Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ; ΦΕΡΕ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του Έθνους.
Είσαι ομοφυλόφιλος; Φέρε μας... απόδειξη.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ethnos.gr, 13/11.

Αποδεικτικά στοιχεία (!) από όσους δηλώνουν γκέι ζητούν οι επιτελείς του στρατού, προκειμένου να τους απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις τους.
H γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να δείχνει τίμια». Eνθερμοι θιασώτες της γνωστής φράσης του Ιουλίου Καίσαρα φαίνεται να είναι οι ιθύνοντες του τουρκικού επιτελείου στρατού, καθώς δεν διστάζουν, στο πλαίσιο αξιολόγησης της ικανότητας των υποψηφίων για στράτευση με γνώμονα τις... ερωτικές προτιμήσεις, να εφαρμόσουν με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο στην πράξη τη «φιλοσοφία» του γνωστού Ρωμαίου αυτοκράτορα.
Στην Τουρκία, η ομοφυλοφιλία νοείται ως ασθένεια, μια βαριά ψυχική διαταραχή, πλήρως ασύμβατη με τη στρατιωτική θητεία.
Ως εκ τούτου, ουδείς ομοφυλόφιλος δεν έχει θέση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και απαλλάσσεται αυτομάτως από τα στρατιωτικά του καθήκοντα.
Ωστόσο, το πιστοποιητικό απαλλαγής δεν φαίνεται να εξασφαλίζεται, όπως συμβαίνει στον 21ο αιώνα με κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της οποίας μέλος φιλοδοξεί να γίνει και η γειτονική χώρα, με συνοπτικές διαδικασίες. Τουναντίον μάλιστα.
Προκειμένου να απαλλαγεί κάποιος από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, επικαλούμενος τη διαφορετικότητά του ως προς τον ερωτικό προσανατολισμό του, είναι αναγκασμένος να προσκομίσει και τις απαραίτητες αποδείξεις...
Σε κανένα άλλο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι οι θεσμοί του κράτους και του στρατού τόσο αλληλένδετοι μεταξύ τους όσο στην Τουρκία.
Κάθε Τούρκος πολίτης υποχρεούται να εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία του, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 18 μήνες.
Χωρίς διακρίσεις
Το τουρκικό επιτελείο στρατού δεν κάνει την παραμικρή διάκριση όταν πρόκειται για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, ενώ ο όρος της εναλλακτικής θητείας παραμένει εδώ και δεκαετίες μια έννοια άγνωστη στους Τούρκους στρατηγούς.
Είτε πρόκειται για αστέρες της ποπ μουσικής που διαβιούν στο εξωτερικό είτε για πολύτεκνους οικογενειάρχες, ή άτομα με προβλήματα αναπηρίας, ουδείς εξ αυτών δεν δικαιούται απαλλαγής των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Ωστόσο, υπάρχει μια και μοναδική εξαίρεση: οι ομοφυλόφιλοι, καθώς η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων εκτιμά ότι πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένα άτομα...
Χαρακτηριστικό είναι ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας εκτυλίσσονται κάθε εβδομάδα πλήθος κωμικοτραγικών σκηνών στην απεγνωσμένη προσπάθεια κάθε ομοφυλόφιλου να αποδείξει τη διαφορετικότητά του.
Ενας εξ αυτών είναι ο 28χρονος Αντνάν Οζτούρκ, ο οποίος εργάζεται σήμερα στην Αγκυρα ως μηχανικός. Πριν από μια τριετία είχε κληθεί να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αντιμετωπίζοντας κατά τη διάρκεια αξιολόγησής του τη χλεύη και όχι μόνο από τους αρμόδιους στρατιωτικούς ψυχιάτρους.
«Κοιμάμαι με άντρες» είχε καταφέρει να ψελλίσει στην επιτροπή, ενώπιον της οποίας είχε εμφανιστεί, όπως τον είχε συμβουλέψει η δικηγόρος του, φορώντας... φούστα, κραγιόν και γυναικείο μέικ απ. Τα προσβλητικά, γεμάτα λοιδορία, στην καλύτερη περίπτωση, σχόλια του στρατιωτικού ψυχιάτρου που ακολούθησαν απλώς δεν περιγράφονται...
Ωστόσο, ο Οζτούρκ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα χειρότερα έπονταν.
Η περιπέτεια
Προσκόμισε φωτογραφίες αγκαλιά με τον σύντροφό του
Λίγο πριν από την κλήτευσή του, ο Οζτούρκ βρισκόταν σε δίλημμα για το εάν έπρεπε να δηλώσει ή να αποκρύψει το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος ήξερε ότι κάθε εργοδότης απαιτούσε από τους υποψήφιους εργαζομένους την προσκόμιση του στρατιωτικού απολυτηρίου. Στην περίπτωση κατά την οποία αναγραφόταν στο στρατιωτικό έγγραφο ότι κάποιος απαλλάχθηκε από τα στρατιωτικά του καθήκοντα, δεν είχε την παραμικρή τύχη να προσληφθεί...
Πέραν αυτού, ο Οζτούρκ είχε τρομοκρατηθεί από τις φήμες που ήθελαν τους ομοφυλόφιλους να έχουν υπάρξει θύματα ξυλοδαρμού αλλά και βιασμού στα στρατόπεδα, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να δηλώσει ανοιχτά στους στρατιωτικούς ψυχιάτρους την ομοφυλοφιλία του.
Ωστόσο οι ειδικοί δεν φαίνεται να πείστηκαν από την «ομολογία» του, θεωρώντας ότι παίζει θέατρο και προσπαθεί να τους παραπλανήσει, προκειμένου να εξασφαλίσει την πολυπόθητη απαλλαγή.
Η... ετυμηγορία
Επειτα από δύο εβδομάδες παραμονής του στο στρατιωτικό ψυχιατρείο, ο αρμόδιος γιατρός απεφάνθη ότι ο Οζτούρκ δεν ήταν ομοφυλόφιλος και τον έστειλε στο σπίτι του με την εντολή να επιστρέψει έχοντας στα χέρια του τα φωτογραφικά «ντοκουμέντα» που θα αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς του.
Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο Οζτούρκ συναντήθηκε με τον σύντροφό του και ζήτησε από έναν τρίτο να τους φωτογραφήσει στη διάρκεια των ερωτικών τους περιπτύξεων...
Καίτοι το τουρκικό επιτελείο στρατού αρνείται κατηγορηματικά, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», ότι οι ομοφυλόφιλοι υποχρεούνται να προσκομίσουν το απαραίτητο αποδεικτικό οπτικοακουστικό ή φωτογραφικό υλικό, σχεδόν το ένα τρίτο των ομοφυλοφίλων που κλήθηκαν στον στρατό παραδέχτηκε, βάσει δημοσκόπησης της οργάνωσης ομοφυλοφίλων Lambda, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, ότι τους ζητήθηκαν τα εν λόγω αποδεικτικά στοιχεία...
Η εξαίρεση
Ο αντιρρησίας που έγινε σύμβολο
Υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι, όπως ο 31χρονος κουρδικής καταγωγής, Μεχμέτ Ταρχάν, οι οποίοι επιλέγουν διαφορετική οδό, προκειμένου να μην υπηρετήσουν. Ο Ταρχάν επικαλέστηκε συνειδησιακούς λόγους, κάτι που είχε ως συνέπεια να του ασκηθεί δίωξη, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο καταδίκης σε τετραετή κάθειρξη.
Η δημοσιοποίηση της υπόθεσής του οδήγησε χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους και έναν χρόνο μετά την παραμονή του στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος και σήμερα θεωρείται ο πιο διάσημος αντιρρησίας συνείδησης της Τουρκίας.
Το φαινόμενο της υποχρεωτικής προσκόμισης αποδεικτικών στοιχείων έχει αρχίσει να «θρέφει» μια ιδιόμορφη και κερδοφόρα αγορά, καθώς επαγγελματίες «αρσενικές πόρνες» προσφέρονται έναντι αδρής αμοιβής να παίξουν για λογαριασμό όσων ομοφυλόφιλων επιζητούν τη στρατιωτική απαλλαγή τον ρόλο του ερωτικού συντρόφου, είτε ποζάροντας... επί το έργον μπροστά στον φακό είτε συμμετέχοντας στα «αμαρτωλά» γυρίσματα των προσωπικών στιγμών των ενδιαφερομένων...
.

20 σχόλια:

mahler76 είπε...

επειδή έχω Τούρκους γνωστούς που είχαν την ατυχία να υπηρετίσουν, θα έκαναν τα πάντα για να το είχαν γλυτώσει ακόμα και να πούν ψέματα πως είναι αδερφές. Οπότε λογικό να ζητάνε οι στρατιωτικοί αποδείξεις πριν απαλλάξουν κάποιον επειδή τον παίρνει. Διαφορετικά θα άδειαζαν οι ένοπλες δυνάμεις τους. Άλλωστε όπως αποδείχθηκε και με τον gay προδότη στο Αφγανιστάν που έβγαλε στην φόρα τις βρομιές στις όποιες οικειοθελώς συμμετέχε, είναι να απορεί κανείς που οι στρατιωτικοί δεν θέλουν αδερφές στις τάξεις τους?

Tales from the other side of town είπε...

Κι εγώ έχω Τούρκους γνωστούς, mahler76, και Τούρκους υπήκοους που ανήκουν σε μειονότητες, γιατί η Τουρκία είναι ένα αμάγαλμα μειονοτήτων, και αυτό που επιζητούν όλοι, είτε ανήκουν σε μειονότητα (θρησκευτική πχ. αλεβήδες, εθνοτική πχ. κούρδοι ή άλλη), είτε όχι, αυτό που ζητούν όλοι τους, είναι περισσότερη δημοκρατία, και μάλιστα πρόσφατα στο δημοψήφισμά τους, ψήφισαν υπέρ περισσότερης δημοκρατίας και απεμπλοκής της χώρας από το στρατοκρατικό καθεστώς τους, από ένα καθεστώς που ο στρατός ήλεγχε σχεδόν τα πάντα στην χώρα: δικαιοσύνη, δημόσιο τομέα, έκανε εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων.

Και δημοκρατία σημαίνει ίση μεταχείριση για όλους, είτε ανήκουν σε άλλη θρησκευτική, είτε εθνοτική, είτε φυλετική, είτε σεξουαλική μειονότητα.

Τώρα, τα υπόλοιπα ακατανόητα που λές για γκέι προδότες: α) είναι δικαίωμα οποιουδήποτε είτε γκέι είτε στρέητ να θέλει να κάνει όποια δουλειά νομίζει, β) ένας στρατιωτικός δεν κάνει οικειοθελώς κάτι, εκτελεί εντολές, γ) όταν κάτι είναι εκτός της συνείδησής του, είναι όχι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση στην συνείδησή του να το αποκαλύψει - το να παραιτηθεί απλά για να μην συμμετέχει, ok έχει σημασία, περισσότερη σημασία όμως έχει το να το αποκαλύψει δημόσια ώστε να εμποδιστούν στο μέλλον τέτοιες πρακτικές. Ρίσκαρε και κατέστρεψε την καριέρα του και θα τον πούμε και προδότη;

mahler76 είπε...

δεν είναι ακατανόητα, εννοώ εκείνον τον "gay ήρωα" που έβγαλε στην φόρα τις βρομιές των Αμερικανών στο Αφγανιστάν λες και δεν ήξερε σε ποιον στρατό κατατάχθηκε ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ. Οι εντολές είναι για να ακολουθούνται κάτα γράμμα φίλε μου αυτή είναι η έννοια της εντολής και όχι της ακολούθησις τους κάτα το δοκούν. Αυτό που έκανε ήταν εσχάτη προδοσία και καλώς διώκεται και θα τιμωρηθεί. Διότι πάνω από όλα δίνει ακόμα ένα επιχείρημα σε όσους λένε πως οι αδερφές δεν πρέπει να πηγαίνουν στρατό.

Υ.Γ: Ξέρεις επίσης πόσους γνωρίζω που το έπαιξαν τρελοί στο στρατό χωρίς να είναι και την γλύτωσαν όταν εγώ έκανα την θητεία μου? Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη του στρατιωτικού κράτους της Τουρκίας να διαφυλάξει πως μόνο οι πραγματικές αδερφές δεν θα υπηρετούν.

mahler76 είπε...

και για να διευκρινίσω και κάτι ακόμα. Ως ομοφυλόφιλος άτομο που έχει βιώσει δηλαδή ρατσισμό και βία εναντίον του δεν είχε το ηθικό δικαίωμα να επιλέξει ως επάγγελμα να γίνει στρατιωτικός σε έναν στρατό που δεν είναι δημόσια υπηρεσία όπως στην χώρα μας αλλά σε έναν στρατό κατοχής και καταστροφής.

Tales from the other side of town είπε...

Ξέρω καλά πού αναφέρεσαι και εξακολουθούν να μου φαίνονται ακατανόητα.
Σου είπα, είναι δικαίωμα του καθενός να διαλέγει την εργασία του, φυσικά την επέλεξε οικειοθελώς.
Διάλεξε να υπηρετήσει οικειοθελώς στον στρατό, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι γνώριζε ότι θα συνέβαιναν όλα αυτά.
Και επειδή ακριβώς γνώριζε ότι θα κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία, αποκαλύπτοντας τις βρομιές της χώρας του, αυτό δεν τον κάνει προδότη, τον κάνει θαρραλέο και άξιο τιμής. Ελάχιστοι, σχεδόν κανένας δεν θα το έκανε. Το τόλμησε, γνωρίζοντας το αποτέλεσμα, πήρε το ρίσκο και κατήγγειλε και το πληρώνει. Τουναντίον είναι γενναίο αυτό που έκανε.
Επιχείρημα δεν δίνει σε κανέναν, οι ομοφοβικοί, είτε έτσι είτε αλλοιώς παραμένουν ομοφοβικοί, δεν έχουν ανάγκη συνηγορίας.
Όταν μάλιστα το αποδέχεσαι ότι αυτό είναι επιχείρημα γι' αυτούς και μπορεί να δικαιολογεί την στάση τους, τότε αυτό ονομάζεται εσωτερικευμένη ομοφοβία.

Tales from the other side of town είπε...

Επί της διευκρίνησής σου: α) και η Ελλάδα έχει στρατό στο Αφγαγιστάν και σε πολλές χώρες του κόσμου, ως μέλος του ΝΑΤΟ, φαντάζομαι ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι, β) όλοι οι στρατοί είναι εν δυνάμει στρατοί κατοχής και καταστροφής, ο στρατός υπάρχει και για την ειρήνη και για τον ενδεχόμενο πόλεμο και προετοιμάζεται γι' αυτόν, γ) ποτέ μου δεν θα επέλεγα να γίνω στρατιωτικός, Θα ήθελα να ζώ σε έναν πλανήτη που δεν θα υπήρχαν στρατοί, όμως ποτέ δεν θα κουνούσα σε κανέναν ηθικίστικα το δάκτυλο για "ηθικό (μη) δικαίωμα", προπάντων σε κάποιον που είτε εντός είτε εκτός του στρατού, είναι υποκείμενο ρατσισμού και βίας.

mahler76 είπε...

το ότι αναγνωρίζω πως είναι επιχείρημα δεν κάνει εμένα ομοφοβικό. Αυτά τα παιχνιδάκια αλλού φίλε μου που πιάνουν.

Το ότι μπορεί να υπάρχουν Έλληνες στο στρατό κατοχής και καταστροφής του Αφγανιστάν δεν δικαιολογεί τίποτα. Επίσης, ξέρεις κάποιον στρατό που να είναι για την διαφύλαξη της ειρήνης? Μην τρελαθούμε. Ειδικά ο Αμερικανικός στρατός είναι αποκλειστικά στρατός επιθετικός (εκτός κι αν οι Αμερικανοί κινδυνεύουν από κάποιον και δεν το ξέρω). Οποιοσδήποτε κατατάσσεται σε αυτόν το κάνει επειδή γουστάρει ή στην περίπτωση του συγκεκριμένου τύπου επειδή θέλει να αποδείξει κάτι στον εαυτό του. Κανένα άλλοθι δεν έχει ότι δεν ήξερε, όπως κανένα άλλοθι δεν είχαν όσες αδερφές κατατάχθηκαν κάποτε στα Εσ-Ες.

Όσο για το ηθικό δικαίωμα όπως λές, ίσα ίσα που περισσότερο μπορώ να το προσάψω σε έναν άνθρωπο που βίωσε τον ρατσισμό και την απόρριψη. ένας τέτοιος άνθρωπος θα έπρεπε πάνω από όλα να θέλει να βοηθήσει το συνάνθρωπό του όχι να ξεκοιλιάζει παιδάκια με ναπάλμ. Για την δικιά μου ηθική το να είσαι αδερφή και να θές με δική σου επιλογή (το τονίζω αυτό) να καταταγείς σε μια δύναμη καταστροφής ως μόνιμος είναι κατάπτυστο.

Tales from the other side of town είπε...

Δεν με ενδιαφέρει αν θα "πιάσει", δεν με ενδιαφέρει καν να σε πείσω. Μου λές την άποψή σου και σου απαντώ. Όποιος συμφωνεί καλώς, όποιος διαφωνεί πάλι καλώς. Όταν μάλιστα κάποιος καταλαβαίνει το άτοπο των ισχυρισμών του μέσω του διαλόγου, ακόμη καλύτερα (γι' αυτόν) - προσωπικά αν έχεις παρακολουθήσει τον σχολιασμό στο μπλογκ μου, έχω αποδεχτεί περιπτώσεις που έκανα λάθος, ευχαριστώντας αυτόν που με διόρθωσε.

Πάντως οι παρατηρήσεις περί ηθικής, δεν μου λένε τίποτα προσωπικά - από τις σπουδές μου ως μαθηματικός έχω μάθει την λογική των "στεγνών" συνεπαγωγών, και από την όποια ενασχόλησή μου με τον γραπτό λόγο, την πάλαι ποτέ (καταφρονεμένη πλέον) διαλεκτική, μου δείχνουν με περισσότερη ασφάλεια το ζητούμενο. Επί του θέματος τώρα.

Όλοι οι στρατοί είναι δυνάμεις καταστροφής. Και ο αμερικάνικος, και ο ρώσικος και ο τούρκικος και ο ελληνικός, και ο στρατός της Ουαγκατούγκου, whatever. Μπορώ να συμφωνήσω ότι το να επιλέγει κάποιος, είτε γκέι είτε στρέητ, να υπηρετεί μόνιμα στον στρατό, είναι λάθος κατά τη δική μου γνώμη, ενδεχομένως και τη δική σου και του παραδίπλα, είτε έτσι όμως είτε αλλοιώς οι στρατοί εξακολουθούν να υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν, εκτός και κάποτε καταλάβει η ανθρωπότητα (όλη όμως, όχι ειδικά οι γκέι) ότι πρέπει όλοι να ζήσουμε ειρηνικά σε όποια φυλή ή εθνότητα κι αν ανήκουμε.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω και πόσο μάλλον να συμφωνήσω όταν χρησιμοποιείται σαν "επιχείρημα" ειδικά η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου για να καταδικάσει την συμμετοχή στον στρατό, αυτό λέγεται ομοφοβία. Το να χρεώνεται κάτι κάποιος ειδικά λόγω της σεξουαλικής ταυτότητάς του, δηλαδή. Και ακόμη περισσότερο να κατηγορείται κάποιος για την σεξουαλική του ταυτότητα, όταν αυτός είναι που απεκάλυψε τη βρομιά της χώρας του, παίρνοντας το ρίσκο να καταστραφεί. Το γεγονός ότι πήρε το ρίσκο αυτό εν γνώσει του και αποκάλυψε τί συμβαίνει εκεί, ακόμη κι αν δεχτώ όλα αυτά που λές περί ηθικής, του δίνει εύσημα.

