Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΗΠΑ: εξελίξεις στα λοαδ δικαιώματα.

Μισσούρι
--------
Νέος νόμος (υπ' αριθμ 109) έρχεται στην Γερουσία του Μισσούρι κατά των διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. θα φορά την εργασία, τα δημόσια καταλύματα, την ενοικίαση.
------------------------------------------------
Βερμόντ
--------
Ο κυβερνήτης του Βερμόντ, Jim Douglas, απειλεί με βέτο τον νέο νόμο για τον πολιτικό γάμο ομοφύλων, ο οποίος πέρασε κατ' αρχήν απ' την Γερουσία της πολιτείας με ψήφους 26 υπέρ έναντι 4 κατά και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ψήφισης από το σώμα της Βουλής.

Υποστηρίζει ότι ο ισχύων νόμος του συμφώνου συμβίωσης καλύπτει επαρκώς τα ομόφυλα ζευγάρια και ότι δεν τίθεται ζήτημα ισότητας - αναφέροντας ότι προτεραιότητα είναι η οικονομία. Ωστόσο όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν ο ίδιος θα εγκατέλειπε τον γάμο του για να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, απάντησε αρνητικά.

Παρακάτω βλέπετε σποτ για το θέμα αυτό:


From: SeanChapin1.

Εδώ, μπορείτε να δείτε μια λίστα των διαδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες στην πολιτεία για τον γάμο ομοφύλων.
------------------------------------------------
Νιου Χάμσαϊρ
------------
Οι ελπίδες των διαφυλικών ατόμων ότι στην πολιτεία τους θα ψηφιζόταν νόμος που θα απαγόρευε τις διακρίσεις για λόγους ταυτότητας φύλου, έπεσαν τελικά στο κενό, καθώς η ψηφοφορία στην Βουλή, έδειξε 157 υπέρ έναντι 172 κατά.

Έτσι ο προταθείς νόμος HB415 για την προστασία των διαφυλικών ατόμων προς το παρόν μπαίνει στο συρτάρι...
------------------------------------------------
Η Meghan McCain, κόρη του γερουσιαστή McCain που διεκδίκησε την Προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο που μας πέρασε, ακολουθεί μια σαφώς πιο φιλελεύθερη στάση από τον πατέρα της υποστηρίζοντας τον πολιτικό γάμο ομοφύλων.

Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

From: NewsPoliticsNews.
------------------------------------------------
Τα παραπάνω, από το http://queersunited.blogspot.com/, το http://gayrights.change.org/ και το http://planetransgender.blogspot.com/.

2 σχόλια:

xomeritis είπε...

Στη βράση κολλάει το σίδερο. Πιστέυω ότι στο σύνολό τους τα πράγματα θα προχωρήσουν αυτόν το καιρό στις Η.Π.Α. παρά τα όποια πισωγυρίσματα.

Tales from the other side of town είπε...

Κι εγώ αυτή την αίσθηση έχω.