Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009, 2


[Από την διαδήλωση του Σεπτεμβρίου του 2008 για την
υποστήριξη του γάμου ομοφύλων.]

Σε όλη την προεκλογική περίοδο κανείς δεν μίλησε για τα λοαδ δικαιώματα.
Ας μην το ξεχάσουμε κι εμείς μπροστά στην κάλπη.
Ας μην το ξεχάσουμε και μετά.
.

2 σχόλια:

tifoeus είπε...

ας μην ξεχάσουμε επίσης τις δηλώσεις Παπανδρεου την εποχή του γάμου της Τήλου αλλά και το πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις προτάσεις για το σύμφωνο συμβίωσης. Θα είμαστε εδώ να το θυμίζουμε...

Tales from the other side of town είπε...

Ούτε ο Παπανδρέου, ούτε κανένας άλλος από το κυβερνών πλέον κόμμα, δεν έκανε θετικές δηλώσεις για τον γάμο ομοφύλων τότε, αντιθέτως είχαν πεί ότι ο γάμος πρέπει να διατηρηθεί μεταξύ ετεροφύλων - είχαν υποστηρίξει το σύμφωνο συμβίωσης. Απλά είχαν υποστηρίξει τον δήμαρχο της Τήλου, που ανήκει στο κόμμα τους. Το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο.

Βεβαίως πρέπει να γίνουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για το σύμφωνο συμβίωσης, όμως ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα αιτήματα της λοαδ κοινότητας δεν περιορίζονται μόνο στην νομική αναγνώριση των σχέσεων ομοφύλων.

Υπάρχει ακόμη το ομοφυλοφοβικό άρθρο 347 του ΠΚ, υπάρχει ο αντιρατσιστικός νόμος, υπάρχει ο νόμος κατά των διακρίσεων που πρέπει να διευρυνθεί, υπάρχουν βεβαίως τα πολλά θέματα που αφορούν τα διαφυλικά άτομα που κανείς δεν ασχολείται με αυτά και πολλά ακόμη.