Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, 3 - Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Γιώργος Α. Παπανδρέου/Ελλάδα/Πρωθυπουργός:
Μιλώ αντίθετα για την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, της εγγύησης ποιοτικών και ανθρώπινων υπηρεσιών. Της εγγύησης ότι η εξουσία λειτουργεί για το δημόσιο συλλογικό συμφέρον. Και μιλώ για όλους ανεξαιρέτως. Όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες, χωρίς κομματικές ή άλλες διακρίσεις. Διακρίσεις ή προκαταλήψεις, λόγω καταγωγής, πλούτου, θρησκείας, αναπηρίας ή όποιας άλλης διαφορετικότητας.
- από την ομιλία του στο 1ο υπουργικό συμβούλιο, Καθημερινή

Barack Obama/ΗΠΑ/Πρόεδρος:
NOW, THEREFORE, I, BARACK OBAMA, President of the United States of America, by virtue of the authority vested in me by the Constitution and laws of the United States, do hereby proclaim June 2009 as Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Pride Month. I call upon the people of the United States to turn back discrimination and prejudice everywhere it exists.
- από την ομιλία του αμερικανού Προέδρου για τον Μήνα Υπερηφάνειας.
Ο κύριος Παπανδρέου, μιλά για όλους τους Έλληνες. Ανεξαιρέτως. Βαφτίζει δέ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, "Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων". Μιλά επίσης για διακρίσεις. Λόγω καταγωγής, πλούτου, θρησκείας, αναπηρίας ή "όποιας άλλης διαφορετικότητας". Ποιάς άλλης διαφορετικότητας; Τους μυστακιοφόρους; Τους μακαρονάδες; Ή μήπως τους χορτοφάγους; Ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφί, τρανς μήπως; Κακιές λέξεις! Ούτε να τις προφέρεις!

Αντίθετα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ομπάμα, λίγο αφότου εξελέγη, ανέφερε ξεκάθαρα τους ομοφυλόφιλους, ανακήρυξε τον Ιούνιο μήνα Υπερηφάνειας, βράβευσε τον Χάρβεϊ Μιλκ για την προσφορά του στα κοινά. Θα μπορούσε κάποιος βέβαια, αντί για απόσπασμα ομιλίας του Ομπάμα, να βάλει κάποιο του Ισπανού Θεπατέρο, ομοϊδεάτη του, σοσιαλιστή, που αντί για όμορφα λόγια (όπως του Ομπάμα), έχει εδώ και 3 χρόνια κάνει νόμο του κράτους του τον πολιτικό γάμο ομοφύλων, ενώ έχει αναγνωρίσει νομοθετικά την ταυτότητα φύλου.

Επόμενη ημέρα -, "πάμε..." που λέει και ο νέος Πρωθυπουργός.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνουμε με μηδέν εις το...πηλίκιον...

3 σχόλια:

gay super hero είπε...

To θέμα είναι ποιοι στελέχωσαν το συγκεκριμένο υπουργείο "Ισότητας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων", ποιο είναι το βιογραφικό τους και από ποιες εκλογικές περιφέρειες προέρχονται. Σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη της νέας κυβέρνησης νομίζω ότι δικαιούται κανείς να αισθάνεται απογοήτευση.

'Οπως και να έχει, νομίζω πάντως ότι η νέα κατάσταση προσφέρει κάποια ανοίγματα τα οποία ενδεχομένως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε.

Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε πόσο "ανόρεχτο' είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα σε τέτοια ζητήματα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το "50% γυναίκες στο υπουργικό συμβούλιο" του Θαπατέρο έγινε 25% στην ελληνική βερσιόν :-)

Ephemeron είπε...

Ο Obama θα μιλησει αυριο για τα ανθρωπινα δικαιωματα.
Για να δουμε... θα ακουσουμε τιποτα καλο για τους gay...???
Ελπιζω...

Tales from the other side of town είπε...

gsh,
θα δούμε στην πράξη. Κι εγώ πιστεύω ότι η νέα κατάσταση προσφέρεται για κάποια ανοίγματα που πρέπει να εκμεταλευτούμε. Πρέπει όμως να υπάρξει πίεση ώστε να μην μείνουμε με κάποια ψίχουλα.

ephemeron,
διαβάζω ότι η Human Rights Campaign, πιέζει την administration για να μιλήσει ο Ομπάμα υπέρ του γάμου στο Μέην για το δημοψήφισμα που θα γίνει εκεί σε 1 μήνα. Να δούμε. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς πίεση και παρεμβάσεις. Κι εκεί, κι εδώ και παντού στον κόσμο.