Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΗΠΑ-Human Rights Campaign: Η αναφορά για τις πιο φιλικές επιχειρήσεις προς τους λοαδ.


Το Ίδρυμα της Human Rights Campaign, κυκλοφόρησε τον ετήσιο κατάλογο με τις πιο φιλικές προς τους λοαδ επιχειρήσεις στις ΗΠΑ (είναι περίπου 500).

Ποιά είναι τα ευρήματα αυτής της χρονιάς; 60 από το Top 100 των συνολικά 500 επιχειρήσεων έχουν πολιτικές κατά των διακρίσεων για λόγους ταυτότητας φύλου για τους υπαλλήλους τους, ενώ πριν 9 χρόνια, μόνο 3 επιχειρήσεις στον αντίστοιχο κατάλογο είχαν τέτοιες πολιτικές.

Επίσης, παραπάνω από το 85% αυτών έχουν πολιτικές κατά των διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και το 57% εξ αυτών δίνουν προνόμια σε υπαλλήλους που βρίσκονται σε συμβίωση με ομόφυλό τους (ακόμη και σε πολιτείες που δεν υπάρχει καμμία νομοθετική ρύθμιση για τα ζευγάρια ομοφύλων).

Μπορείτε να διαβάσετε το ρεπόρτ της Human Rights Campaign, πιέζοντας εδώ, και περισσότερες σχετικές πληροφορίες έδώ.

4 σχόλια:

Gender Terrorist είπε...

τρία ζήτω για τον καπιταλισμό :-)

Tales from the other side of town είπε...

τρία ζήτω, για όλες και όλους τους/τις λοαδ που από τη δεκαετία του '70 και μετά δεν εφησύχασαν και δουλεύουν μέχρι σήμερα μεθοδικά για την κατάκτηση ίσων δικαιωμάτων.

ακόμη και τώρα, παρά την απογοήτευση στην καλιφόρνια με την καταψήφιση της prop. 8 στις 4 νοεμβρίου, δεν το βάζουν κάτω και καθημερινά σε πόλεις όλων των ηπα γίνονται διαδηλώσεις. εδώ μια λίστα από τις διαδηλώσεις που γίνονται αυτή την εποχή.

κανένα πολιτικό (ή οικονομικό) σύστημα δεν πρόκειται να δώσει δικαιώματα στους λοαδ, αν εκείνοι/ες δεν πολεμήσουν γι' αυτά. έτσι δεν είναι;

xomeritis είπε...

Δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω οι Αμερικανοί.

Tales τι απέγινε η Levis; Ήταν η πρώτη εταιρεία που έδινε περίθαλψη τους συντρόφους γκέι ατόμων, από αρχές του 80 αν θυμάμαι καλά.

Tales from the other side of town είπε...

λογικά πρέπει να βρίσκεται μέσα σ' αυτή τη λίστα των 500.

αυτή την ιστορία δεν την θυμάμαι. θέλεις να μας την υπενθυμίσεις thomas;