Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

TRASH FOCUS.

Νομίζω ότι το έχουν παρακάνει αυτοί οι τύποι.


Μια Αφροδίτη που φορά την ελληνική σημαία για να καλύψει τον καβάλο και βγάζει προκλητικά κωλοδάχτυλο. Τίτλος "Απατεώνες στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια".

Κανείς έλληνας δεν θα βρεθεί να υποστηρίξει ό,τι είμαστε αγγελούδια (ακόμη περισσότερο αυτοί που μας κυβερνούν), επίσης δεν αμφιβάλλω ό,τι θα έπρεπε να ακουστούν και κάποια "βαριά" λόγια μπας και κάποτε πάψουμε να είμαστε η παιδική χαρά της ευρώπης, όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά γενικότερα.

Μέχρι εδώ καλά. Μένει φυσικά ν'αποδειχτεί η "ευρωπαϊκή οικογένεια" πόσο υπαρκτή είναι. Και δεν ξέρω πόσο οι γερμανοί αισθάνονται οι ίδιοι ωραία με εξώφυλλα αυτού του τύπου. Trash!

21 σχόλια:

stassa είπε...

E as pane to kalokairi gia diakopes sto Kievo.

gay super hero είπε...

Kαλά τώρα, βρήκαμε τους αποδιοπομπιαίους τράγους για να μην κάνουμε τίποτα για τα χάλια μας.

Γνωστή και αγαπημένη τακτική. Τώρα φταίνε για όλα οι γερμανοί που δεν μας τα σκάνε. Γιατί τα προηγούμενα 20 χρόνια που μας τα σκάγανε τα κάναμε Καγιέν.

Μια χαρά είναι το εξώφυλλο. Και λίγα λένε.

Tales from the other side of town είπε...

Εγώ πάντως δεν λέω τίποτα απ' όλα αυτά που έγραψες.

Επίσης, θα ήθελα μια πιο δεσμευτική πολιτική της Ε.Ε. για όλα τα κράτη στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο δεσμευτική είναι και στα οικονομικά.

gay super hero είπε...

Kαθόλου δεσμευτική δεν είναι ούτε στα οικονομικά. Γι αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε.

Όταν μια χώρα βγαίνει κάθε πέντε χρόνια με ένα δίσκο επαιτείας και κατηγορεί τους προηγούμενους ότι μαγείρευαν τα στοιχεία
έχει χάσει την αξιοπρέπειά της πολύ πριν από οποιοδήποτε εξώφυλλο.

Tales from the other side of town είπε...

Δεν διαφωνώ μαζί σου, όμως αυτό εξακολουθεί να με ξενίζει. Δεν τιμά κανέναν αυτή την εικόνα, ούτε τους ίδιους.

Δεν έγραψα ό,τι είναι δεσμευτική, έγραψα "όσο δεσμευτική". Στην οικονομία υπάρχουν κάποιες στοιχειώδεις δεσμέσεις, γι' αυτό άλλωστε υπάρχει και κοινό νόμισμα, αλλού απολύτως τίποτα.

Tales from the other side of town είπε...

Και αν θες πές με υπερβολικά πολιτικά ορθό, αλλά δεν είδα όχι εξώφυλλο, ούτε ένα μικρό κομμάτι όταν η ελλάδα κατά πρωτοτυπία ψήφιζε νόμο που απέκλειε τους ομοφυλόφιλους από το σύμφωνο συμβίωσης.
Σε αντίστοιχες ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο η Επιτροπή έλεγε τραγούδια.

mahler76 είπε...

kai λίγα μας λένε!!! Αν κάποιος το κάνει αφίσα την αγοράζω!!!

Tales from the other side of town είπε...

mahler,
Χαίρομαι που γίνομαι η ευκαιρία να συμφωνήσεις με τον ήρωα.

Παρεπιπτόντως, κι εγώ συμφωνώ, και μάλιστα θα το επέκτεινα και σε άλλους τομείς πέραν της οικονομίας: την δημόσια διοίκηση, τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης, τα ανθρώπινα δικαιώματα - βεβαίως, και θα μπορούσα να συνεχίσω ακόμη.

Όμως δεν μπορώ να επιβραβεύσω την χυδαιότητα, γιατί το εξώφυλλο στην σφαίρα αυτή κινείται.

Και για έναν ακόμη λόγο: έχω ζήσει στη γερμανία και εκτιμώ τους γερμανούς και την κουλτούρα τους, και ακριβώς επειδή τους γνωρίζω, αυτό δεν μου αρέσει.

mahler76 είπε...

ζείς ιστορικές στιγμές αλλά μην νομίζεις, αύριο πάλι θα βρούμε τον τρόπο να μαλλιοτραβηχτούμε. Όσο για τους Γερμανούς, ναι είναι χυδαίο το εξώφυλλο όμως χυδαία είναι η απατεωνιά μας δεκαετίες τώρα.

stassa είπε...

Ο υπότιτλος τί λέει ακριβώς; "Μας έφαγε η Ελλάδα τα λεφτά και τί θα γίνει και με τους ΙταλοΙσπανοΠορτογάλους" ή κάτι τέτοιο;

Tales from the other side of town είπε...

Λέει περίπου "μας στερούν οι Έλληνες τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία", ενώ στο ρεπορτάζ μέσα όταν μιλάει για απατεώνες αναφέρεται γενικά στις χώρες του νότου.

stassa είπε...

Δεν ανιχνεύουμε καμμία προκατάληψη δηλαδή, ε; Με τις εξασκημένες υπερδυνάμεις μας;

Tales from the other side of town είπε...

Προκατάληψη ανιχνεύει κανείς εύκολα από τον τρόπο που στήθηκε. Η αισθητική δεν είναι μόνο αισθητική, είναι και ουσία, αφού προδίδει προθέσεις, που όμως ούτε θα εκδηλωνόταν, ούτε θα είχε έδαφος αν δεν είχαν γίνει τραγικά λάθη από μέρους μας.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω καλά την ερώτησή σου, ούτε οι γνώσεις μου στα οικονομικά είναι ιδιαίτερες, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι συνήθως πρώτα βοηθάμε τον εαυτό μας κατ' αρχήν, και, στη συνέχεια ζητάμε και βοήθεια. Επιπλέον, έχω την αίσθηση, ότι αν δεν διορθώσουμε παράλληλα τον τρόπο που λειτουργεί ο δημόσιος και μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα, η όποιες προσπάθειες δικές μας και η όποια βοήθεια, μικρό αποτέλεσμα θα έχει.

Ephemeron είπε...

Αυτη η "απατεωνιά" που εχει φαει την Ελλαδα, θα συνεχιστει εαν αρχισουν και κοβουν συνταξεις και μισθους απο το κοσμο που ειναι "κατω".
Τα κοψιματα και οι απολυσεις αν αρχισουν, πρεπει να αρχισουν απο τους "πανω" και μετα σιγα σιγα να παει προς τα κατω... διαφορετικα για αλλη μια φορα θα γινει απατεωνια εναντιον του λαου...

Tales from the other side of town είπε...

Επίσης να φορολογηθεί αδρά η εκκλησιαστική περιουσία και να πάψουν οι κληρικοί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

mahler76 είπε...

η εκκλησιαστική περιουσία να δημευθεί ολόκληροι και τους παπάδες να τους ρίξουν στα σκυλιά

Ephemeron είπε...

Αυτο θα επρεπε να ειχε γινει εδω και πολυ καιρο...
Δυστυχως ομως οι πολιτικοι φοβουνται την εκκλησια (διοτι θα χασουν ψηφους) και η εκκλησια το μονο που σκεφτεται ειναι η τσεπη της...
Αυτη τη στιγμη η Ελλαδα χρειαζεται να τραβηξει ενα καινουργιο δρομο για το καλο ολων, και οχι να μενουμε στα ιδια και στα ιδια γιατι "ααα... εδω ετσι ειναι τα πραγματα, ετσι μαθαμε"...
Ελπιζω να δουμε οχι απλα αλλαγες, αλλα σωστες και δικαιες αλλαγες.

Tales from the other side of town είπε...

Ακόμη λέω, να κάνουμε μια τελετή στο πνεύμα του Μεγάλου Μίθρα, για να ενσαρκωθεί ξανά ο Στάλιν στο κορμί του Πάγκαλου, και να κάνει τον Άνω Καρβασαρά, Γκούλαγκ. Καλό mahler, ε;

Δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες ephemeron.

stassa είπε...

Μα δε λέω να μας δώσουνε βοήθεια, χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα έτσι, θα δούνε όλα τα λαμόγια οτι μπορούνε μια ζωή να κάνουνε τα ίδια και η Ευρώπη θα τους πληρώνει τα σπασμένα, business as usual. Ούτε αρνούμαι τις ευθύνες μας (άσχετα αν δεν καταλαβαίνω από οικονομικά κι εγώ- και ποιός καταλαβαίνει;). Εγώ δεν είμαι που απέχω για να μην αναγκαστώ να ψηφίζω τους απατεώνες;

Το εξώφυλλο του Focus σχολιάζω κι εγώ όπως κι εσύ. Ο ρατσισμός κι η ξενοφοβία στην καρδιά του Ευρωπαίου είναι υπαρκτός, και τον εκμεταλλεύονται λαϊκιστές πολιτικοί και μη. Η Ευρωπαϊκή ενότητα δεν είναι ποιός δίνει λεφτά σε ποιόν, αυτό θέλω να σου πώ. Αλλά όσο είμαστε ο καθένας για την πάρτη του, μια ζωή θα μας κλέβουνε και θα μας βάζουνε να τα πληρώνουμε κι από πάνω.

Εσάς δηλαδή. Εμένα ούτε δάνειο δε μου δίνουνε. Οι κουφάλες.

Tales from the other side of town είπε...

Σωστά Στάσσα. Γι' αυτό και είπα κάποια σχόλια πιο πάνω ότι Ε.Ε. δεν είναι μόνο οικονομία και ότι θα χαιρόμουν να μιλούσαν και για άλλα θέματα.
Μπα, τώρα δεν δίνουν σε κανέναν δάνειο, μαζεύουν ότι χρήμα έχει απομείνει...

mahler76 είπε...

χμ ο ΜΙθραισμός έχει πολλά κοινά με τον επάρατο χριστιανισμό οπότε καλύτερα να μην πέσουμε στα μαύρα σκοτάδια του.

Μπορούμε όμως να θυσιάσουμε τους τραγόπαπες στον Μεγάλο Κθούλου ή να τους ταίσουμε στα Σογκόθ του Νιαρλαθοτέπ.