Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΑΜΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Αντιγράφω από εδώ.
Ποδόσφαιρο-Γερμανία-Το θέμα της ομοφυλοφιλίας παραμένει ταμπού
Πηγή: ΑΠΕ 13/04/11

Στην ειδική επιτροπή αθλητισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου, μίλησε σήμερα ο Μαρκούζε Ντούρμπαν.
Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως που έχουν παραδεχθεί πως είναι ομοφυλόφιλοι.
Η σημερινή του παρουσία είχε ως σκοπό να συμμετάσχει στη συζήτηση που αφορά την ομοφυλοφιλία ως "ταμπού" στο γερμανικό ποδόσφαιρο.
«Οι διακρίσεις που γίνονται εις βάρος αρκετών ομοφυλόφιλων στον αθλητισμό, είναι συνέχεια όλων όσα γίνονται στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους και έχουν μία αφορμή: τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη ζωή που θα ήθελαν» είπε ο Ντούρμπαν, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ερφουρτ και παραδέχθηκε την σεξουαλική ταυτότητά του το 2007, σε συνέντευξή του.
Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο "Ο κρυμμένος παίκτης".
Στην ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου μετείχαν εμπειρογνώμονες, όπως η ακαδημαϊκός, Τατιάνα Εγκελινγκ η οποία είπε πως «... σε αντίθεση με άλλους τομείς της κοινωνίας, ο αθλητισμός δεν αποτελεί περιβάλλον ανοιχτό προς τους ομοφυλόφιλους και ότι γενικά παραμένει ένας χώρος εξαιρετικά ομοφοβικός.
Ο Ντούρμπαν είναι ο μοναδικός Γερμανός ποδοσφαιριστής που έχει αποκαλύψει τις ερωτικές του προτιμήσεις, αντίθετα όμως υπάρχουν αρκετές συνάδελφοί του, ανάμεσα στις οποίες και η διεθνής, Ναντίν Ανγκερερ που δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι στις προσωπικές της σχέσεις δεν κάνει διακρίσεις στο φύλο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: