Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ.

Αντιγράφω από την εφημερίδα Κέρδος:
Πορτογαλία: "Ναι" στο γάμο των ομοφυλοφίλων μέσω νομοσχεδίου
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Πορτογαλίας αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο, με το οποίο θα επιτραπούν οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
Το νομοσχέδιο αυτό, που πάντως αποκλείει την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου, ενδέχεται να εγκριθεί από την πρώτη ψηφοφορία, την Παρασκευή, αφού τα κεντροαριστερά κόμματα που το στηρίζουν διαθέτουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Εκτός από αυτό το νομοσχέδιο θα συζητηθούν και άλλα τρία, δύο από τα οποία, που έχουν κατατεθεί από το Μπλοκ της Αριστεράς και τους Πράσινους, δίνουν τη δυνατότητα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά. Το τρίτο, που προτείνεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), προβλέπει τη σύναψη μια "πολιτικής ένωσης" για τα άτομα του ίδιου φύλου, που θα αποκτούν έτσι τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια -- εκτός από το δικαίωμα υιοθεσίας.
Σε αντίθεση με την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, που χρειάστηκε δύο δημοψηφίσματα για να εγκριθεί, το 2007, οι σοσιαλιστές έχουν αποκλείσει αυτή τη φορά τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό, παρ' ότι το έχουν ζητήσει καθολικές οργανώσεις και τα δεξιά κόμματα.
- Κέρδος online 4/1/2010 20:03

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

Θα είναι αυτή η πρώτη είδηση της ανασκόπησης του 2010;

Ελπίζω :-)

Tales from the other side of town είπε...

Εύχομαι ολόψυχα να είναι έτσι και νά 'χουμε πολλές τέτοιες ειδήσεις το 2010.
Και μια που ο χρόνος είναι ακόμη στην αρχή του και ακόμη ανταλλάσσουμε ευχές, ας ευχηθούμε περισσότερο καθαρό ουρανό, που έλεγε κι ο Χατζιδάκις, έχουμε πήξει στο σκουπίδι...