θίγεται ελάχιστα. Προσωπικά είμαι πάντως αισιόδοξος γιατί όσο προχωρούν τα πράγματα θα καλυτερεύουν, έστω και αργά αλλά καλυτερεύουν, και οι νεότερες γενιές θα ζήσουν σε μια πολύ πιο ανοικτή κοινωνία.

Ephemeron είπε...

Μακαρι να ειχα την αισιοδοξια σου...
Απο τις αρχες της δεκαετιας 80 μεχρι σημερα, σχεδον 30 χρονια, δεν ειδα, στην ουσια, να αλλαξαν και πολλα για τους gay στην Ελλαδα... Μαλιστα, οπως ξερεις, μεχρι και τα δικαστηρια εφτασαν να νομιμοποιουν την απολυση ατομου που ειναι HIV+ και ο κοσμος να το κανει μοκολα, και κατι τετοια δειχνουν οτι τα πραγματα πανε χειροτερα και οχι καλυτερα...
Ευχομαι, πανω απο ολα, η οικονομια στην Ελλαδα να παει καλα, και να φτιαξουν τα πραγματα. Επισης ευχομαι να μην φτασουν τα πραγματα ετσι ωστε η Ελλαδα να φυγει απ την ΕΕ, οπως λενε τελευταια, γιατι αυτο δεν θα βοηθησει ουτε την οικονομια ουτε τα gay δικαιωματα...

Tales from the other side of town είπε...

Δεν το νομίζω ό,τι τα πράγματα είναι χειρότερα ephemeron. Από το 2005 έχουν γίνει πέντε πράιντ, φυσικά όχι όπως τα θέλαμε, όμως τα πράγματα έχουν μπει στον δρόμο τους. Εδώ και τρία χρόνια, γίνεται στην Αθήνα Gay & Lesbian Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με επιτυχία - υπάρχει γκέι βιβλιοπωλείο και εκδοτικός οίκος. Γίνονται όλο και περισσότερες εκδηλώσεις που αφορούν την γκέι κοινότητα.
Αυτά τα πράγματα δεν υπήρχε πιθανότητα να συμβαίνουν την δεκαετία του '80.
Την δεκαετία του '80 δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστες οι συλλήψεις ομοφυλόφιλων σε μπαρ και άλλους χώρους, η αστυνομία κατέβαινε με κλούβες και συλλάμβανε τις τραβεστί.
Όλα αυτά δεν υπάρχουν πια.
Τη δεκαετία του '80 εάν έλεγε κάποιος ότι είναι γκέι σχεδόν σίγουρα θα έχανε τη δουλειά του, τώρα υπάρχει και ένας έρμος νόμος κατά των διακρίσεων, ο 3304/2005.
Ας μην μεμψιμοιρούμε και ας μην μηδενίζουμε τα πάντα.
Το γεγονός που αναφέρεις για την απόλυση οροθετικού ατόμου, το έχω θίξει πολλάκις και στο μπλογκ μου και όπου αλλού μου έχει δοθεί η δυνατότητα να σχολιάσω. Ήταν πράγματι ένα πολύ αρνητικό γεγονός, και, ήταν σφάλμα των οργανώσεων που έχουμε που δεν έκαναν τίποτα γι΄ αυτό. Θα το βρούμε μπροστά μας - είναι αυτό που συζητούσαμε κάποια ποστ πιο κάτω περί προτεραιοτήτων ephemeron - ακούγονται μόνο ανέξοδες κραυγές για ελάσσονα θέματα και για τα μείζονα την τσιγκολελέτα.
Και εγώ εύχομαι να παν τα πράγματα καλύτερα στα οικονομικά μας, γιατί απ' αυτό εξαρτώνται πάρα πολλά. Δεν το νομίζω όμως ότι τα πράγματα θα φτάσουν σε αυτό το ακραίο σενάριο. Δεν το νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα συνέφερε κανέναν - ούτε την ίδια την Ε.Ε.

Ephemeron είπε...

Για αλλη μια φορα μακαρι να ειχα την αισιοδοξια σου...
Δυστυχως στην Ελλαδα, οχι τωρα τελευταια αλλα επι χρονια, γινονται απιστευτα πραγματα που δεν γινονται σχεδον σε καμια αλλη χωρα, ΠΧ οι ιερεις πληρωνονται απο το κρατος (!!!)
Και ετσι.. φτανουμε στο σημειο να διαβαζουμε πριν λιγο στην Καθημερινη online, οτι η Εκκλησια στελνει υπομνημα και λεει τι ακριβως πρεπει να κανει η Εθνικη Τραπεζα της Ελλαδας λογω "της δεσπόζουσας θέσεώς της στην μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας"...
Ειναι να διαβαζεις τι γινεται και να τρελλαινεσαι στην κυριολεξια...
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/01/2010_318183

Tales from the other side of town είπε...

Εδώ έχεις δίκιο. Η εκκλησία είναι μία απ' τις μεγαλύτερες πληγές του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Δρά και ως κράτος (με συνταγματική κατοχύρωση μάλιστα) και ως παρακράτος (με τις ευλογίες και την ανοχή φυσικά του επίσημου κράτους). Είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για υποθέσεις διαφθοράς και διακίνησης μαύρου και αφορολόγητου χρήματος - τα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί τα τελευταία δέκα χρόνια αδιάψευστος μάρτυρας. Ο δέ Παπανδρέου δίνει το χειρότερο μήνυμα που θα μπορούσε να δώσει, καλώντας τον αρχιεπίσκοπο στο Υπουργικό Συμβούλιο, γεγονός που δεν έχει ξαναεπανληφθεί.

Ephemeron είπε...

Καλα αυτο με τον αρχιπισκοπο στο Υπουργικο Συμβουλιο ηταν λες και επεσε κεραμιδα στο κεφαλι!!! Τι ηταν παλι αυτο;;; Γι αυτο λεω, οτι βλεπω και ακουω μερικα πραγματα που ειναι απιστευτα...