Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΛΟΑΔ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.


Η οργάνωση λοαδ δικαιωμάτων The Inclusive Foundation, αναφέρει ότι αρκετά μέλη της συνελήφθησαν, μετά από επιδρομή της αστυνομίας που έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε στην πρωτεύουσα Tbilisi.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στις 15 Δεκεμβρίου, έγινε επιδρομή της αστυνομίας στα γραφεία της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί φορούσαν πολιτικά, ενώ δεν εξήγησαν τον λόγο της εισβολής. Εκείνη την ώρα, υπήρχε συγκέντρωση μελών της οργάνωσης για θέματα γυναικών (το "Women’s Club", όπως γράφουν). Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, δεν άφησαν τους συλληφθέντες να επικοινωνήσουν με οικείο ή δικηγόρο τους, ενώ έκαναν εξευτελιστικά σχόλια, όπως "ανώμαλοι", "άρρωστοι", "σατανιστές". Απείλησαν τις γυναίκες ότι θα τις τραβήξουν φωτογραφίες που θα δημοσιευτούν, αποκαλύπτοντάς τες δημοσίως. Ακολούθησαν απειλές, όπως "θα σας σκοτώσουμε", "θα σας κάνουμε κομμάτια" προς μία από τις ηγέτιδες της οργάνωσης, Eka Agdgomelashvili εάν δεν σταματούσε να τους ζητά τον λόγο της σύλληψής τους, καθώς και να τους επιδείξουν τις αστυνομικές ταυτότητές τους.

Ο Paata Sabelashvili, Πρόεδρος της οργάνωσης, συνελλήφθη και αυτός κατά την εισβολή. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, ομολόγησε την κατοχή 8 γραμμαρίων μαριχουάνας - ωστόσο η ομολογία έγινε χωρίς παρουσία δικηγόρου και χωρίς την παρουσία ένστολου αστυνομικού και τούτο κατά την οργάνωση, εγείρει υποψίες ότι αυτό έγινε κάτω από ύποπτες συνθήκες. Επίσης, άλλα μέλη της οργάνωσης βρίσκονται κάτω από αστυνομική παρακολούθηση και σε κλίμα τρομοκρατίας, ενώ καταγγέλεται ότι ακόμη έξω από τα σπίτια και τα γραφεία τους βρίσκονται αυτοκίνητα της αστυνομίας, στα οποία δεν επιβαίνουν ένστολοι.

Πιέζοντας εδώ, μπορείτε να δείτε πλήρη αναφορά για το συμβάν αυτό σε pdf.

*Η είδηση προέρχεται από τον Joe.My.God.

3 σχόλια:

Hide In My Suitcase είπε...

Μια μικρή επισήμανση:
Tbilisi=Τυφλίδα

μιχάλης είπε...

Ε Βέβαια οι ομοφυλοφοβικες κυβερνησεις και κοινωνίες δημιουργουν ρατσιστες εγκληματίες.Για αυτο οι γεωργιανοι είναι και οι πιο επικινδυνοι στους χώρους των γκαιη(Βλεπε Σεργιανοπουλος.Και δεν είναι αυτο έχουν παρεισφρήσει στην ελληνικη κοινωνία με δήθεν ελληνικη καταγωγή και οι περισσότεροι το μονο που έχουν φέρει είναι εγκληματικότητα και νταηλίκια.

Tales from the other side of town είπε...

Μιχάλη,
η πρώτη σου επισήμανση απολύτως ορθή. Πράγματι οι ομοφυλοφοβικοί πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα, εκτρέφουν την ρατσιστική βία - διαπαιδαγωγούν.

Στο δεύτερο, θα μου επιτρέψεις να σου πώ ότι, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το πρόβλημα που υπάρχει από το αυξημένο μεταναστευτικό κύμα, όμως είμαστε αρκετά ομοφυλοφοβικοί εμείς οι ίδιοι οι έλληνες και ανεκπαίδευτοι στην διαφορετικότητα - δεν χρειαζόμαστε ιδιαίτερη βοήθεια, από τους γεωργιανούς ή άλλης εθνικότητας αλλοδαπούς.