mahler76 είπε...

ok, άρα αφού σε ηθικό επίπεδο δεν σε ενοχλεί περισσότερο όταν ένα άτομο που έχει υποστεί βία εντάσσει εαυτόν σε ένα μηχανισμό παραγωγής βίας σε σχέση με κάποιον άλλο (που δεν έχει υποστεί) και το θεωρείς αυτό ομοφοβία,έχουμε απίστευτο χάσμα αξιών για να συμφωνήσουμε :)

Με την δική σου λογική καλώς έκαναν οι αδερφές που κατατάσσονταν στα Ες-Ες αφού το έκαναν και οι str8 τότε. H δουλειά άλλωστε δεν είναι ντροπή.

Tales from the other side of town είπε...

Με την δική μου λογική, δεν έκανε καλώς κανένας που εντάχθηκε στα SS, είτε ήταν γκέι είτε στρέητ. Με την δική μου λογική, θα έπρεπε να είναι απέναντί τους, ανεξάρτητα του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, και εάν πολλοί Γερμανοί, τότε, είτε βρίσκονταν εκεί είτε όχι, είχαν βρεθεί απέναντι στην ναζιστική θηριωδία, δεν θα είχαν επιτρέψει να γίνει κόλαση η Ευρώπη. Γιατί και όσοι δεν ήταν στα SS, και ήταν απλοί Γερμανοί πολίτες σιωπηρά ανέχθηκαν ή και συνέβαλαν στη ναζιστική θηριωδία, είτε ήταν γκέι είτε στρέητ.

Και όσοι σήμερα με την ανοχή τους, ανέχονται και σιωπούν μπροστά στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, είτε είναι γκέι είτε στρέητ, έχουν τις ίδιες ευθύνες στα μάτια μου.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός από μόνος του, δεν κάνει κανέναν ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο. Το να κατηγορεί όμως κάποιος κάποιον άλλον με αφετηρία (και) την σεξουαλική του ταυτότητα, τον κάνει ομοφοβικό.

Διαστρέφοντας τα λόγια του συνομιλητή σου, δεν γίνεται κουβέντα.

mahler76 είπε...

όταν έχεις βιώσει ρατσισμό και βία είσαι ΔΙΠΛΑ ένοχος αν την αναπαράγεις ή συμμετέχεις σε αυτήν. Αν κάτι τόσο απλό δεν το δέχεσαι καλώς, δεν μπορώ και ούτε χρειάζεται να σε πίσω για το αντίθετο.

Tales from the other side of town είπε...

Μα ναί καταλαβαίνω, φυσικά. Όταν είσαι ομοφυλόφιλος είσαι ένοχος ούτως ή άλλως στα μάτια των ομοφοβικών, από τους δέ ομοφυλόφιλους ενίοτε αποκτάς την ιδιότητα του διπλά ένοχου, λόγω ευαισθησιών που θά 'πρεπε να έχεις, ενώ οι υπόλοιποι μένουν στο απυρόβλητο που δεν τις έχουν. Ούτως ή άλλως δηλαδή στο σκαμνί πάντα. Λαμπρά!

mahler76 είπε...

χαχαχαχα άλλη μία διαστρέβλωση των όσων λέω. Εγώ δεν είπα ποτέ πως όποιος είναι αδερφή είναι ένοχος. Αλλά οκ ξέρω τον κλασικό τρόπο "συζήτησης" που γίνεται εδώ και σε άλλα παρόμοια μπλόγκς. όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι ομοφοβικός χαχα.

Προφανώς πάντως για την δική σου λογική όποιος έχει βιώσει τον ρατσισμό και την βία δικαιούται εξίσου να την αναπαράγει με κάποιον που δεν έχει τέτοια βιώματα. Ευτυχώς έχουμε τελείως διαφορετικό κώδικα ηθικής.

mahler76 είπε...

