Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΦΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ.

Άσχημα τα νέα, αν και αναμενόμενα.
Αντιγράφω από την Ναυτεμπορική.
Απορρίφθηκαν οι εφέσεις για τους γάμους ομοφυλοφίλων στην Τήλο
Απορρίφθηκαν από το Πολιτικό Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφέσεις που ασκήθηκαν από ζευγάρια ομοφύλων σχετικά με την ακύρωση των γάμων τους, το καλοκαίρι του 2008 στην Τήλο.
Η απόφαση 83/2011 βάσει της οποίας οι δύο γάμοι είναι άκυροι, δημοσιεύθηκε και επί της ουσίας δέχεται το σκεπτικό των πρωτόδικων αποφάσεων 114 και 115/2009 που έλαβε στις 4 Μαΐου 2009 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με τις οποίες κηρύχθηκαν ανύπαρκτοι και ανυπόστατοι οι δύο γάμοι των ομοφύλων που τελέστηκαν τον Ιούνιο του 2008 στη Τήλο. Οι δύο εφέσεις εξετάστηκαν μαζί στις 14 Ιανουαρίου 2011 καθώς επρόκειτο για τακτική υπόθεση.
Η έφεση στρεφόταν κατά του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και κατά των 114 και 115/2009 αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου. Τα δύο ζευγάρια ζητούσαν από το αρμόδιο δικαστήριο, να πάψουν να ισχύουν οι εν λόγω αποφάσεις καθώς επίσης, να απορριφθεί στο σύνολο της η από 24 Ιουνίου 2008 αγωγή του τότε εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου Γεωργίου Οικονόμου.
Όλες οι εφέσεις απορρίφθηκαν από το Πολιτικό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο και ουσιαστικά αποδέχτηκε και το σκεπτικό του πρώτου δικαστηρίου το οποίο και είχε κάνει δεκτές εν μέρει τις αναγνωριστικές αγωγές του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Γιώργου Οικονόμου ως προς το σκέλος που αφορά το ανυπόστατο των δύο γάμων και παράλληλα είχε απορρίψει το σκέλος που αφορά το δήμαρχο Τήλου, Τάσο Αλιφέρη, ότι δηλαδή «γνώριζε πως η ενέργεια και πράξη αυτή είναι παράνομη».
Επίσης από την Ελευθεροτυπία.
Άκυροι οι γάμοι της Τήλου
Ρόδος - Άκυροι θεωρούνται οι γάμοι δύο ομόφυλων ζευγαριών που τελέστηκαν στην Τήλο το καλοκαίρι του 2008, καθώς το Πολιτικό Εφετείο Δωδεκανήσου απέρριψε τις δύο εφέσεις που κατέθεσαν.
Η απόφαση 83/2011 δέχεται το σκεπτικό των πρωτόδικων αποφάσεων που έλαβε στις 4 Μαΐου 2009 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και με τις οποίες κηρύχθηκαν ανύπαρκτοι και ανυπόστατοι οι δύο γάμοι.
Τα δύο ζευγάρια ζητούσαν να πάψουν να ισχύουν οι αποφάσεις του του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδο, ενώ στρέφονταν και κατά του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Το Πολιτικό Εφετείο Δωδεκανήσου απέρριψε τις εφέσεις τους, αποδεχόμενο το σκεπτικό του πρώτου δικαστηρίου το οποίο και είχε κάνει δεκτές εν μέρει τις αναγνωριστικές αγωγές του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Γιώργου Οικονόμου ως προς το σκέλος που αφορά το ανυπόστατο των δύο γάμων και παράλληλα είχε απορρίψει το σκέλος που αφορά το δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη, ότι δηλαδή "γνώριζε πως η ενέργεια και πράξη αυτή είναι παράνομη".
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Τέλος και από το Πρώτο Θέμα, εδώ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: