Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΥΓΗ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ.

Αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα από ένα άρθρο της Φιλιώς Τσουκαλά (Αυγή, 4/2/2010).
(...) Όταν ψηφίστηκε ο νόμος για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, ήταν προφανές ότι ήταν ένα προοδευτικό μέτρο που φοβόταν τόσο πολύ τον εαυτό του ώστε εξαιρούσε τη βασική ομάδα πολιτών που θα είχε ανάγκη και μαζικό αίτημα να το αξιοποιήσει, δηλαδή τα ομόφυλα ζευγάρια, που μην έχοντας για την ώρα την επιλογή του πολιτικού γάμου θα το αξιοποιούσαν για ρύθμιση των συμβιώσεών τους. (...)
Λαμπρά λοιπόν. Έχουμε και λέμε:
- Το σύμφωνο συμβίωσης όταν ψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία ήταν προφανές (βεβαίως!) ότι ήταν ένα προοδευτικό μέτρο.
- Φοβόταν τον εαυτό του. Τί φοβόταν και γιατί φοβόταν; Και από πότε η πρόοδος χαρακτηρίζεται από φοβίες; Μάλιστα ήταν "αυτοφοβικό"!
- Διαβάζοντας το υπόλοιπο άρθρο -που βρίσκω απολύτως περιττό να αναδημοσιεύσω, υπάρχει άλλωστε το λινκ για όσους/ες ενδιαφέρονται- η αρθρογράφος της Αυγής, αφιερώνει όλο το υπόλοιπο στην γνωστή περίπτωση που έκαναν την ερώτηση στην Βουλή οι δύο βουλευτές του ΣυΡιζΑ (αγνοώντας παντελώς τους λοαδ, δες παλαιότερο ποστ), ενώ για το κραυγαλαίο γεγονός που δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο να μην συμπεριλαμβάνονται τα ομόφυλα ζευγάρια στο σύμφωνο συμβίωσης, μόνο την παράγραφο που αντέγραψα.

Και κάποιες απορίες επίσης.
Η κατά τ' άλλα προοδευτική αριστερά:
- όταν γινόταν στην βουλή η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης της νδ, γιατί δεν έθεσε επίσημα θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου ώστε να εξεταστεί, έστω τυπικά;
- αφού διατείνεται ότι υποστηρίζει τα δικαιώματα των λοαδ, γιατί προεκλογικά δεν έγινε καμμία αναφορά από στελέχη του; γιατί στο προεκλογικό του πεντάλεπτο για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αναφέρθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο στους λοαδ;
- ποιές και πόσες ερωτήσεις/επερωτήσεις/παρεμβάσεις έχει κάνει στο εθνικό κοινοβούλιο για λοαδ θέματα; (απάντηση μόνο μία τα τελευταία πέντε χρόνια).
- γιατί τώρα προς πίεση της κυβέρνησης του πασοκ δεν φέρνει εκείνη νομοσχέδιο για τα λοαδ δικαιώματα αφού κόπτεται γι' αυτά; - ας θυμηθούμε ότι η πορτογαλική αριστερά ήταν εκείνη που κατ' επανάληψη είχε θέσει προς ψήφιση ν/σ για τον γάμο ομοφύλων, δίνοντας την ώθηση έτσι τον Σόκρατες να πάρει προεκλογικά την δέσμευση και στη συνέχεια να την πραγματοποιήσει πρόσφατα με νόμο.
- η εφημερίδα που την εκφράζει, πόσα άρθρα έχει αφιερώσει για λοαδ θέματα; (απάντηση: μιά σύντομη αναζήτηση στην ιστοσελίδα της πείθει και τον πιο δύσπιστο αναγνώστη ότι ακόμη και η Καθημερινή έχει αφιερώσει περισσότερα θέματα που αφορούν τους/τις λοαδ).

Ο δέ Γιωργάκης...από το 1988 υποστήριζε -λέει- τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων...
Η πρόοδος έρχεται, το μικρό σπίτι στο λιβάδι πλημμυρίζει χαρά και ζεστασιά!
- Καληνύχτα Λώρα!
- Καληνύχτα Τζον Μπόι!

.

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

Μα το χαρακτηριστικό που γράφει είναι άλλο

" Ο νόμος ... εξαιρούσε τη βασική ομάδα πολιτών που θα είχε ανάγκη και μαζικό αίτημα να το αξιοποιήσει, δηλαδή τα ομόφυλα ζευγάρια, που μην έχοντας για την ώρα την επιλογή του πολιτικού γάμου θα το αξιοποιούσαν για ρύθμιση των συμβιώσεών τους."

Δηλαδή ό,τι είναι παντελώς άχρηστο για τους ετεροφυλόφιλους πρέπει να το φυλάξουμε και αν το εφαρμόσουμε στους ομοφυλόφιλους.

Γιατί βέβαια σκοπός τους είναι μετά από κάποιους μήνες ή χρόνια να βγάλουν από το συρτάρι το σύμφωνο συμβίωσης και να μας το πουλήσουν ως κάτι το φοβερά ριζοσπαστικό και προχωρημένο. Κι εμείς ενθουσιασμένοι να αναφωνήσουμε όλοι μαζί "ωσαννά".

Tales from the other side of town είπε...

Σωστά, και έτσι θα γίνει, δεν αμφιβάλλω.