Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

RUDOLF BRAZDA: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΡΟΖ ΤΡΙΓΩΝΟ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Ο 97χρονος Rudolf Brazda είναι πιθανότατα ο τελευταίος από τους επιζώντες που φυλακίστηκε από τους Ναζί λόγω της ομοφυλοφιλίας του. Στο παρακάτω βίντεο δίνει συνέντευξη στο Yagg και θυμάται τα χρόνια που ήταν έγκλειστος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Buchenwald.

Γιός Τσεχοσλοβάκων μεταναστών στην Γερμανία, ο Rudolf Brazda ήταν 20 ετών όταν ο Χίτλερ ήρθε στην εξουσία. Ζούσε ανοικτά ως ομοφυλόφιλος, έως ότου η νομοθεσία ποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία με την λεγόμενη "Παράγραφο 175". Τον Αύγουστο του 1942, αφότου είχε ήδη φυλακιστεί δύο φορές, φυλακίστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Buchenwald, όπου του δόθηκε το νούμερο 7952 και το ροζ τρίγωνο.

Παρ' ότι το Buchenwald δεν ήταν στρατόπεδο εξόντωσης, εκτιμάται ότι περίπου 56.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εκεί από τους 238.000 που είχαν φυλακιστεί, είτε γιατί εκτελέστηκαν, είτε λόγω εξαθλίωσης ή από αρρώστιες.

Περίπου 650 άτομο είχαν φυλακιστεί στο Buchenwald λόγω της ομοφυλοφιλίας τους φορώντας το ροζ τρίγωνο. Ένας εξ αυτών βρίσκεται ακόμη εν ζωή και μας λέει την ιστορία του.


* Διαβάστε επίσης, παλαιότερο εκτενές άρθρο από τον gay super hero, πιέζοντας εδώ.
.

2 σχόλια:

g for george είπε...

Δεν ξέρω τι να πω. Ελπίζω να μην έχουμε ξεχάσει, όλοι, για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές.

Tales from the other side of town είπε...

Δεν θα μπορούσαν να ξεχαστούν αυτά, και, δεν θα μπορούσαν γιατί υπάρχουν ακόμη χώρες στον κόσμο, 70περίπου, δηλαδή το 1/3 των χωρών του κόσμου, που η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι παράνομη και σε αρκετές εξ αυτών ισχύει και η θανατική ποινή.

Στο 1/3 των χωρών του κόσμου, οι ομοφυλόφιλοι τίθενται στο περιθώριο, καταδιώκονται από την οικογένειά τους και τις αρχές του κράτους, φυλακίζονται, βασανίζονται και κάποιοι δολοφονούνται.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, κάθε δύο με τρείς ημέρες, καταγράφεται ακόμη ένα έγκλημα μίσους κατά τρανς ατόμου, σε κάποια γωνιά του πλανήτη.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος δεν είναι μόνο ο μικρόκοσμος της δύσης...