Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΛΟΑΔ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ.

Αντιγράφω από την Ναυτεμπορική.
Βραζιλία: Σημαντική αύξηση των δολοφονιών ομοφυλόφιλων
Σημαντικά έχουν αυξηθεί οι δολοφονίες ομοφυλόφιλων, σύμφωνα με την οργάνωση Grupo Gay da Bahia. Το 2009 έφτασαν τις 198, ενώ σε σχέση με το 2007 η αύξηση φτάνει το 62%. Οι αμβλώσεις, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων και η ποινικοποίηση των εγκλημάτων κατά ομοφυλόφιλων έχουν φτάσει στο σημείο να είναι στο επίκεντρο των ομιλιών των υποψηφίων για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 31 Οκτωβρίου, αλλά μόνο από τη θρησκευτική τους πλευρά και όχι από την κοινωνική, καταγγέλλει η οργάνωση μέσω της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Globo.
Το 2009 δολοφονήθηκαν στη Βραζιλία 198 ομοφυλόφιλοι (έναντι για παράδειγμα 35 στο Μεξικό) 11 περισσότεροι από το 2008 και 76 περισσότεροι από το 2007, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η οργάνωση υπεράσπισης των ομοφυλόφιλων.
Από την ίδρυσή της, το 1980, η οργάνωση έχει καταγράψει μέχρι και πέρυσι, 3.196 δολοφονίες ομοφυλόφιλων δηλαδή περίπου 110 ετησίως κατά μέσο όρο.
Παρά τα στοιχεία αυτά που είναι πολύ ανησυχητικά, το σχέδιο νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφοβία αντιμετωπίζει τη σθεναρή αντίσταση των καθολικών ομάδων καθώς και αυτών των Ευαγγελιστών.
«Δυστυχώς η ομοφυλοφοβία αποτελεί μια από τις πολιτιστικές πλευρές της βραζιλιάνικης κοινωνίας που ωθεί τους ομοφυλόφιλους στην παρανομία. Όλοι (λεσβίες, γκέι κ.λπ.) δολοφονούνται με πολύ σκληρό τρόπο και συνήθως βρίσκονται με παραμορφωμένο πρόσωπο» ανέφερε ο Μαρσέλο Τσερκέιρα, πρόεδρος της GGB.
Από την πλευρά του ο ανθρωπολόγος Λουίζ Μότ πρώην πρόεδρος της GGB επιβεβαίωσε ότι η πλειονότητα των εγκλημάτων κατά λεσβιών, γκέι η τραβεστί υποκινούνται από «πολιτιστική ομοφυλοφοβία».
Να συμπληρώσω επίσης, κάτι που δεν αναφέρει το άρθρο, ότι η Βραζιλία, όπως και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, είναι μία από τις χώρες με που έχει από τους υψηλότερους δείκτες στις επιθέσεις και δολοφονίες μίσους κατά τρανς ατόμων.
.

2 σχόλια:

g for george είπε...

Πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα. Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα δεν θα συζητούσαμε ΚΑΝ επ' αυτού.

Tales from the other side of town είπε...

Χρειάζεται δουλειά σε επίπεδο κοινωνίας, κυρίως, εκτός των πολιτικών.
Κρατώ το «πολιτιστική ομοφυλοφοβία», που λέει η Λουίζ Μότ.