Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΚΑΝΑΔΑ;

Το ζευγάρι των δύο γυναικών Irina Fedotova-Fet και Irina Shipitko βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά από την Πέμπτη με σκοπό να παντρευτούν τελικά στον Καναδά, όπου ισχύει ο γάμος ομοφύλων.

Το ζευγάρι των δύο γυναικών έκανε αίτηση γάμου τον Μάιο στην Ρωσία, όπου οι αρχές τους αρνήθηκαν αυτό το δικαίωμα. Οι δύο γυναίκες προσέφυγαν στο δικαστήριο του Tverskoi, το οποίο στις 6 Οκτωβρίου επιβεβαίωσε την προηγούμενη απόφαση και έκρινε ότι γάμος μπορεί να τελεστεί μόνο μεταξύ άντρα και γυναίκας.

Οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να εκμεταλευτούν την νομοθεσία της χώρας τους, σύμφωνα με την οποία το κράτος αναγνωρίζει τους γάμους που γίνονται σε άλλη χώρα, και μάλιστα ο νόμος αυτός δεν ορίζει τα φύλα.

Η χώρα που επέλεξαν ήταν ο Καναδάς, καθώς αφενός μεν ισχύει ο γάμος ομοφύλων, αφετέρου, δεν χρειάζεται ένα ζευγάρι να έχει Καναδική ιθαγένεια για να τελέσει γάμο. Έτσι αναμένεται έως την Τρίτη 27/10/2009 το ζευγάρι να έχει επιστρέψει στην Ρωσία έχοντας τελέσει τον γάμο και στην συνέχεια να ζητήσει την αναγνώρισή του. Εάν όχι, δηλώνουν ότι θα καταφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: