Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΙΤΑΛΙΑ: STOP ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της Καθημερινής.
Δεν αναγνωρίζεται ο γάμος ομοφυλοφίλων στην Ιταλία
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας αρνείται να αναγνωρίσει τον γάμο των ομοφυλόφιλων.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέρριψε ως «αβάσιμες και μη αποδεκτές» αρκετές προσφυγές με τις οποίες ζητείτο η αναγνώριση των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων και που είχαν κατατεθεί με το σκεπτικό της αρχής της ισότητας των πολιτών.
Τα δικαστήρια της Βενετίας και του Τρέντο είχαν προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας για να εξετάσει την πιθανή παραβίαση άρθρων του Συντάγματος σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, των ευρωπαϊκών και διεθνών κανόνων και της ισότητας των πολιτών.
Τα δύο δικαστήρια κατέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο με αφορμή τρία ζευγάρια ομοφυλόφιλων τις αναγγελίες γάμου των οποίων οι αξιωματούχοι του ληξιαρχείου αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν. Επί της ουσίας τα τρία ζευγάρια ισχυρίζονταν ότι το Σύνταγμα της Ιταλίας δεν απαγορεύει το γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο όμως έκρινε μερικές από τις προσφυγές ως «μη αποδεκτές» και τις υπόλοιπες ανεπαρκώς θεμελιωμένες. Οι λόγοι της απόφασής του θα γίνουν γνωστοί τις επόμενες ημέρες.
- www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

stassa είπε...

Ε, είδες που λένε ούνα φάτσα ούνα ράτσα;

Unknown είπε...

Αστα να πάνε. Κι εμείς περιμένουμε. Αλλά τι περιμένουμε αλήθεια;

Tales from the other side of town είπε...

Στάσσα,
ναί, δεν απέχουμε και πολύ.

Bear,
χμ, καλό ερώτημα.