Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΔΙΠΛΟΣ ΓΚΕΙ ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

Χαρούμενα τα ζευγάρια μετά την τελετή φωτογραφίζονται με συγγενείς και φίλους. Πάνω δεξιά, η μητέρα του Ερικ και της Ιλις, Στέλλα Μπακόλα

Αντιγράφω από το Έθνος:
Διπλός γκέι γάμος αλά ελληνικά στη Νέα Υόρκη.
Αξιοποιώντας τον νέο νόμο που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, οι ομογενείς Ερικ και Ιλίς Μπακόλα παντρεύτηκαν τους συντρόφους τους στο Δικαστικό Μέγαρο του Μανχάταν, παρουσία της μητέρας τους
Ως έναν αγώνα που δικαιώθηκε ύστερα από... 12 ολόκληρα χρόνια παρομοιάζουν δύο αδέλφια Ελληνοαμερικανών την επισημοποίηση της σχέσης με τους συντρόφους τους. Την πρώτη κιόλας ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος "Equal Marriage Act", που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ο Ερικ και η Ιλίς Μπακόλα από το Μπρούκλιν έκαναν... διπλό γάμο με τους συντρόφους τους.
Τη στιγμή που θα έμπαιναν στο Δικαστικό Μέγαρο του Μανχάταν την περίμεναν πολύ καιρό τα δύο αδέλφια. Συνοδευόμενοι από τη μητέρα τους Στέλλα Μπακόλα, ο Ερικ 41 και η Ιλίς 39 ετών επισημοποίησαν στις 24 Ιουλίου τις σχέσεις τους με τους Μάικλ Μπονάνο και Τζένα Γκλέιζερ αντίστοιχα.
Το όνειρο
Χαρακτηριστικό δε είναι πως και τα δύο αδέλφια είχαν ξεκινήσει τις σχέσεις με τους συντρόφους τους σχεδόν ταυτόχρονα πριν από περίπου 12 χρόνια.
Οπως δήλωσε η μητέρα τους Στέλλα, η οποία βρέθηκε δίπλα στα παιδιά της την ξεχωριστή γι' αυτά στιγμή, "είναι απίστευτο, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τώρα τα παιδιά μου θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε παντρεμένο ζευγάρι".
Η οικογένεια Μπακόλα ανακοίνωσε σε συγγενείς και φίλους τις ιδιαίτερες σχέσεις των δύο αδελφών πριν από τρία χρόνια. Οπως δήλωσε ο Ερικ στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας", "πηγαίναμε συχνά στην Αθήνα και τη Λάρισα, στη γενέτειρα των γονέων μου και αρχικά ήταν δύσκολο να εκμυστηρευτούμε τις σχέσεις μας.
Προ τριών ετών ήρθε μαζί μας και ο Μάικλ και η μητέρα μου το ανακοίνωσε στους συγγενείς μας. Πήρε πολύ χρόνο και ήταν δύσκολο να το χωνέψουν, διότι υπάρχουν τα ταμπού τα οποία δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να δει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων".
Ο ίδιος είπε ακόμη πως οι σχέσεις των δύο αδελφών με την ομογένεια και τις κοινότητες ήταν αμυδρές και ότι ελάχιστα τους ενδιέφεραν οι εντυπώσεις των άλλων, καθώς όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκαν για την ημέρα της "δικαίωσης".
Σε αυτό συμφώνησε και η αδελφή του Ιλίς, η οποία δήλωσε ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα. Μιλώντας στην εφημερίδα "Advocate", που προστατεύει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, είπε χαρακτηριστικά: "Είναι όντως πολύ καλύτερα, διότι αισθανόμαστε ότι απολαμβάνουμε και εμείς κάποια δικαιώματα και κυρίως το αναφαίρετο δικαίωμα του γάμου. Ευχόμαστε και οι άλλες πολιτείες των ΗΠΑ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νέας Υόρκης".
Η Ιλίς μαζί με τη σύζυγο της, πλέον, Τζένα πρωτοστάτησαν σε εκδηλώσεις του δήμου της Νέας Υόρκης, τις γνωστές ως "marriage-like" απασχολώντας αρκετές φορές τον αμερικανικό Τύπο.
Αγωνία μέχρι την τελευταία στιγμή
"Η επιλογή έγινε με κλήρωση, 3 ημέρες πριν από την τελετή"
Η Ελληνοαμερικανίδα ομογενής, Ιλίς Μπακόλα, έχει διευθυντική θέση σε διαφημιστική εταιρεία στο Διαδίκτυο, ενώ η σύζυγός της Τζένα από το Λονγκ Αϊλαντ είναι δικηγόρος και διευθύντρια προγράμματος σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.
Ο αδελφός της Ερικ είναι προϊστάμενος ταλέντων σε εταιρεία μάρκετινγκ και ο σύζυγός του Μάικλ Μπονάνο, 34 ετών, ιταλικής καταγωγής, είναι αρχιτέκτονας.
"Δεν είχαμε μεγάλα περιθώρια να ετοιμάσουμε τον γάμο, διότι η επιλογή των ζευγαριών που θα παντρεύονταν την πρώτη ημέρα έγινε με κλήρωση", δήλωσε ο Ερικ στον "Εθνικό Κήρυκα".
"Είχαμε όλοι μεγάλη αγωνία, διότι με την αδελφή μου θέλαμε να παντρευτούμε την ίδια ημέρα. Ετσι, αργά το βράδυ της Πέμπτης -3 ημέρες πριν από τον γάμο- πληροφορηθήκαμε ότι είχαν κληρωθεί τα ονόματά μας".
Τη διπλή τελετή ακολούθησαν οι γαμήλιες δεξιώσεις με δείπνο στο "Double Crown" στο Ιστ Βίλατζ του Μανχάταν.
659 ζευγάρια
Τα δύο αδέλφια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Μπρούκλιν και συμπεριλαμβάνονται στα 659 ζευγάρια ομοφυλόφιλων που παντρεύτηκαν στις 5 κομητείες της Νέας Υόρκης την πρώτη κιόλας ημέρα της ισχύς του νόμου. Πρόκειται για την 6η πολιτεία των ΗΠΑ που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου. Ηδη οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τις 800.
Εγκριση.
Η Γερουσία κάθε Πολιτείας πρέπει να εγκρίνει τη νομοθετική πρωτοβουλία. Οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου έχουν καταστεί αντικείμενο έντονων πολιτικών αντεγκλήσεων εν όψει και των προεδρικών εκλογών το 2012.
Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο κατάφερε να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Με ψηφοφορία 33 υπέρ και 29 κατά, οι γερουσιαστές της πολιτείας ενέκριναν τη νομοθεσία περί ισότητας στον γάμο, και ο γερουσιαστής Κουόμο, ο οποίος και εισήγαγε το μέτρο, το υπέγραψε σε νόμο.
- ΜΑΤΙΝΑ ΔΕΜΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: