Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΗΠΑ-Σαν Φρανσίσκο: Τα διαφυλικά άτομα διαδηλώνουν για να αφαιρεθεί η διαφυλικότητα από τον κατάλογο των "ψυχολογικών διαταραχών".


Μετά την ανακοίνωση της TGEU που είχα δημοσιεύσει σε προηγούμενο ποστ εδώ, η οποία ζητούσε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) την αφαίρεση της διαφυλικότητας από τον κατάλογο των ψυχολογικών διαταραχών και μετά από το ποστ που περιείχε τον ορισμό κατά την WHO της διαφυλικότητας ως "ψυχολογική διαταραχή" εδώ, βρίσκω ποστ στο μπλογκ Planet Transgender, σύμφωνα με το οποίο έχει προγραμματιστεί διαδήλωση στις 18 Μαίου στο Σαν Φρανσίσκο, με αφορμή την συνεδρίαση της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας από 16 έως 21 του μηνός και ενδεχομένως να αποφασίσει και γι' αυτό το θέμα. Αντιγράφω από εδώ:
-----------------------------------------------------------------------
TRANSGENDER PROTEST APA & GID at MOSCONE CENTER MAY 18 2009, Posted by Kelli Anne Busey at 8:23 PM

The American Psychiatric Association is holding their annual meeting in San Francisco from May 16 to 21, 2009. On May 18th a number of Transgender community members and allies are presenting on "Gender Identity Disorder" and the need to reform this diagnosis. We are calling on the APA to make an official statement that all Gender Identities and Expressions are natural human variation, and not disease or mental illness. And for the APA to reshape the upcoming DSM V version to remove stigmatizing and problematic portions of the diagnosis "Gender Identity Disorder."

Date: Monday, May 18, 2009
Time: 6:00pm - 7:30pm
Location: Moscone Center
Street: Howard St & 4th St
City/Town: San Francisco, CA
FaceBook event page
-----------------------------------------------------------------------
Διαβάστε επίσης, σχετικό ποστ από το Απέναντι Πεζοδρόμιο, όπου μας παρουσιάζει έρευνα στην Ισπανία για την δυσφορία φύλου εδώ.

3 σχόλια:

gay super hero είπε...

Χμμμ...κάπου είχα διαβάσει γι'αυτό.

'Οτι αν αφαιρεθεί δηλαδή θα είναι δύσκολο να αναγνωρίζεται η αλλαγή φύλου ως "θεραπεία" από τους αρμόδιους φορείς.

Δεν είμαι σίγουρος κιόλας...

Tales from the other side of town είπε...

Αυτό είναι το λογικό πάντως. "Θεραπεία" υφίσταται, όταν υπάρχει "ασθένεια".

Αν πάψει να θεωρείται "ασθένεια" ή "διαταραχή", τότε σαφώς η επέμβαση θα πρέπει να οριστεί κάπως αλλοιώς.

Tales from the other side of town είπε...

Ενδιαφέρον θα έχει να κοιτάξουμε στην Σουηδία πάντως - το λέω γιατί εκεί έχει αφαιρεθεί από τον κατάλογο των ασθενειών.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει να δούμε τί γίνεται και στην Ισπανία, γιατί εκεί υπάρχει ο νόμος που επιτρέπει την αλλαγή των ληξιαρχικών εγγράφων. Αυτά σκοπεύω να τα δώ σε επόμενα ποστς.