Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

GAY HEALTHY WEDDING.

. Εγώ θα έλεγα αντί για gay γάμο, ή για γάμο ομοφύλων, θα πρέπει ν' αρχίσουμε να μιλάμε για πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης ανεξαρτήτως φύλου, γιατί εκτός των ομοφυλόφιλων & αμφιφυλόφιλων αντρών και γυναικών υπάρχουν και οι τρανς. Ομοίως και για το θέμα της υιοθεσίας ή της από κοινού αναγνώρισης τέκνων.

Αντιγράφω από την lif0.
Gay healthy wedding
Λίγα χρόνια μετά τους πρώτους επίσημους gay γάμους σε Ευρώπη και Αμερική, οι δείκτες υγείας ολόκληρου του gay και bisexual πληθυσμού δίνουν μάθημα στις σύγχρονες κοινωνίες.
Οι gay γάμοι στους περισσότερους έφεραν ευτυχία. Σε όλους όμως γιάτρεψαν την κατάθλιψη και σε πολλούς ακόμη και την αρτηριακή τους πίεση.
Ολόκληρες κοινωνίες εξυγιάνθηκαν και μόνον από την νομιμοποίηση του θεσμού του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων, ανεξάρτητα από το ποια ζευγάρια, και πόσα, παντρεύτηκαν σε κάθε περιοχή ή πολιτεία. Αυτό έδειξε εμφανέστερα από κάθε προηγούμενη μελέτη, η έρευνα που ολοκληρώθηκε από το πανεπιστήμιο Columbia στην Βοστόνη.
Ακόμη και οι επισκέψεις στους γιατρούς και το κόστος υγείας του gay πληθυσμού γενικότερα εμφανίζονται εντυπωσιακά μειωμένα μεταξύ των gay στις πολιτείες της Αμερικής που μπορούν να παντρεύονται, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.
Στη Μασαχουσέτη που θεωρείται η Μέκκα της Ιατρικής, αφότου ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων νομιμοποιήθηκε το 2003, μέσα στους επόμενους 12 μήνες τα συστήματα υγείας κατέγραψαν δραματική πτώση στη προσέλευση των gay ανδρών στα νοσοκομεία,(13%), στις επισκέψεις σε ειδικούς Ψυχικής Υγείας και σε κόστη Ψυχικής Υγείας.
Τα οφέλη στην υγεία τους από την νομιμοποίηση του θεσμού του γάμου, αφορούν το ίδιο τους single gay και τους δεσμευμένους, είτε σκοπεύουν να παντρευτούν είτε όχι.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας του Δεκεμβρίου και οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων μοιάζει να αδρανοποιεί τα προβλήματα υγείας που συνδέονται με το στρες ή εκπορεύονται από αυτό. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι gay πάσχουν συχνά από κατάθλιψη και εμφανίζουν τάσεις αυτοκτονίας ως αποκύημα της κοινωνικής απόρριψης. Η τελευταία έρευνα κατέγραψε ομαλοποίηση ακόμη και στους δείκτες υπέρτασης και αρτηριακής πίεσης, ενώ δεν αποκλείεται βελτίωση να καταγραφεί, σε μετέπειτα στάδιο ή πιο εκτεταμένη μελέτη, σε πολλά από τα ψυχοσωματικά νοσήματα όπως το άσθμα, οι αλλεργίες κ.α.
Οι ειδικοί εξηγούν ότι η ευτυχία που έφερε η δυνατότητα των gay να παντρεύονται, η ευτυχία ως state της ψυχής και του μυαλού, βοηθά ακόμη και την άμυνα του οργανισμού, ενώ το στρες την ρίχνει. Ο γάμος επίσης, ακόμη και ως προοπτική, μετριάζει τις συμπεριφορές κινδύνου που θέτουν την υγεία σε κίνδυνο, όπως το sex χωρίς προφύλαξη, το ποτό, τα ναρκωτικά, την επικίνδυνη οδήγηση .
Η έρευνα δεν συμπεριέλαβε τις λεσβίες γιατί, αναφέρεται χαρακτηριστικά, κατά κύριο λόγο δεν επισκέπτονται το νοσοκομείο.
* lifo.gr, Μαρία Παπαπαναγιώτου.
.

2 σχόλια:

stassa είπε...

«εκτός των ομοφυλόφιλων & αμφιφυλόφιλων αντρών και γυναικών υπάρχουν και οι τρανς»

Πάντα χρήσιμο να το θυμόμαστε, ευχαριστώ :)

ασωτος γιος είπε...

άντε και στα δικά μας βρε