Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΑΠΕΙΛΕΣ, ΜΑΦΙΟΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Αντιγράφω σχόλιο από ποστ του xomeriti.
Ο/Η Ανδρέας Ιωαννίδης είπε...
Υ.Γ.2. Τελικά συνετίστηκε το φίδι; Δεν το βλέπω να παρεμβαίνει πουθενά...
7/4/11 2:54 μ.μ.

ΕΜΕΤΟΣ! - και καθαρές κουβέντες, όποιος ανέχεται την σαπίλα, είναι συνυπεύθυνος.

.

7 σχόλια:

gay super hero είπε...

"όποιος ανέχεται τη σαπίλα, είναι συνυπεύθυνος"

Από συνέντευξη Μπουτάρη στο Screw

"Το θέμα είναι να δώσουμε το στίγμα ως Δήμος στους ανθρώπους που μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο και την κουλτούρα μας, εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης , και να τους ενθαρρύνουμε να το κάνουν."

http://pisoglendis-pisoglendis.blogspot.com/2011/02/blog-post_2830.html

Από συνέντευξη του Αντώνη Κανάκη στο Screw

"Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι αυτή η απόλυτη έλλειψη «καθωσπρεπισμού» που έχει το περιοδικό (σιχαίνομαι τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν, σε σχέση με τα σχετικά κοινωνικά δεδομένα τουλάχιστον, σουρεαλιστικά και ανατρεπτικά εξώφυλλα. Όπως για παράδειγμα αυτό που είχατε με το Μπουτάρη, που κάτω κάτω στο εξώφυλλο γράφατε «τρόποι για τρελό γαμήσι» ή «για καλό γαμήσι», κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι ακριβώς, είναι τόσο ανατρεπτικό και κατά συνέπεια ενδιαφέρον, που αυτό και από μόνο του μου αρέσει."

http://pisoglendis-pisoglendis.blogspot.com/2011/04/blog-post_172.html

Από άρθρο της Lifo "Screw them!"

"Όση ώρα βρίσκομαι με τους δημιουργούς του αμφιλεγόμενου γκέι περιοδικού «Screw» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κόσμος έρχεται και τους δίνει συγχαρητήρια «για το σουξέ», «για την ειλικρίνεια», «για τον ντόρο». Τα αξίζουν. Ο Γιώργος Τσιτιρίδης και ο Άρης Μπατσιούλας, μαζί βέβαια με τον εκδότη Ανδρέα Ιωαννίδη και τους συνεργάτες τους, κυκλοφορούν κάθε μήνα ένα φρέσκο, σκληρό κι έξυπνο δωρεάν περιοδικό που ξεπέρασε τα σύνορα της Θεσσαλονίκης αλλά και της σεξουαλικής ταυτότητας."

http://www.lifo.gr/mag/features/2536

Όπως βλέπεις όλοι συνωστίζονται για να καταγγείλουν. Και ειδικά οι ετεροφυλόφιλοι που τους κάθεται λουκούμι να ταυτίζουν τέτοιες αισθητικές και πολιτικές επιλογές με το σύνολο των ομοφυλόφιλων, μοιράζοντας μάλιστα και παράσημα "ανατρεπτικότητας".

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μην έχουμε ψευδαισθήσεις, το παιχνίδι έχει χαθεί πολύ καιρό πριν - από τη δεκαετία του 80. Τότε ήταν που ξεκίνησαν οι τακτικές της μπίζνας και του πορνοακτιβισμού με αντίστοιχες προσπάθειες εξαφάνισης όσων ψέλλιζαν κάτι διαφορετικό.

Tales from the other side of town είπε...

Μια άλλη αλήθεια είναι ότι με όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Οι τακτικές του outing (ή των απειλών για outing - ότι πιο χυδαίο και βαθειά στην ουσία του ομοφοβικό, που θυμίζει Ουγκάντα) υπήρξαν (και είναι) προσφιλέστατα είτε σιγοντάρονταν...

stassa είπε...

Μισό λεπτό, gsh γιατί ανακατεύεις δυο διαφορετικά πράγματα. Απ' τη μια έχουμε την απειλή για outing, σε γνωστό/άγνωστο μπλόγκερ, απ' την άλλη έχουμε το γενικότερο ύφος του περιοδικού. Από πού κι ως πού ταυτίζονται αυτά τα δύο; Δεν μπορεί να υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο; Ας πούμε, ο Βαλιανάτος (που νομίζω αυτόν εννοείς Tales) υποστηρίζει το outing αλλά δεν λέει για τρελλά γαμήσια κλπ.

Λοιπόν, προς τί η γενίκευση; Το Screw μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι θέλει κι αν αυτό έχει απήχηση σε κάποιους, πρόβλημά τους. Οι απειλές του Ιωαννίδη είναι τελείως διαφορετική υπόθεση απ' το πως επιλέγουνε να εκφράζονται ο Μπατσιούλας κι ο Τσιτιρίδης.

Tales from the other side of town είπε...

Στάσσα, ο Βαλιανάτος είναι πράγματι από τους "διδάξαντες", ωστόσο δεν είναι ο μόνος. Μία "βόλτα" να κάνει κάποιος από το ελληνικό facebook π.χ., θα δεί πολλά ακόμη μαργαριτάρια outing ή απειλής outing και από άλλους ακόμη.

Για το ύφος/περιεχόμενο του εντύπου, δεν θα σχολιάσω. Ωστόσο, πχ στην Αυριανή, δεν θα ξεχώριζα και πολύ τον Κουρή, από τους υπόλοιπους συντάκτες.

gay super hero είπε...

Δηλαδή υπάρχει αυριανισμός χωρίς την Αυριανή;

Το "όποιος ανέχεται τη σαπίλα είναι συνυπεύθυνος" κατά την άποψή μου συμπεριλαμβάνει τους πάντες. Και τις οργανώσεις, και τους συνεργάτες σε ένα έντυπο και όσους παράγοντες των θεσμών, των media ή του θεάματος επιλέγουν να χρίσουν μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική και αισθητική έκφραση (που περιλαμβάνει ως μεμπτή πρακτική το outing αλλά και δεκάδες άλλα πράγματα) ως επίσημο διαμεσολαβητή τους με το γκέι κοινό.

Οι ίδιοι άνθρωποι βέβαια δεν θα έβγαιναν ποτέ στο εξώφυλλο ενός αντρικού ή γυναικείου περιοδικού κάτω από "τις συμβουλές για ακόμα καλύτερες πίπες".

Tales from the other side of town είπε...

Ιωαννίδη, μπορείς να βαυκαλίζεσαι αν θέλεις, δικαίωμά σου, όμως δεν περνάω το σχόλιό σου.

stassa είπε...

Tales κι εμένα ηλίθιο μου φαίνεται το στυλάκι του περιοδικού, αλλά αυτό είναι πρόβλημα δικό τους κι αυτών που τους διαβάζουνε, όπως και με τον Κουρή και την Αυριανή.

Βλέπω έχει ξεσαλώσει πάντως το παιδί, φαντάζομαι κάποια στιγμή θα τον μαζέψουνε οι φίλοι του και θα ησυχάσουμε.