Σάββατο 24 Απριλίου 2010

PRIVATE LIFE / @ OUTVIEW 2010.


Σ'αυτό το μπλογκ, αγαπάμε ιδιαίτερα τις ταινίες μικρού μήκους, και στην ετικέτα ταινίες μικρού μήκους έχουμε παρουσιάσει αρκετές.

Έτσι λοιπόν με την ευκαιρία του Outview 2010, του 40ου Φεστιβάλ λοαδ κινηματογράφου, ας ξεκινήσουμε με μία ταινία μικρού μήκους που μπορείτε να δείτε σήμερα το απόγευμα.
20.10 - Αίθουσα 1 - Private Life (Abbe Robinson, UK, 2006, 15')
Στο Yorkshire της Αγγλίας το 1952 η Ruth Ackroyd αφήνει την μονοτονία της δουλειάς της πίσω ένα βράδυ της Παρασκευής και παίρνει το τραίνο για το Μάντσεστερ. Εκεί συναντά έναν άντρα στην πλατφόρμα αλλά δεν είναι όλα όπως φαίνονται.
Βραβείο Κοινού καλύτερης ταινίας μικρού μήκους 2007 στο Dublin Gay & Lesbian Film Festival
Και το τρέιλερ της ταινίας.


From: LezTrailer

Το Φεστιβάλ γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου και διαρκεί από τις 23/4 έως και τις 29/4/2010. Είναι μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της λοαδ κοινότητας - αξίζει να το στηρίξουμε.

4 σχόλια:

gay super hero είπε...

"Το Outview είναι μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της λοαδ κοινότητας και αξίζει να το στηρίξουμε." Συμφωνώ απόλυτα.

Πριν από κάτι μήνες όμως θυμάμαι ότι σε αντίστοιχη διαδικτυακή συζήτηση αναφέρθηκε ότι η διοργανώτρια του Outview είναι απλά μια επιχειρηματίας που δεν εκπροσωπεί κανέναν παρά μόνο τον εαυτό της. Και που δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει σε κανέναν για την εικόνα των διαφυλικών που παρουσιάστηκε τότε στα media με αφορμή ένα άλλο φεστιβάλ που είχε διοργανώσει(πορνό αυτή τη φορά).

Τελικά τί από τα δύο συμβαίνει; Πρόκειται απλά για επιχειρηματία ή για φορέα της λοαδ κοινότητας; Ή και τα δύο ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες;

Tales from the other side of town είπε...

gsh,
δεν καταλαβαίνω τί θα πρέπει να σου εξηγήσω, αφού μάλιστα συμφωνείς.

Το Outview είναι Φεστιβάλ λοαδ κινηματογράφου και είναι πολύ σημαντικό που συμβαίνει.
Και είναι ένα φεστιβάλ κινηματογράφου αρκετά αξιοπρεπές.
Φέτος μάλιστα, βρήκε τον χώρο που έπρεπε, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας.
Και μάλιστα θα έπρεπε να υποστηρίζεται πολύ περισσότερο από τους λοαδ.
Όχι η επιχειρηματίας που το διοργανώνει, το φεστιβάλ το συγκεκριμένο.

Το διοργανώνει μία επιχειρηματίας, συνεπώς οι όποιες απόψεις εκφέρει αντιπροσωπεύουν την ίδια.
Προφανώς το φεστιβάλ αυτό έχει πολιτική προέκταση, από την στιγμή που ονοματίζεται Gay & Lesbian Φεστιβάλ.
Προφανώς όμως επίσης, δεν νομίζω να πιστεύεις ότι όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον λοαδ χώρο
θα πρέπει (ή μπορεί) να εκφράζουν το σύνολο της λοαδ κοινότητας, ως φορείς της.
Εδώ καλά-καλά οι οργανώσεις δεν το κάνουν αυτό.

gay super hero είπε...

Eγώ το καταλαβαίνω απόλυτα ότι ένας άνθρωπος που θέλει να παράγει έργο στο χώρο (και το Outview είναι πολύ πιο "χειροπιαστό" έργο σε σχέση με αυτά που προσφέρουν πολλές οργανώσεις) και επιχειρηματίας θα πρέπει να είναι και τους συμβιβασμούς του πρέπει να κάνει με την περισσότερο εμπορική/σεξουαλική πλευρα. Είναι άλλωστε κάτι που το βιώνω καθημερινά και στο μπλογκ μου. Γι' αυτό και δεν μπορώ να την κατηγορήσω επειδή π.χ. με τη σφραγίδα του Outview διοργανώνεται στην όμορη με την Ταινιοθήκη σάουνα μετάκληση γερμανών πορνοστάρ. Αν μπορούσα εγώ ας το έκανα καλύτερα. Δυστυχώς αυτή είναι η γκέι αγορά στην Ελλάδα.

Άλλο αυτό όμως και άλλο το να τρέφουμε τη νοσηρή περιέργεια του μεγάλου κοινού για το πώς ακριβώς είναι τα γεννητικά όργανα των τρανσέξουαλ και μετά από λίγους μήνες να παρουσιάζουμε ταινίες για την προκατάληψη ενάντια στους διαφυλικούς...

Tales from the other side of town είπε...

"Η γκέι αγορά στην Ελλάδα", μια που το αναφέρεις, είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή btw, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος για την ατροφία του λοαδ χώρου.

Σε γενικές γραμμές θα σου έλεγα ότι δεν συμφωνώ με την παραδοχή "αυτή είναι η γκέι αγορά στην ελλάδα", συνεπώς συμβιβασμοί κτλ κτλ. Αυτό θα πρέπει ν' αλλάξει, θα πρέπει να βρεθούν άνθρωποι που θα θελήσουν ακόμη και να ρισκάρουν, έχοντας όμως προοπτική στο μέλλον, κοιτάζοντας σε βάθος χρόνου, όχι στην ευκαιρία. Και θα πρέπει να βρεθούν άνθρωποι που θα τολμήσουν "να τα κάνουν καλύτερα" που λες κι εσύ ή οι ήδη υπάρχοντες να βελτιωθούν. Δεν με ικανοποιεί καθόλου, η απλή μεμψίμοιρη παραδοχή. Στη ζωή χρειάζεται και ρίσκο, δεν είναι όλα βόλεμα (παρένθεση εδώ: τα επόμενα χρόνια, θα χρειαστεί αρκετοί να ξεβολευτούν στην ελλάδα, και κάθε νόμισμα δεν έχει μόνο μία όψη, ακόμη και η σκληρή όψη, δίνει μαθήματα).

Τώρα στο τελευταίο που αναφέρεις, οκ συμφωνώ, κι εγώ θα ήθελα να ήταν διαφορετικά, όμως το Porn Festival δεν είναι φεστιβάλ που ανήκει στην λοαδ κοινότητα.