Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ AIDS: "ΕΙΜΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ".

Αντιγράφω από το "Πρώτο Θέμα" της 28/1/2010:
Κραυγή απόγνωσης από φορέα του AIDS
«Είμαι φυλακή για ένα λάθος...»

Την ώρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Συνήγορος του Πολίτη κρίνουν πως αρμόδια όργανα για τη διαλεύκανση του «λάθους» της ανακρίτριας είναι οι δικαστικές αρχές, ο κρατούμενος κινδυνεύει με διπλή καταδίκη, όντας μάλιστα φορέας του AIDS.
Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας για έναν κρατούμενο στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού, φορέα του AIDS, που ενώ εκτίει την 11χρονη ποινή του, κινδυνεύει να μείνει για ακόμα 10 χρόνια στη φυλακή από ένα «λάθος» της ανακρίτριας.
Οπως αναφέρει ο ίδιος ο Γ.Π. στην έγγραφη καταγγελία που έστειλε προς τον προϊστάμενο εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να μείνει στη φυλακή για ακόμα 10 χρόνια μόνο και μόνο επειδή κατά τη διάρκεια του σχηματισμού της δικογραφίας πριν από περίπου δύο χρόνια η ανακρίτρια δεν συμπεριέλαβε κατηγορίες οι οποίες της είχαν ήδη γνωστοποιηθεί μέσα από τη συμπληρωματική απολογία του Γ.Π.
«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι εκτίω τη μεγίστη των ποινών, και δη τα 10 έτη για το αδίκημα του αρ.374 Π.Κ., και σήμερα κρατούμαι εκ νέου με προσωρινή κράτηση για ένα “λάθος” που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη νέα μου καταδίκη, και μάλιστα διπλή», λέει στο protothema.gr ο κρατούμενος μέσα από το Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού.
«Αυτό που ζητάω αυτή τη στιγμή είναι να καταλάβουν το λάθος τους. Δεν μπορεί εγώ να αργοσβήνω και εκείνοι να με έχουν καταντήσει μπαλάκι ευθυνών. Eστειλα την αναφορά μου και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και στον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη».
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Γ.Π., κυρία Νατάσα Χονδρογιάννη, οι μοναδικοί που έχουν απαντήσει προς το παρόν είναι το υπουργείο και ο Συνήγορος του Πολίτη. «Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα αλλά μόνο των δικαστικών αρχών».
- Των Ηλιάνας Γαβαλά, Βασίλη Γούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: