Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ HIV/AIDS ΣΤΙΣ ΗΠΑ.


Αντιγράφω από την Καθημερινή.
Καταργείται η απαγόρευση εισόδου των φορέων του AIDS στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος Ομπάμα καταργεί από τις αρχές του νέου έτους την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ατόμων που είναι φορείς του ιού του AIDS.
Οι ΗΠΑ θα πάρουν τη Δευτέρα τις τελευταίες αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και της ελεύθερης διακίνησής εντός αυτής ανθρώπων που είναι φορείς του ιού του AIDS, ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι όλα θα αποκατασταθούν ήδη από τις αρχές του 2010.
«Εδώ και 22 χρόνια, με μια απόφαση που ελήφθη κυρίως λόγω φόβου παρά από συγκεκριμένα γεγονότα, οι ΗΠΑ αποφάσισαν την απαγόρευση εισόδου στο έδαφός τους ατόμων που είναι φορείς του ιού του AIDS. Τώρα, αυτό που λέμε είναι να εξαφανίσουμε το στίγμα που προκαλεί αυτή η ασθένεια, όμως μέχρι τώρα αυτό δεν μας εμπόδισε να μεταχειριζόμαστε ως μια απειλή αυτούς που είναι φορείς και επιθυμούν να μας επισκέπτονται», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μόνο μερικές χώρες στον κόσμο έχουν εφαρμόσει μια τέτοια απαγόρευση και οι ΗΠΑ μετέχουν σε αυτές.
«Εάν θέλουμε να είμαστε ηγετική δύναμη στο επίκεντρο καταπολέμησης της ασθένειας στον κόσμο, πρέπει να συμπεριφερόμαστε έτσι. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνησή μου θα δημοσιεύσει τη Δευτέρα μια τελική διευθέτηση που θα άρει την απαγόρευση εισόδου και αυτό θα εφαρμοστεί μετά από το νέο έτος» κατέληξε ο κ. Ομπάμα.
- www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Μπορείτε να δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο.


From: whitehouse

11 σχόλια:

gay super hero είπε...

ην Τετάρτη ο πρόεδρος υπέγραψε και τη νομοθεσία Μάθιου Σέπαρντ για την καταπολέμηση των εγκλημάτων ομοφοβικού μίσους.

Μπράβο του!

gay super hero είπε...

To λέω γιατί είναι πολύ δύσκολο να μην είμαστε κυνικοί με τους πολτικούς αλλά όταν κάποιος κάνει τη διαφορά πρέπει να το αναγνωρίζουμε...

Tales from the other side of town είπε...

Πράγματι gsh.
Τα πράγματα προχωρούν στις ΗΠΑ.
Και σιγά-σιγά πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του.
Να δούμε βέβαια.
Να δούμε βέβαια κι εδώ τί γίνεται...

Tales from the other side of town είπε...

Ενδιαφέρον επίσης έχει ότι το βίντεο αυτό ανέβηκε στο youtube από τον ίδιο τον Λευκό Οίκο.

Θα ήθελα να δώ να προχωρούν τα πράγματα και εδώ, και στο opengov.gr που μετά από εξαγγελία του ΓΑΠ ανέβηκε με σκοπό την διαφάνεια και την ενημέρωση, να ανέβει σύντομα το ν/σ που έφεραν άκαιρα το καλοκαίρι για το σύμφωνο προς ψήφιση και όχι μόνο αυτό βέβαια.

Καλό είναι να βλέπουμε τα βήματα προόδου που γίνονται αλλού, αλλά φαντάζομαι δεν θά 'ρθει εδώ ο Ομπάμα να μας λύσει κανένα πρόβλημα.

gay super hero είπε...

Κι εδώ το βίντεο για το νόμο Μάθιου Σέπαρντ.

http://www.youtube.com/watch?v=BO-xUV61eUI

Για τους εδώ δεν τρέφω ιδιαίτερες προσδοκίες. Δεν φταίνε μόνο αυτοί - δυστυχώς κοινωνία των πολιτών δεν υπάρχει. Ανέβασαν στο ίντερνετ το νομοσχέδιο για τα δάση και το σχολίασαν 100 άτομα. Για τις θέσεις των γραμματέων στα υπουργεία όμως οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες.

Πολύ απλά όλοι ασχολούνται με τα προσωπικά τους μικροσυμφέροντα και με τίποτα πέρα από αυτό.

Tales from the other side of town είπε...

Ευχαριστούμε gsh.
Δυστυχώς έχεις δίκιο.

Ephemeron είπε...

@ gay super hero,
γραφεις...
"Πολύ απλά όλοι ασχολούνται με τα προσωπικά τους μικροσυμφέροντα και με τίποτα πέρα από αυτό."
Εχεις δικιο... δυστυχως ετσι ειναι...

Ephemeron είπε...

Παιδια εδω στην Αμερικη προχωραμε γιατι υπαρχουν ανθρωποι που κανουν πραγματα, και οσοι δεν κανουν τιποτα τουλαχιστον προσφερουν δωρεες...
Με λιγα λογια ολο και κατι γινεται... μπορει να μην πηγαινουν τα πραγματα οσο γρηγορα θα θελαμε, αλλα σιγα-σιγα αλλαζουν... αλλα το θεμα ειναι οτι υπαρχουν χιλιαδες ατομα που κανουν κατι ή βοηθανε με αλλους τροπους...

Tales from the other side of town είπε...

Σωστά ephemeron.
Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.
Ας ξεπεράσουμε όμως τις διαπιστώσεις.
Παραπέρα...

xomeritis είπε...

Πολύ σημαντικό βήμα για τα δικαιώματα των οροθετικών ατόμων. Όντως σχεδόν ανύπαρκτη η κοινωνία των πολιτών στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να τα παρατάμε όμως.

Tales from the other side of town είπε...

Σωστά thomas.