Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Οι ομοφυλόφιλοι στην Αρμενία.

[photo: Queer Yerevan]

Η ομοφυλοφιλία είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται στα Αρμενικά μέσα ενημέρωσης αλλά και σε ένα μέρος της βιβλιογραφίας ως μία απειλή της δημόσιας ασφάλειας ή ως μια 'διαταραγμένη ταυτότητα'.

Η εικόνα που δίνεται είναι ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι 'άρρωστοι' και 'επικίνδυνοι', ενώ καλλιεργείται κλίμα φοβίας και υφέρπουσας βίας κατά των ομοφυλόφιλων.

Οι γυναίκες ομοφυλόφιλες είναι ανύπαρκετες, αόρατες ενώ στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάτι αποκαλυφθεί, θεωρούνται μιάσματα, καθώς δεν ταιριάζουν στην 'πρέπουσα' εικόνα της γυναίκας που υπάρχει στα αρμενικά στερεότυπα.

Ωστόσο, η Αρμενία είναι μία από τις χώρες που υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2008 την Παγκόσμια Διακύρηξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, που προτρέπει στην αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας και την κατάργηση των διακρίσεων κατά των λοαδ, ενώ η ομοφυλοφιλία έχει αποποινικοποιηθεί από το 2003 (μέχρι τότε τιμωρούνταν με μέχρι πέντε χρόνια φυλάκιση).

Η λοαδ κοινότητα λοιπόν της Αρμενίας, ζητά την διεθνή υποστήριξη μας με την υπογραφή επιστολής προς την κυβέρνηση της χώρας τους, την οποία μπορείτε να βρείτε στο αρμένικο μπλογκ http://queeringyerevan.blogspot.com/, πιέζοντας εδώ.

Dead Can Dance - Frontier

From: echinopsys

Δεν υπάρχουν σχόλια: