Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΟΝΕΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΜΟΦΥΛΩΝ.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Αθήνα 9,84.
Δικαιώθηκαν οι ομοφυλόφιλοι
Αυστραλιανό δικαστήριο ενέκρινε πως αμφότεροι οι σύντροφοι ενός ζευγαριού ομοφυλοφίλων έχουν πλήρη γονικά δικαιώματα επί των διδύμων κοριτσιών που απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας στην Ινδία, μεταδίδουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.Η σύλληψη των διδύμων έγινε δυνατή μέσω σπέρματος του ενός από τους δύο άνδρες και ενός ωαρίου από άγνωστη δότρια. Η παρένθετη μητέρα γέννησε τα δίδυμα τον περασμένο χρόνο, μεταδίδει το αυστραλιανό δίκτυο ABC.
Το δικαστήριο Οικογενειακών Υποθέσεων της Μελβούρνης αποφάνθηκε χθες πως και ο σύντροφος του βιολογικού πατέρα των παιδιών έχει ίσα γονικά δικαιώματα επί αυτών, προστίθεται στην είδηση.
Η δικαστική απόφαση καταδεικνύει πως «ως οικογένεια μπορεί να ορισθεί οποιοσδήποτε συνδυασμός γονέων», τονίζει η δικηγόρος Κάρολαϊν Κάουνσελ, ειδική στο οικογενειακό δίκαιο.
«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η κοινή γονική ευθύνη που έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι μεγαλώνουν παιδιά στην Αυστραλία», τόνισε η Κάουνσελ, η οποία είναι πρόεδρος του Νομικού Ινστιτούτου της Βικτόρια.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: