Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΙΚΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Αντιγράφω μικρό απόσπασμα συνέντευξης του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κυρίου Μπουτάρη, από εδώ.
Αν ερχόταν ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων για να τους παντρέψετε ως δήμαρχος, θα το κάνατε;
- Βεβαίως. Εφόσον η ελληνική νομοθεσία το επιτρέπει, δεν έχω κανένα λόγο να το αρνηθώ.

Αντιγράφω επίσης, μικρό απόσπασμα από την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, κατά την ίδρυση του νέου κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία, από εδώ.
Πιστεύουμε στην απόλυτη ισονομία των πολιτών. Δεν δεχόμαστε καμία διάκριση μεταξύ των πολιτών στη βάση του φύλου, της καταγωγής, του θρησκεύματος και των προσωπικών και γενετήσιων επιλογών. Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία του Έλληνα από την ανάγκη. Γιατί κανείς δεν είναι πραγματικά ελεύθερος όταν πεινά, όταν ασθενεί αβοήθητος, όταν είναι εξαθλιωμένος.
.

6 σχόλια:

gay super hero είπε...

Επίσης στην ιδρυτική διακήρυξηιδρυτική διακήρυξη
της Δημοκρατικής Συμμαχίας διαβάζουμε τα εξής:

"Δεν δεχόμαστε καμία διάκριση μεταξύ των πολιτών στη βάση του φύλου, της καταγωγής, του θρησκεύματος και των προσωπικών επιλογών" (Νάτες πάλι οι "επιλογές")

"Πιστεύουμε στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας ως θεμελιώδους και καταλυτικού πυρήνα κοινωνικής οργάνωσης, που στηρίζει την ελευθερία, την ασφάλεια και τη δημιουργία και από την οποία πηγάζει η αγωγή και το αίσθημα της ευθύνης. Γι’ αυτό, προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε τον θεσμό της οικογένειας οικονομικά, αλλά και με ουσιαστική βοήθεια και στήριξη στον καθημερινό αγώνα της. Με δημόσια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις οικονομικές ανισότητες και να εξασφαλίζει ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Με ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, που να ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των γονέων. Με συνθήκες εργασίας που να επιτρέπουν την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή. Παράλληλα, ως κίνημα των ελεύθερων επιλογών, εξασφαλίζουμε απολύτως ισότιμη μεταχείριση και υποστήριξη και στα άτομα που επιλέγουν έναν άλλο τρόπο ζωής , π.χ. τη μονογονεϊκή οικογένεια ή τα άτομα του ιδίου φύλου που αποφασίζουν να συμβιώσουν.

Tα άτομα του ίδιου φύλου μπορούν να επιλέξουν "κάτι άλλο" σε σχέση με την οικογένεια. Μπορεί να θέλουν να συμβιώσουν π.χ.

Δεν μπορεί να θέλουν να παντρευτούν, ούτε να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Tales from the other side of town είπε...

Εμ κι εσύ, τί επιλέγεις ξυνοστάφυλα αφού υπάρχει και μάγκο;
:P

Πάντως αφού η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερη (νά 'χαμε να λέγαμε δηλαδή), θα πρέπει να της πεί κάποιος τί υποστηρίζουν τα άλλα φιλελεύθερα κόμματα στην Ευρώπη στα λοαδ θέματα.

gay super hero είπε...

Παρεμπιπτόντως έχουμε μια καινούρια δήλωση του Μπουτάρη για το θέμα στον "Αγγελιοφόρο"


"δημοσιογράφος: Γάμους ομοφυλοφίλων θα επιτρέψετε?

Μπουτάρης: Βέβαια. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα τους παντρεύει."

Tales from the other side of town είπε...

Λαμπρά! :-)

Εύχομαι και να το εννοεί, και να το δούμε.

gay super hero είπε...

Βέβαια όλα αυτά τα ήξεις-αφήξεις μάλλον φανερώνουν μια πολύ επιπόλαιη και επιφανειακή εξέταση του θέματος.

Αν και να σου πω τη μαύρη αλήθεια -και ελπίζω να μην είμαι αφελής- τον Μπουτάρη τον έχω πιο ικανό να κάνει κάτι τέτοιο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον αυτή τη στιγμή...

ασωτος γιος είπε...

μαρεσει ο μπουταρης εμενα θα δειξει, εχει να πεσει πολυ γελιο με τον ψωμιαδη