Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ.

Αντιγράφω από το μπλογκ του φίλου xomeriti:
Hang me out / επιστολή κατά της βίας
Ο David Kato, δάσκαλος και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ουγκάντα, δολοφονήθηκε πριν τρεις μήνες, στις 26 Ιανουαρίου, ύστερα από ξυλοδαρμό. Ο Kato είχε κάνει αγωγή σε εφημερίδα της χώρας, όταν αυτή είχε δημοσιεύσει, πρωτοσέλιδο, τη φωτογραφία του με τ’ όνομά του, επισημαίνοντας ότι είναι ομοφυλόφιλος. Μαζί με τον Kato, φωτογραφίες και ονόματα άλλων. Ο τίτλος από πάνω: «Κρεμάστε τους!».
Πριν δύο χρόνια, το Κοινοβούλιο της Ουγκάντας πρότεινε σχέδιο νόμου το οποίο απαιτεί από τους πολίτες της χώρας ν’ αναφέρουν κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία και προβλέπει - κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες - η ομοφυλοφιλία να τιμωρείται με θανατική ποινή. Ύστερα από διεθνή κατακραυγή, το σχέδιο νόμου μπήκε σε «ψυγείο».
Στο Advocate διάβασα για σχέδιο επιστολής της εκστρατείας «Speak Out 4 David Kato», προς τον Αρχιεπίσκοπο του York, Dr. John Sentamu. Ο Αρχιεπίσκοπος κατάγεται από την Ουγκάντα και είναι κι αυτός υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέσω της επιστολής, καλείται να καταδικάσει τη βία ενάντια στους ομοφυλόφιλους.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το συγκεκριμένο είδος βίας το έχουν ξεσηκώσει διάφοροι αμερικανοί ευαγγελιστές που δραστηριοποιούνται στη χώρα και στην Ουγκάντα οι Χριστιανοί αποτελούν το 84% του πληθυσμού, ενώ το 35% ανήκει στην Αγγλικανική Εκκλησία.
Μπορείτε να υπογράψετε τη σχετική επιστολή, εδώ.
Διαδώστε το.
Διαδώστε το λοιπόν και υπογράψτε εδώ.

Μπορείτε επίσης να διαβάστε σχετικά:
- Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ομοφυλοφοβικό νόμο στην Ουγκάντα
(12.1.2010, εδώ).
- Διαφυλικός και καταζητούμενος στην Ουγκάντα (14.7.2009, εδώ).
- Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο: Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Αφρική
(26.4.2010, εδώ).
- Ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο: Οικονομική βοήθεια και θανατική ποινή για την ομοφυλοφιλία στην Ουγκάντα (23.6.2010, εδώ).
- Και το θέμα των ομοφυλόφιλων προσφύγων συνεχίζεται... (31.1.2011, εδώ).
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: