Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΙ ΛΕΝΟΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HIV.

Συγχαρητήρια για την Άνι Λένοξ - αντιγράφω από την Καθημερινή.
Βράβευση της Άνι Λένοξ για τη δράση της κατά του AIDS
Η τραγουδίστρια Άνι Λένοξ τιμήθηκε από τους τιμηθέντες με Νόμπελ Ειρήνης για τη δράση της κατά του AIDS στη Νότια Αφρική.
Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Άνι Λένοξ τιμήθηκε σήμερα με τον τίτλο «Γυναίκα της Ειρήνης 2009» για τον αγώνα της κατά του AIDS στη Nότια Αφρική από τους τιμηθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, οι οποίοι πραγματοποίησαν την 10η σύνοδό τους χθες, Τρίτη, και σήμερα στο Βερολίνο.
Η σκοτσέζα τραγουδίστρια του πολύ γνωστού κατά τη δεκαετία του '80 ντουέτου Eurythmics ξεκίνησε την άνοιξη του 2007 την πρωτοβουλία SING, προσκαλώντας 23 τραγουδίστριες να ηχογραφήσουν έναν δίσκο. Τα χρήματα από αυτόν χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά φαρμάκων, την παροχή ενημέρωσης και την προστασία των γυναικών και των παιδιών στη νότια Αφρική κατά του AIDS.
Η Λένοξ με ένα μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν «HIV Positive» (Θετική στον ιό HIV) παρέλαβε το βραβείο από τον Nοτιοαφρικανό νομπελίστα της ειρήνης Φρεντερίκ ντε Κλερκ.
Η γνωστή τραγουδίστρια εξέφρασε τη βαθιά της ευγνωμοσύνη και την ταπεινότητα με την οποία δέχεται τη διάκριση αυτή, την οποία αφιέρωσε σε «όλες τις γυναίκες που εργάζονται στον κόσμο για να μειώσουν τις καταστροφές αυτής της πανδημίας».
«Παίρνω αυτό το βραβείο εκ μέρους τους, αυτές το αξίζουν πραγματικά», δήλωσε στην τελετή που έγινε στο δημαρχείο της γερμανικής πρωτεύουσας όπου ολοκληρώθηκε σήμερα η σύνοδος των τιμηθέντων με Νόμπελ Ειρήνης.
- www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Και βέβαια όσο η Άνι Λένοξ έδινε τον δικό της αγώνα στην μάχη κατά του HIV για την Νότιο Αφρική, ο Υπουργός Υγείας της χώρας Τρέκι με τις συμβουλές των αρνητών του AIDS, έριχναν την χώρα στο σκοτάδι. Η Νότιος Αφρική με μέτριους υπολογισμούς έχει πάνω από 330.000 θύματα από αυτή την άθλια πολιτική και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Τρέκι και οι αρνητές του AIDS πρέπει να κατηγορηθούν για γενοκτονία. Στην Ελλάδα κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται απ' αυτούς, αντίθετα οι δημοσιογράφοι τους χαϊδεύουν τ' αυτιά.

Επιλέγω το Sweet Dreams της Λένοξ, σε εκτέλεση Marilyn Manson.

From: keslin

4 σχόλια:

Nikos M. είπε...

who are we to disagree...


http://www.youtube.com/watch?v=-bnKJjewcII

Tales from the other side of town είπε...

Ωραίο Νίκο.
Σ'ευχαριστώ που μου το θύμισες.
Love Lennox :-)

Nikos M. είπε...

να σαι καλά-φυσικά και αγαπάμε Lenox!
(σου στειλα ένα μήνυμα σχετικά με το blog μου...αν δεν σου είναι πολύ δύσκολο να κάνεις την αλλαγή)

ευχαριστώ

Tales from the other side of town είπε...

Νίκο, done. :-)