Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΤΟ ATHENS PRIDE ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ.

Αντιγράφω από τα Νέα.
Σχέδιο «Ελάτε στην Αθήνα»
Το παρουσίασε χθες στους ξενοδόχους ο Παύλος Γερουλάνος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πρόγραµµα ειδικής προβολής της τουριστικής - πολιτιστικής Αθήνας στο εξωτερικό, µε στόχο «τα βλέµµατα των πολιτών του κόσµου να στραφούν προς την ελληνική πρωτεύουσα», σχεδιάζει να θέσει σε άµεση εφαρµογή το υπουργείο Πολιτισµούκαι Τουρισµού.
Τοπρόγραµµα µε τίτλο «ATHENS every week» παρουσίασε χθες ο αρµόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής (ΕΞΑ-Α). Ηδη ο ξενοδοχειακός κόσµος της Αθήνας εκτιµά πως το συγκεκριµένο πρόγραµµα αποτελεί µια συγκροτηµένη και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προβολής της Αθήνας που θα συµβάλει στην αποκατάσταση της φήµης της ενώ θα αποτελέσει µια καλήαφετηρία για ουσιαστική συνεργασία µεταξύ δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα.
Ο κ. Γερουλάνος εστιάζοντας στο συγκεκριµένοπρόγραµµα επισήµανε ότι «δηµιουργεί ένα νέο ενδιαφέρον για την Αθήνα και τα δρώµενά τηςκαι θα µας δώσει την ευκαιρία να επιµηκύνουµε την τουριστική περίοδο». Ο,τι συµβαίνει στην πόλη
Το «ATHENS every week» θα ταξινοµεί καθετί που συµβαίνει στην πόλη, ώστε δράσεις και εκδηλώσεις µε συναφή θεµατολογία να συµπίπτουν χρονικάκαι να πολλαπλασιάζουν την ελκυστικότητά τους,θα δηµιουργεί µια ενιαίαπλατφόρµα προβολής για όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις που πραγµατοποιούνται στη πόλη, ενώ θα δίνει την ευκαιρία σε φορείς να οργανώσουν παράλληλες δράσεις.
Ως παραδείγµατα γεγονότων που µπορούν να ενταχθούν στο «ATHENS every week», ο κ. Γερουλάνος ανέφερε: Το αυγουστιάτικο φεγγάρι κάτω από την Ακρόπολη, το Φεστιβάλ Αθηνών που «ακούγεται» σε κάθε πόλη της Ευρώπης, τοArt Athina, το ελληνικό Πάσχα κατάτο οποίο η πόλη γεµίζει από τα κεριά των επιταφίων, το Καρναβάλι και η Πρωτοχρονιά, το Ράλι Αιγαίου, δύο Fashion Weeks, τις εκθέσεις βιβλίου και ανθοκοµίας, την Biennale της Αθήνας, τις Νύχτες Πρεµιέρας, το Athens Pride και το Jazz Festival.
Απευθυνόµενοςστους επιχειρηµατίε ς τουκλάδου,ο κ. Γερουλάνος υπογράµµισε ότι µέσα από το ΕΣΠΑ του Πολιτισµού αναβαθµίζονται τα µνηµεία µε γνώµονα όχιµόνο τηνπολιτιστική τους αξίααλλά καιτην ποιότητα των υπηρεσιώνπου προσφέρονται στους επισκέπτες τους.
Το συνεδριακό κέντρο
Οσον αφορά το συνεδριακό κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός υπογράµµισε ότι ο σχετικός διαγωνισµός θα έχει δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα προκηρυχθεί εντός των προσεχών δέκα ηµερών και θα αφορά τη µετασκευή - συντήρηση του Tae Kwon Do σε συνεδριακό χώρο, ενώ η δεύτερη φάση για τη λειτουργίακαι εκµετάλλευση των χώρων - εγκαταστάσεών του θα προκηρυχθεί έως τον Ιούνιο του 2011 µε στόχο να υπάρξει ανάδοχος του έργου την άνοιξη του 2012. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΞΑ-Α Γιάννης Ρέτσος παρουσιάζοντας τις δράσεις πουέχουν δροµολογηθει, στάθηκε κυρίως στην αντιµετώπιση του ενιαίου προορισµού Αθήνα - Αττική - Αργοσαρωνικός ως προορισµού διακοπών και όχι µόνο ως συνεδριακού, city break, υποδοχής κρουαζιέρας κ.λπ.
Στόχος της ΕΞΑ-Α είναι, µεταξύ άλλων, να υποστηριχθεί η ξενοδοχία στις εκτός κέντρου περιοχές. Ηδη, για την ουσιαστική επίτευξη της διεύρυνσης, η ΕΞΑ-Α συνεργάζεται στενά µε την Ενωση των Ξενοδόχων της Αίγινας.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: