Όλοι θυμόμαστε, τον περασμένο Δεκέμβρο, το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας σε χώρες που ακόμη υφίσταται. Η Γαλλία ήταν εκείνη που είχε ηγηθεί της πρωτοβουλίας κατάθεσης του ψηφίσματος που αποτελείτο από 13 σημεία που επικέντρωναν: "στην διασφάλιση ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου δεν θα μπορούν πλέον να είναι η βάση για διώξεις, φυλακίσεις, καταδίκες σε θάνατο". Το ψήφισμα αυτό, είχε την υποστήριξη 60 κρατών, κατ' αρχήν όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλων. Δεν ψηφίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Βατικανό, Ισλαμικές χώρες (που μάλιστα εξέδωσαν δικό τους ψήφισμα αντίθετο με αυτό του ΟΗΕ). Η κυβέρνηση Μπους, από πλευράς των ΗΠΑ, είχε αποδώσει τότε την μή υποστήριξη στο ψήφισμα σε τεχνικούς λόγους που αφορούσαν την νομοθεσία τους.
Αυτά συνέβησαν τότε. Έχει αλλάξει κάτι ωστόσο;
Στο "Durban Review Conference" στη Γενεύη, οι Ευρωπαϊκές χώρες επανέφεραν το θέμα "καταδικάζοντας όλες τις μορφές διακρίσεων και όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό". Σύμφωνα με την UN Watch: "Η Δημοκρατία της Τσεχίας, από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την υποστήριξη της Νέας Ζηλανδίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κολομβίας, της Χιλής, της Ολλανδίας, της Αργεντινής, αλλά και άλλων κρατών, τάχθηκαν υπέρ της υποστήριξης της παραπάνω θέσης."
Οι προσπάθειες για να υιοθετηθεί μια τέτοια γλώσσα κατά των διακρίσεων στο "Durban Review Conference" συνάντησαν βέβαια την αντίθεση των μή-δυτικών χωρών (προφανώς ο συγγραφέας του άρθρου εδώ εννοεί μουσουλμανικές, κεντρο-αφρικανικές και κάποιες ασιατικές χώρες).
[από εδώ - του Mark Leon Goldberg.]
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009
Αλλάζει η πολιτική των ΗΠΑ στα λοαδ θέματα, στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών;
Αναρτήθηκε από
Tales from the other side of town
στις
1:12 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου