Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ: "ΘΑ ΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ/Α Ή ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ";. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ.

Κύπριοι υποψήφιοι βουλευτές απαντούν στο ακόλουθο ερώτημα:

- Θα δεχόσασταν να είσαστε κουμπάρος/κουμπάρα στο γάμο ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού ή να βαφτίσετε το παιδί ενός ζευγαριού με δύο γονείς ίδιου φύλου;

Η ελεύθερη βούληση ομοφυλόφιλων να δεσμεύονται νομικά, ώστε να αλληλοεξασφαλίζονται, οικονομικά και συναισθηματικά, αποτελεί ανθρώπινό τους δικαίωμα και θα το στήριζα. Τα κουμπαράτα και τα κουφέτα πιθανόν να ξεπερνούσαν τις προσωπικές μου αντοχές. Στο θέμα παιδιού, όμως, θα είμαι κάθετος. Δεν είναι δυνατόν να μεγαλώσεις παιδί χωρίς να του μεταφέρεις τις προσωπικές σου θέσεις για τη ζωή και πιστεύω θα ήταν άδικο για ένα παιδί να μεγαλώνει νομίζοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσική μορφή της ζωής. Η επιμονή ομοφυλόφιλων να μεγαλώσουν παιδί, ακόμη κι αν αυτό είναι βιολογικά δικό τους, βάζει το δικό τους προσωπικό συναισθηματικό κόσμο σε πρώτη μοίρα αντί αυτόν του παιδιού.
- Γιώργος Αναστασίου, SigmaLive.com, 15.3.2011, link.
---
Ναι, θα γινόμουν κουμπάρα. Σε μία κλειστή κοινωνία όπως είναι η δική μας, το να αποδεχθείς ανοιχτά έναν ομοφυλόφιλο είναι πολύ δύσκολο, για να μην αναφέρω ότι είναι και απίθανο. Όμως ειλικρινά, εκείνο που πάντα με εκπλήττει είναι το γεγονός ότι στην Κύπρο υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό κρυφής ομοφυλοφιλίας. Παντρεμένοι διατηρούν και άλλου είδους σχέσεις, με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο τις συζύγους τους και γενικά όλη την οικογένεια. Καλύτερα κάποιος να είναι ξεκάθαρος παρά να έχει διπλή ζωή, εμπλέκοντας και άλλους ανθρώπους που δεν έφταιξαν και σε τίποτα. Δεν ενθαρρύνω την ομοφυλοφιλία, αλλά δεν μπορεί κανείς να κρίνει και να καταδικάσει αυτούς τους ανθρώπους, που πολλές φορές δεν είναι καν δική τους επιλογή.
- Στέλλα Μιχαηλίδου, SigmaLive.com, 15.3.2011, link.
---
Θα δεχόμουν να ήμουν ο καλύτερος, ο επιστήθιος φίλος ενός ατόμου που ανήκει στο «τρίτο φύλο». Τα περί γάμου και κουμπαριών ανήκουν στην προσωπική ζωή του καθενός, οπόταν αν κάποιος φίλος ομοφυλόφιλος ήθελε να είμαι ο κουμπάρος στο γάμο του, θα το σκεφτόμουν και θα μετρούσα τι σχέση έχω με το άτομο, για να πάρω την απόφασή μου. Βέβαια δεν θα ήταν θρησκευτικός γάμος, γιατί είναι λίγο οξύμωρο να ζητείται γάμος μεταξύ δύο αντρών ή δύο γυναικών από την Εκκλησία, εφόσον η Εκκλησία δεν αποδέχεται την ομοφυλοφιλία ως φυσιολογική κατάσταση. Όσον αφορά την υιοθεσία παιδιού από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια είμαι απόλυτα ενάντια, γιατί όπως πιστεύω ότι ένα ομοφυλόφιλο άτομο είναι πλήρως φυσιολογικό, το ίδιο απόλυτα φυσιολογικό είναι το παιδί να μεγαλώνει με μάνα και πατέρα και όχι με δύο άντρες ή δύο γυναίκες.
- Κούλης Νικολάου, SigmaLive.com, 15.3.2011, link.
.

3 σχόλια:

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Οι Κυπραιοι εν τοσο ομοφοβικοι που δεν αντιλαμβανουνται το μεγεθος της ομοφοβιας τους.

"Εν ενθαρυνω την ομοφυλοφιλια" Βαζει το δικο τους συναισθηματικο κοσμο σε πρωτη θεση" "απολυτα φυσιολογικο"....

Tales from the other side of town είπε...

Χμ, μας ενώνει, εκτός των άλλων, και η ομοφοβία, Κυπρολέων...

apparos είπε...

"αποτελεί ανθρώπινό τους δικαίωμα και θα το στήριζα"
"νομίζοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσική μορφή της ζωής"
ιχ

"Δεν ενθαρρύνω την ομοφυλοφιλία, ..., που πολλές φορές δεν είναι καν δική τους επιλογή"
ιχ

"γιατί όπως πιστεύω ότι ένα ομοφυλόφιλο άτομο είναι πλήρως φυσιολογικό, το ίδιο απόλυτα φυσιολογικό είναι το παιδί να μεγαλώνει με μάνα και πατέρα και όχι με δύο άντρες ή δύο γυναίκες"
ιχ