Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΓΚΕΪ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Αντιγράφω από το SigmaLive.
Εναντίων των ομοφυλόφιλων ο 50 cent!
04 Οκτωβρίου 2010, Γιώτα Απουτέ

Αντιδράσεις και παράπονα έχει δημιουργήσει το μήνυμα του διάσημου ράπερ 50 cent στο twitter.
«Αν είσαι άνδρας, άνω των 25, και δεν έχεις πλούσια ερωτική ζωή με γυναίκες, απλά αυτοκτόνησε»! είπε ο ράπερ αναρτώντας το στον ‘τοίχο’ του με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα να εμφανιστεί μετανιωμένος και να δηλώνει παρεξηγημένος. Η αντίδραση της οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων GLAAD και τα βέλη που δέχτηκε από την ιστοσελίδα του διάσημου blogger, Perez Hilton, προβλημάτισαν τον 50 cent και άλλαξε γνώμη.
Μετά από αυτό η ανάρτηση του στο twitter κατέβηκε.
Υπερβολική η GLAAD που αντέδρασε; Όχι πολύ μακριά, ένας γκέι φοιτητής στη Νέα Υόρκη, αυτοκτόνησε επειδή τον βιντεοσκόπησαν παράνομα. Αντιγράφω από την Καθημερινή.
Ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε επειδή τον βιντεοσκόπησαν παράνομα
Ένας ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε στη Νέα Υόρκη αφότου ένα βίντεο που γυρίστηκε στο δωμάτιό του μεσω μιας κάμερας υπολογιστή «φορτώθηκε» στο διαδίκτυο.
Ένας ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε στη Νέα Υόρκη αφότου ένα βίντεο που γυρίστηκε στο δωμάτιό του με μια μίνι βιντεοκάμερα (Webcam) «φορτώθηκε» στο διαδίκτυο και δύο συμφοιτητές και φίλοι του συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.»
Η υπόθεση, που μπήκε σήμερα στην πρώτη σελίδα του Τύπου στη Νέα Υόρκη, προκάλεσε δεκάδες αντιδράσεις: η ομοφυλοφιλική κοινότητα κατήγγειλε την παρενόχληση που υπέστη ο νεαρός άνδρας, ενώ τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα απευθύνουν έκκληση για σεβασμό των πολιτών. Το Πανεπιστήμιο Rutgers (Νιού Τζέρσει, βορειοανατολικά) άρχισε έρευνα για το θέμα.
«Δύο φοιτητές, συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν, και άρχισε και έρευνα. Αν κριθούν ένοχοι, οι ενέργειες αυτές συνιστούν σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων και των ηθικών κωδίκων», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Rutgers, Ρίτσαρντ Μακόρμικ.
Οι δύο ύποπτοι, Ντάρουν Ράβι και Μόλι Ουέι, και οι δύο ηλικίας 18 ετών, μπορεί να αντιμετωπίσουν έως και πέντε χρόνια κάθειρξη αν καταδικαστούν.
Όλα άρχισαν με το ανέβασμα ενός μηνύματος του Ντάρουν Ραβι στο Tweeter στις 19 Σεπτεμβρίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στον τύπο: «ο συγκατοικός μου μου ζήτησε το δωμάτιο μέχρι τα μεσάνυχτα. Άνοιξα την κάμερα και πήγα στο σπίτι της Μόλι. Ήταν εκεί που τον είδα να ερωτοτροπεί με έναν άλλο τύπο».
Ενεργοποιώντας τον πρώτο υπολογιστή (στο δωμάτιο) εξ αποστάσεως από έναν άλλο υπολογιστή, οι δύο νέοι αντέγραψαν το βίντεο και το φόρτωσαν στην ιστοσελίδα του iChat. Ο αριθμός των ανθρώπων που είδαν το βίντεο δεν έχει γίνει γνωστός.
Τρεις ημέρες αργότερα, ο φοιτητής, που έπεσε θύμα της περίεργης αυτής «κατασκοπείας», ο Τάιλερ Κλέμεντι, 18 ετών, ένας νεαρός βιολονίστας ο οποίος είχε μόλις εισέλθει στο πανεπιστήμιο, άφησε ένα τελευταίο μήνυμα στην σελίδα του στο Facebook: «Θα πηδήξω από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσινγκτον, συγγνώμη».
Αμέσως μετά πήδηξε στον ποταμό Χάντσον από την γέφυρα Τζόρτζ Ουάσινγκτον, που συνδέει τη Νέα Υόρκη με το Νιου Τζέρσει.
Οι γονείς του νεαρού κυκλοφόρησαν μια δήλωση την Τετάρτη επιβεβαιώνοντας το θάνατο του γιου τους. «Ο Τάιλερ ήταν ένα υπέροχο αγόρι, ένας ταλαντούχος μουσικός», γράφουν.
Σελίδες στην μνήμη του άνοιξαν στο Facebook. Η Ένωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων «Garden State Equality», καταδίκασε αυτό που θεωρεί ως έγκλημα. «Είμαστε αηδιασμένοι από το γεγονός ότι κάποιοι πολίτες μπορούν να θεωρούν την καταστροφή της ιδιωτικής ζωής, ως άθλημα», αναφέρει ο προεδρός της Στήβεν Γκολντστάιν σε ανακοίνωση του.
Σύμφωνα με τις στατιστικές, το 40% των αμερικανών εφήβων δηλώνουν ότι παρενοχλούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο διαδίκτυο.
- www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
.

1 σχόλιο:

sCaTterBraiN είπε...

τραγικές ιστορίες.
(του 50 cent είναι μάλλον άσχετο, εννοούσε straight άντρες που δεν κάνουν γλειφομούνι)