Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

"ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ AIDS".

Αντιγράφω δημοσίευμα από το Πρώτο Θέμα.
Σάλος για τα σχόλια του Βέλγου Αρχιεπίσκοπου για το AIDS
«Θεία δικαιοσύνη το AIDS»!

Ο Αρχιεπίσκοπος της Βελγικής εκκλησίας προκάλεσε κύμα αντιδράσεων όταν δημοσιεύθηκαν οι απόψεις του για την μάστιγα του AIDS . Ο εν λόγω ιερωμένος χαρακτήρισε το AIDS «Θεία δικαιοσύνη». Ο Αρχιεπίσκοπος των Βρυξελλών, André Joseph Leonard δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ορισμένα αποσπάσματα από το βιβλίο στο οποίο γράφει για την «θεία δικαιοσύνη του AIDS» πως ο ιός είναι αποτέλεσμα της επιλογής συγκεκριμένων σεξουαλικών πρακτικών, κάτι που αποτελεί έμμεση αναφορά στους ομοφυλόφιλους.
Ο Αρχιεπίσκοπος Leonard, δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο ιός του HIV «εξαπλώθηκε όχι τόσο από μεταγγίσεις αίματος, αλλά από την επιλογή συγκεκριμένων σεξουαλικών πράξεων, όπως η ομοφυλοφιλία και το σεξ με ιερόδουλες». Σύσσωμος ο Τύπος του Βασιλείου του Βελγίου, όπως και όλα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν τις δηλώσεις του προκαθημένου της Βελγικής εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Leonard είχε δημοσιεύσει αυτές του τις απόψεις σε βιβλίο που είχε εκδώσει το 2006, όταν ήταν ακόμα επίσκοπος της Ναμούρ, στα νότια της χώρας.
Μπροστά στις δηλώσεις αυτές του Αρχιεπισκόπου, Γαλλόφωνοι και Φλαμανδοί του Βελγίου, βρήκαν επιτέλους σημείο επαφής και όλα τα πολιτικά κόμματα τάχθηκαν αναφανδόν κατά των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου, δηλώνοντας πως τέτοιες απόψεις είναι «προσβλητικές και απαράδεκτες», θέτοντας μάλιστα και το ερώτημα, σχετικά με το κατά πόσον είναι ανεκτό να ακούγονται αυτές οι μισαλλόδοξες και ρατσιστικές θέσεις από μια εκκλησία που λαμβάνει 85,9 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από το δημόσιο προϋπολογισμό.
.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Και η παιδεραστία στην Βέλγικη εκκλησία, που τους μάζεψαν πριν κανά 3μηνο;
Τι έχει να πει γι αυτό ο εν λόγω αρχιεπίσκοπος;
Αααα ξέχασα εκεί επέμβηκε ο Πάπας και κατηγόρησε την Βέλγικη αστυνομία για ναζιστικές μεθόδους.
Εεε ρε κρέμασμα που θέλουν!!!

Καλημέρα φιλαράκο!

g for george είπε...

Kακή πρακτική εγώ θεωρώ το κάθε κράτος να πληρώνει τις προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών τους. Ας κοπεί αυτό και θα δεις πώς θα κοπεί η φόρα σε πολλούς ανεγκέφαλους.

Tales from the other side of town είπε...

Λυπούνται bear, απλά λυπούνται...

Πολύ κακή πρακτική, πράγματι, george. Και να σκεφτεί κανείς, ότι αυτά συμβαίνουν σε μια απ' τις πιο φιλελεύθερες χώρες. Εδώ βέβαια πληρώνουμε ακόμη και τους μισθούς τους...

stassa είπε...

Εγώ λέω να βρούμε το μέηλ του και να του στέλνουμε όλοι ανέκδοτα με Βέλγους.

Tales from the other side of town είπε...

Μή σου πώ να του στείλουμε τον Μητσοτάκη :-)

stassa είπε...

Χαχα! Χμ, δεν ξέρω όμως... θα χωράει στο κουτί του ταχυδρομείου;

Tales from the other side of town είπε...

Μια χαμογελαστή φωτογραφία που αποκάτω θα γράφει:
Ώδε η σοφία εστίν· ο έχων νούν ψηφισάτω...
...κρύος ιδρώτας θα τον κόψει...

stassa είπε...

Φωτογραφία, σωστά... σαν ανάποδο βουντού ένα πράμα (συνήθως στέλνουνε στο θύμα τη δική του φωτογραφία).