Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ALL YOU FASCISTS BOUND TO LOSE.

Ήταν πολύ ωραία ημέρα για να έχει εκλογές, στις οποίες δεν είχες κι όλας τί να ψηφίσεις. Είχες αποφασίσει αρχικά ότι δεν θα πήγαινες, όμως κάτι σε έκανε τελευταία στιγμή και πήγες. Και ψήφισες τελικά, αυτό που αισθάνθηκες ότι θα σου λερώσει λιγότερο τα χέρια, κάποιους που σε άλλες συνθήκες δεν θα διανοούσουν να ψηφίσεις, που δεν συμφωνείς ούτε στο ελάχιστο. Κι όμως...

Είχες ξυπνήσει από τις 5.30 το πρωί και κοιμήθηκες νωρίς το βράδυ. Ούτε καν είδες καλά-καλά τα αποτελέσματα, την Δευτέρα το πρωί τα είδες. Και τό 'χες δεί στον ύπνο σου: ένας μπούλης πατάτας χόρευε καλαματιανό και κρατούσε ένα πανέρι με αυγά -, χρυσά αυγά. Ούτε τον Μητσοτάκη δηλαδή νά 'βλεπες!

Στ' αλήθεια τώρα, ποτέ δεν έδωσα σημασία σ' αυτούς τους τύπους, γελοίους πάντα τους θεωρούσα, φαιδροί εξακολουθούν να μου φαίνονται. Για πρόσεξε όμως το παιχνίδι, γιατί αρχίζει και δεν έχει πλάκα: δεν είναι το 5,50% που πήραν στον Δήμο της Αθήνας, στα δημοτικά διαμερίσματα των Πατησίων, της Κυψέλης και στον Άγιο Παντελεήμονα το ποσοστό ήταν πολύ μεγαλύτερο και σε κάποιο ήταν τρίτο κόμμα. Και τον τύπο με τον καλαματιανό και τα χρυσά αυγά, τον χαιρετούσαν απ' το μπαλκόνι με ναζιστικό χαιρετισμό. Ούπς!

Και χέστηκ' η φατιμέ στο γενί-τζαμί που έφαγε προ ημερών ο Αλαβάνος 2-3 γιαούρτια - ούτως ή άλλως για γιαούρτια είναι, το θέμα όμως είναι ότι μια φορά τη βδομάδα εκεί γίνεται πάρτυ με ρόπαλα, σιδηρογροθιές και χρυσά αυγά και κανείς δεν λέει τίποτε, παρά μόνο όταν περάσει από κεί κανένας πολιτικός με την κουστωδία του (και σωστά επισημαίνει η στάσσα, για τις δύο κοπέλες που τραυματίστηκαν και τό 'καναν γαργάρα).

Το νού σου λοιπόν, γιατί ξέρεις κάτι; Αυτοί οι τύποι με τα χρυσά τ' αυγά, ορέγονται πολύ γκέιζ: στον φούρνο, μ' ένα μήλο στο στόμα, χωρίς πατάτες όμως.

Nina Hagen (W. Guthrie cover) - All you fascists bound to lose.
.

2 σχόλια:

xomeritis είπε...

Ξέρεις συζητούσα με τον υδραυλικό μου, που είναι καλό παιδί, νέο, και μένει απέναντί μου. Στις περιοχές του κέντρου υπάρχει ο φόβος αν γίνει κάποια κίνηση, ότι θα καπελωθεί από τους ακροδεξιούς. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή του ιστορικού κέντρου, που προχώρησε μια συσπείρωση. Κι όλο τα πράγματα χειροτερεύουν αφημένα στην τύχη τους.

Tales from the other side of town είπε...

Έτσι είναι, xomeriti. Χειροτερεύουν διαρκώς αφημένα στην τύχη τους και αν δεν γίνει κάτι, να μου το θυμηθείς, θα δούμε αίμα.
Διάβαζα στο "Έθνος" ότι υπήρξε εκλογικό τμήμα στην γειτονιά σου που η Χρυσή Αυγή έφτασε κοντά στο 20%. Δεν είναι αστεία αυτά...