Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ - SAME OLD STORY.

Στα σίγουρα δεν είναι πρωταπριλιάτικο, αφού πέρασε πια η πρωταπριλιά. Ποιά όμως είναι η εντύπωση που μπορεί να πάρει κανείς όταν διαβάζει αυτό το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας;
Συμφωνία Ιερώνυμου και Λ. Κατσέλη για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ
Η απορρόφηση από την Εκκλησία των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ήταν το αντικείμενο συζήτησης στην Αρχιεπισκοπή του προκαθήμενου της Εκκλησίας κ. Ιερώνυμου και της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη.
Στη συνάντηση, όπου ήταν παρών και ο Διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
Α, ναί θα φορολογηθεί λέει η εκκλησία.
Και συζητείται μετ' επιτάσσεως αν είναι πολύ το 20% που προτείνεται (και που όπως φαίνεται πιθανά θα καταλήξει στο 10%), όταν όλα τα νομικά πρόσωπα φορολογούνται με ποσοστό άνω του 35%.
Παράλληλα: ο φόρος δωρεάς ακινήτων στην Εκκλησία εξαγγέλθηκε 5% και κατέληξε 0,5% - ο φόρος δωρεάς χρημάτων στην Εκκλησία εξαγγέλθηκε 10% και κατέληξε 0,5%.
Κάποιο άλλο ανέκδοτο;

Την Κυριακή 11/4 στις 12.00 στις Μητροπόλεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Παρακαλώ σας πολύ, όσες και όσοι πιστεύετε ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία κανένας θρησκευτικός ή άλλος οργανισμός δεν δικαιούται να έχει προνόμια και να ζεί παρασιτικά σε βάρος των ελλήνων πολιτών, και να μας λέει από πάνω ό,τι κάνει "ελεημοσύνη" και "φιλανθρωπικό" έργο, ας είναι εκεί αύριο την Κυριακή 11 Απριλίου.


Και νά 'ταν μόνο η φορολόγηση καλά θά 'ταν.
Αλλά ας γίνει μία αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: