Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αναδημοσιεύω την παρακάτω καταγγελία κατά του ΚΕΕΛΠΝΟ, με όλη την επιφύλαξη που μπορεί να έχει κανείς λόγω του ανωνύμου της. Η καταγγελία αυτή εστάλη στο e-mail του Πρωθυπουργού, της Υπουργού και Υφυπουργού Υγείας και προς τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς η καταγγέλουσα να λάβει απάντηση, μέχρι στιγμής.
Αθήνα, 20.11.2009
Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ, αγαπητή κυρία υπουργός Υγείας, αγαπητή κυρία υφυπουργός Υγείας, αγαπητέ κύριε πρόεδρε του ΚΕΕΛΠΝΟ,
Είμαι οροθετική και άνεργη, ζω μόνο από το επίδομα και θα ήθελα να καταγγείλω ορισμένα πράγματα σχετικά με τον οργανισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Όπως έχω μάθει ο οργανισμός αυτός είναι του Υπουργείου Υγείας.
Πριν δύο περίπου χρόνια η εταιρεία καλλυντικών Mac δώρισε από τα έσοδα της, 300.000 Ευρώ στον παραπάνω οργανισμό για να κάνει δράσεις για οροθετικούς. Είχαν πει στην εταιρεία ότι θα έκαναν προστατευμένα διαμερίσματα για άστεγους οροθετικούς για την επανένταξη τους.
Τα διαμερίσματα αυτά άνοιξαν όμως τον Οκτώβρη του 2009.
Από ότι ξέρω τα διαμερίσματα αυτά βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, ένα μέρος που δεν είναι και η καλύτερη περιοχή για να μπορέσει κάποιος να επανενταχθεί αφού είναι μια περιοχή που όλοι ξέρουμε ότι εκεί η πορνεία και τα ναρκωτικά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Όμως αυτό που είναι μεγάλο σκάνδαλο είναι ότι στα διαμερίσματα μένουν 3 άνθρωποι αλλά εργάζονται 14. Γιατί υπάρχουν τέσσερις υπεύθυνοι για τα διαμερίσματα (επιστημονική υπεύθυνος, αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη, διοικητικός υπεύθυνος, αναπληρωτής διοικητικός υπεύθυνος);
Γιατί τόσοι πολλοί εργαζόμενοι για έναν χώρο που δεν είναι φυλακή;;;;
Απάντηση δίνουν τα παρακάτω:
Τα διαμερίσματα άρχισαν να λειτουργούν από τον Οκτώβρη, αλλά οι υπάλληλοι που δουλεύουν εκεί πληρώνονται από τον Ιούνιο.
Οι υπάλληλοι αυτοί είναι υπάλληλοι που ήδη εργάζονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και παίρνουν 500 και 300 ευρώ επίδομα ο καθένας για να λένε ότι εργάζονται στα διαμερίσματα. Η επιστημονική υπεύθυνη Παυλοπούλου που είναι και τμηματάρχης στο ΚΕΕΛΠΝΟ, παίρνει 600 ευρώ επίδομα το μήνα, χωρίς να κάνει τίποτα. Δεν υπάρχει άλλος για να μπει υπεύθυνος;
Η μήπως αυτή η κυρία θέλει να τρώει από όλες τις μεριές; Γι αυτό και απαιτεί 7.000 ευρώ μόνο για τον εαυτό της απλά και μόνο για να βάλει τους υπαλλήλους της να μοιράσουν φυλλάδια για το AIDS σε γνωστό club της Αθήνας!
Η ίδια κυρία χρησιμοποιεί τους υπαλλήλους της σαν προσωπικούς οδηγούς για να την πηγαινοφέρνουν στο γραφείο της όταν θυμάται να πηγαίνει!
Έχουν βολευτεί αυτοί και έχουν βολέψει και τους φίλους τους. Έχουν πει ότι θα δουλεύουν και εθελοντές στα διαμερίσματα και θα παίρνουν 30 Ευρώ την ημέρα. Οι εθελοντές αυτοί είναι η καθαρίστρια της υπεύθυνης, με τον άντρα της και το παιδί της.
Γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ αφού έχει προσλάβει 400 νέους υπαλλήλους χρησιμοποιεί υπάλληλους που έχουν ήδη πόστα για τα διαμερίσματα; Μήπως για να τρώνε έτσι κάποιοι περισσότερα χρήματα;
Πως μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν την δουλειά τους όταν πρέπει να είναι σε δύο και τρία πόστα;
Η Mac τα ξέρει αυτά;
Οι ίδιοι υπάλληλοι είναι και σε διάφορες επιτροπές και παίρνουν από τα 300 με 900 ευρώ το μήνα για αυτές τις επιτροπές που όμως συνεδριάζουν και συναντιούνται σε διάφορα ατμοσφαιρικά καφέ της Αθήνας και μας κοροϊδεύουν ότι δουλεύουν. Εδώ και δύο χρόνια λένε ότι κάνουν cd για ενημέρωση στα σχολεία και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τι κάνει το Υπουργείο που είπε ότι θα σταματήσει τις επιτροπές;Γιατί πρέπει να πληρώνει ο έλληνας πολίτης για να τα τρώνε κάποιοι υπάλληλοι του κράτους;
Ευχαριστώ
(ακολουθεί όνομα)
Για λόγους απορρήτου δεν μπορώ να σας δώσω το επίθετο μου.

5 σχόλια:

xomeritis είπε...

η ελληνική δημόσια διοίκηση με το μαγικό της άγγιγμα. Ότι πιάσει ο πισινός της δηλαδή...

Tales from the other side of town είπε...

Εγώ θα μιλήσω για τον τομέα της εκπαίδευσης, που γνωρίζω καλύτερα. Η Ελλάδα έχει τον 6πλάσιο αριθμό εκπαιδευτικών από τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε., κατ' αναλογία πληθυσμού. Εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία εννοώ. Όλα αυτά σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης.

Παρ' όλα αυτά, σχολεία της ελληνικής περιφέρειας έχουν έλλειψη εκπαιδευτικών, ενώ υπάρχουν ακριτικά σχολεία που κλείνουν γιατί δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα καλύψουν τις θέσεις.

Πεντάκόσιοι επίτροποι απ' την Ε.Ε. να έρθουν να μας επιτηρήσουν, δεν θα καταφέρουν πολλά. Αν μπορούσα να τους πώ κάτι, θα ήταν να έρθουν με αρκετά κουτιά λεξοτανίλ - θα τους χρειαστούν. Είναι παρανοϊκά αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν εδώ.

Unknown είπε...

Η Ελλάδα θέλει ...............
Ασε θα γίνω κακός.

Tales from the other side of town είπε...

bear,
και κακός να γίνεις, δεν ιδρώνει εύκολα τ' αυτί κάποιων...

stassa είπε...

Όντως στρατηγική η τοποθέτηση των διαμερισμάτων στην πλατεία Κουμουνδούρου.