και για να συμπληρώσω, ποτέ δεν είπα ότι οι str8 πρέπεί να είναι στο απυρόβλητο, αυτό μόνος σου το συμπέρανες. Το ότι όμως οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί με τις επιλογές μας σε θέματα βίας και ρατσισμού ως και οι ίδιοι θύματά τους, αυτό ναι το πιστεύω ακράδαντα.

Tales from the other side of town είπε...

Αν και δεν υπάρχει ελπίδα κατανόησης, ας είναι. Δεν έγραψα ότι το είπες εσύ ότι όποιος είναι γκέι είναι ένοχος, αυτό το λένε οι ομοφοβικοί. Εσύ όμως τους συμπληρώνεις, μέσω κηρυγμάτων ηθικής, λέγοντας ότι όποιος είναι γκέι και δεν εμπίπτει στον δικό σου "κώδικα ηθικής", είναι διπλά ένοχος.

Επίσης έχει αρχίσει και γίνεται βαρετό πλέον, το αυτομαστίγωμα για τους γκέι - ελέω ευχαρίστησης καλό το s/m, για την ανάγκη συζήτησης όμως, boring.

Τέλος, παθαίνω αναφυλαξία σε κάθε λογής κήρυκες ηθικής, ειδικά στους γκέι ιεροκήρυκες.

Αν δεν σου αρέσει το μπλογκ μου, είναι απλό, δεν το διαβάζεις.

mahler76 είπε...

ε ναί φίλε μου, είτε σου αρέσει είτε όχι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπάρχει κάτι που ονομάζεται ηθική. Αν εσύ όπως και άλλοι θεωρείτε πως πρέπει να παλέψετε για το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στο ίδιο ποσοστό "ανηθικότητας" με τους str8 στο όνομα μιας αρρωστημένης αίσθησης ισότητας μπορείτε να το κάνετε. Και εμείς που δεν μας αρέσει κάτι τέτοιο απλά θα σας σχολιάζουμε και θα σας κρίνουμε. Αν η κριτική δεν σας αρέσει πρόβλημά σας :)

Tales from the other side of town είπε...

Η κριτική είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη όταν γίνεται σε ευπρεπή πλαίσια (πάντως όχι με σχόλια σε στυλ "ρε μουνιά", όπως έγινε σε προηγούμενο ποστ). Δεν ξέρω τί κάνουν άλλοι, εγώ πάντως απλώς διατηρώ ένα ενημερωτικό πολιτικό μπλογκ με λοαδ θεματολογία, ποτέ μου δεν θεώρησα τον εαυτό μου ακτιβιστή, ούτε είμαι. Μιλάς σε μένα, ο πληθυντικός δεν με αφορά.

Ανθρώπινα δικαιώματα δέ, έχουν ακόμη και όσοι μπορεί να θεωρούνται οι πλέον "ανήθικοι", ακόμη κι αυτοί που έχουν διαπράξει τα χειρότερα εγκλήματα.

Αρρωστημένη ισότητα δεν υπάρχει, υπάρχει απλά ισότητα. Και ισότητα παντού.

mahler76 είπε...

ισότητα και στην πιθανή παρανομία ή το πιθανό έγκλημα? διότι η όλη κουβέντα αν θυμάσαι ξεκίνησε από τους εγκληματίες πολέμου του αμερικανικού στρατού str8 και gay.

Tales from the other side of town είπε...

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή ένα έρμο ποστ, που αφορά την κατάσταση των ομοφυλόφιλων στον Τουρκικό Στρατό και τό 'χουμε σούπερ ξεχειλώσει.

Άλλα σου λέω, άλλα καταλαβαίνεις, μάλλον άλλα θές να καταλαβαίνεις - δεν μπορώ ν' ακολουθώ παραληρήματα, έχω σοβαρότερα θέματα ν' ασχοληθώ.

I rest my case.

Tales from the other side of town είπε...

mahler76,

σχόλια που καταλήγουν επί προσωπικού δεν ενδιαφέρουν κανέναν και δεν δημοσιεύονται.

Καληνύχτα!